11-06-2009, 08:03 PM
|
#5 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 3,001
542 Mesajinıza toplam 5,510 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Zero Limit Selam Yılmaz, Evet sorumluluğu %100 üzerimize almaktan bahsediliyor. Bu ie yarıyor. tamam da benim sorduğum o değil: Sorumluğu üstlenmekle suçu üstlenmek aynı şey midir? Neden öyle olsun ki? Alıntı: Yilmaz Nickli Üyeden Alıntı
Selam Ismira. sorumluluğumuzu üzerimize almaktan bahsediyor. dünyayı değiştirmek için önce kendimizden başlamalıyız. eğer böyle bir inançla yola çıkarsak etrafımızdaki kişlerde değişecektir. kendi adıma; nitekim değişti ve hala değişiyor ve ben hala değişeceğine de inanıyorum.
Yukaridaki cavaba karsilik yazdim öyle, Ho`oponopono metodunun öncelikle düsünülmesi ve daha sonra gerekenin uygulanmasi adina yazdim. Sorumlulugu bir nevi sucu üzerimize almaktan bahsediyor, bu su anlama geliyor olabilir, karsi tarafa olumlu düsünceler yollamadan önce, karsi tarafin durumundan öncelikle bizim sorumlu oldugumuz duygusunu bilmemiz ve kendimizi ona göre iyilestirmemiz sayiliyor, tabiki bu arada karsi tarafada olumlamalarimizi yollamis yada yüklemis oluyoruz. Kendimizi sorumlu hissetmez isek harekette etmeyiz, hareket yerine karsi tarafin kendiliginden bize yada duruma, davranislarinin yada pozisyonlarinin kenidisinin iyilestirmesini bekleyebiliriz. |
__________________ Bildiğiniz ama bildiğinizi bilmediğiniz bir şey var... Milton H. Erickson & Seni seviyorum Özür dilerim Lütfen beni affet Teşekkür ederim |
| |