Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-05-2009, 08:38 PM   #13 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Derindeki Yara- Ruhu Korku ve Acılardan Arındırmak


10.Gün



Ruhum neşeli olduğumu bilir, çünkü özgürüm.

Bu olumlama özgürlükle ilgilidir. Bu olumlamayı söyledikten sonra günün kalan bölümünde hiçbir şeye takılmamaya özen gösterin. Takılmama, olan her şeyi itirazsız ve direnmeden kabul etmek demektir. Kabulleniş yoluyla varolursunuz. ‘Sana, benim kendimle olduğum gibi benimle olma izni veriyorum,’ dersiniz. Kabulleniş diğer insanları rahat ettirir ki bu, sonuçta sevilmeyi de olası kılar. Gelip gidişleri arzularsanız hep özgür olursunuz. Bu özgürlük tam bir neşe halidir. Gerçek ben’inizde size acı çektirilemez.




11.Gün



Herkesi kendim gibi göreceğim.

Bu olumlama algıyla ilgilidir. Bu olumlamayı söyledikten sonra, bir an düşünün. İnsanların birçok biçimde farklı oldukları yadsınamaz. Farklı görünüyoruz; farklı geçmişlerimiz ve beğenilerimiz var. Egonun yaptığı gibi farklılıklara odaklanırsanız, kendinizi başka birisinden iyi ya da kötü görme eğiliminden kurtulamazsınız. Bu karşılaştırma oyunudur ve karşılaştırma sizi her zaman yargıya götürür. Ama farklılıkları silmeye çalışmadan karşılaştırma oyununu oynamalısınız. Sizde olanın herkeste olmasına izin verin: Bütünlük. Gerçek ben’inizin gözleriyle bakın ve siz bütünseniz ve başka herkes de bütün olmalı.




12.Gün



Başkalarını yargılamak dışında her gereksinimi besleyeceğim.

Bu olumlama yargılayıcı olma gereksinimini serbest bırakmakla ilgilidir. Bu bugünkü dersiniz olsun. Birisini yargıladığınızda ne olduğunu düşünün: Belirli bir biçimde hissettiği, belirli bir biçimde baktığı, belirli görüşlerde olduğu için birisini yanlış buluruz. Yargı hemen ayrımı yaratır. Yanlış olan herhangi biri, hemen ‘onlar’ oluverir. Yargılama gereksinimi yalıtılmış olma gereksiniminden doğar – bu, egonun savunma biçimidir. Ama aynı zamanda gerçek ben’inizden de uzaklaşırsınız. Başka insanları dışarıda tutan duvarlar ruhunuzun akışını da engeller. Yargılamayı öğrendiğinizde temelde ‘ ilk olarak, onun iyi ya da kötü olduğuna karar vermeden her şeyi olduğu haline bırakmak istiyorum’ diyorsunuz. Açıklık pratiğinde ruhunuzu size yaklaşmaya davet ediyorsunuz.
__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla