Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-06-2009, 01:25 PM   #28 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Derindeki Yara- Ruhu Korku ve Acılardan Arındırmak

34.Gün



Gözlemci olarak kimseyi suçlama gereği duymuyorum.

Bu olumlama adaletsizlikle ilgilidir. Bize haksızca davranıldığını düşündüğümüzde başkalarını suçlarız. Öfkemiz ve kızgınlığımız acının gerçek kaynağından gelir- bu yadsınamaz. Ama canı yanan egodur. ‘Ben’ yaralanmış hisseder ve ego için bu bağışlanamaz. Sessiz tanığın canı yakılamaz ve bu yüzden suçlama gereği duymaz. Onun bakış açısını edindiğimizde, bir çocuğun canı yandığında olduğu gibi, bakış açısını değiştirmeyi düşünmeksizin egonun adaletsizlik duygusunu anlarsınız. Bir çocuğu rahatlatır gibi egonuzu rahatlatın ama aynı zamanda tüm acı ve zevkleri geçen bir sahnenin parçaları olarak gören ruhun bakış açısını koruyun.



35.Gün



Gözlemci olarak her bir parçamı sevgi dolu bir farkındalıkla taşıyorum.

Bu olumlama endişeleri gidermekle ilgilidir. Kendinizi her bakımdan incelerseniz, her bir parçanın, endişelerinin giderilmesine gereksinim duyduğunu fark edersiniz. Egonuz, olabildiğince doğru bulunarak endişeleri giderilsin ister-‘Ben’ yanlış ve çok yanlış bulduğunda kendisini güvensiz hisseder. Kişiliğinizin endişeleri ilişkilerde kabul görürseniz yok olur. İnsanların arasındaki farklılıklar onu güvensiz hissettirir. Zihninizin endişeleri anlayışlılıkla yok olur- bir düşünceyi anlayamadığında güvensiz olur. Bedeninizin endişeleri denge bulduğunda ve acı olmadığında yok olur. Duygularınızın endişeleri mutluluk bulduğunda ve çelişki olmadığında yok olur. Tüm bu farklı gereksinimlerin ortak bir zemin olmadığı düşünülebilir ama aslında vardır. Sevgi dolu bir farkındalık içinde olunduğunda her yönünüzün endişeleri giderilmiş olur. Ego, kişilik, beden, zihin ve duygular kendi düzeylerinde sevgiyi özümser. Bunu bilerek, gözlemci en güçlü iyileşme biçimi olarak sevgi dolu bir farkındalık sağlar. Bunu her an yaparsınız ve gerçek ben’inizle yakınlaştığınızda bunu giderek daha çok yapacaksınız.


36.Gün



Sevgi dolu farkındalık verdikçe onu alıyorum da.

Bu olumlama almakla ilgili. Ruh düzeyinde sevgi, hep aynı enerjiyi yayan sabit bir durumdur. Sürekli bir verme halindesiniz. Diğer insanlar, kendi ruhları düzeyinde aynı sevgi dolu farkındalığı yaydıklarından sürekli alıyorsunuz da. Çoğu insan için almak vermekten çok daha zordur. Bu rahatsızlığın kökeni, verirken güçlü alırken ise zayıf hisseden egodur. Ama bu yorumu kabul etmek zorunda değilsiniz. Sevgi dolu farkındalığı ruhunuz ve tüm diğerleri arasında bedava bir alışveriş olarak düşünün. Zorunluluk olmaksızın verdiğiniz gibi özgürce alın. Sevgi dolu farkındalık kendinizde takdir etmeyi gitgide daha fazla öğreneceğiniz doğal bir durumdur.
__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla