Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-05-2009, 08:05 PM   #18 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Derindeki Yara- Ruhu Korku ve Acılardan Arındırmak


13.Gün



Başkalarına direnmeyeceğim.

Bu olumlama engellerin üstesinden gelmekle ilgilidir. Bunu bugünün pratiği yapın: Genelde aldırmadığımız insanları dinlemeye, duymazdan geldiğiniz bir iltifatı kabul etmeye çalışın, görüntüsü sizi hoşnut etmeyen birine gözlerinizi dikkatle açarak bakın. Yalıtılmış kalma eğilimi olan tersine eğilimi hep karşısından bulan bu açıklığı hissedin. Açıklığa direnciniz güçlü mü, zayıf mı? Direnmek hoş mu geliyor? Pratikle direnmenin, sevgi dahil birçok ruhsal egzersizin gizemi olduğunu bulacaksınız.




14.Gün



Kendime direnmeyeceğim.

Bu olumlama kendi kendimizi kabullenmekle ilgilidir. Bunu, hoşlanmadığınız veya kurtulmaya çalıştığınız bir yönünüzü reddetmekten vazgeçmek için bugünkü pratiğiniz yapın. Direncin en bilinen biçimleri yadsımak ve baskılamaktır. Yadsıma ‘ gerçekten hiçbir şey hissetmiyorum’ der. Baskılama ise ‘Hissetmem uygun değil’ der. O yüzden bugün sinirlendirici bildik durumlarla karşılaştığınızda bunu hissedin. Güzel ya da yürek ısıtan bir şeyle karşılaştığınızda bunu hissedin. Duygularınızı reddetmek eğilimindeyseniz buna dikkat edin. Tepkinizin istediği gibi filizlenmesine izin verin. Özellikle de, ilk tepkinizi nihai olarak değerlendirmeyin. Yadsıma ve baskılama, düşünce hızıyla duyguların kapısına ulaşır. Bir tepkiyle karşılaşan her duruma birkaç kez geri dönün ve altındaki daha derin tabakalara bakın.




15.Gün



Gerçek ben’im sevgiyle karşılık veriyor.

Bu olumlama ruhsal bir gerçeği görmekle ilgilidir. Bugün sevginin doğasını düşünün. Sevginin iki yüzü vardır: Kişisel olan ve kişisel olmayan. Kişisel sevgi ‘ben’ in bir şeyler-zevk, anlaşma, onaylanma ve önemli bulunmak- elde ettiği sürece hissedilir bu yüzden egonun gereksinimlerinden kaynaklanır. Birine kişisel sevginizi vermeniz, o insanlarla bir anlaşma, bedel ve pazarlığı gerektirir. Taraflardan biri pazarlığı bozarsa, sevgi biter. Kişisel olmayan sevgi gerçek benlikten çıkar ve kimsenin talebi yoktur. Kişisel olmayan sevgi başkaları arasında fark görmemek anlamına gelmez ama kapsamınızı kişilik ve egonun ötesine aktarır. Böylesi sevgi bir bedel ödemek gerektirmeksizin yoğun bir zevk verir. Mutluluğunuz için kimseye bir şey borçlanmazsınız. Egodan bağımsızlaşmak ruha büyük bir özgürlük verir. Ne görse onda sevgiyi bulur. Ego korku, öfke, tutunma, kibir ve sakınma, nefret, şiddet ya da saldırganlıkla karşılık verir. Gerçek ben’se sadece kişisel olmayan sevginin sürekli akışını hisseder. Bugün bunu olumlayın ve ruhun sevgisinin sizi beklediğini bilin.
__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla