Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-05-2009, 12:29 AM   #62 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Işığı Arayanların Karanlık Yanı Kitabından Alıntılar

8/7 son (8/1 den 8/6 ya kadar olan bölümler önceki sayfalardadır.)


ALIŞTIRMALAR


  • Bu alıştırma zehirli duygusal enerjiyi tanımlayıp salıvermek için tasarlanmıştır. Bu alıştırmada bağışlamak üzerinde odaklanacağız. Niyetimiz sizin önünüzü tıkayan öfke, içerleme, pişmanlık ya da suçluluk gibi duyguları, kendinizi ya da başkasını bağışlamanızı engelleyen hisleri salıvermektir.

Günlük tutmak duygularınızı incelemenize yardımcı olan bir yöntemdir. O aklınıza gelen her şeyin kâğıda aktarılmasını teşvik eder. O bedenimizdeki ve zihnimizdeki duygusal zehirin kendini özgürce ifade etmesini sağlar. Bir kez bu zehirin olmasına izin verdiğimizde, onu yargılamadığımızda, o boşalıp gidecektir.

İşe, yolunuzun üzerindeki her şeyi temizleyerek başlayın. İhtiyacınız olan tek şey bir defter ve bir kalemdir. Gevşemenize yardımcı olması için yumuşak bir müzik açabilir, mumlar ve tütsü yakabilirsiniz. Şimdi gözlerinizi kapatın. Nefesinizi kullanarak zihninizi sessizleştirin ve bu sürece teslim olun. Beş kez ağır ve derin biçimde nefes alın.

Gözleriniz kapalı bir halde, asansörde olduğunuzu hayal edin ve düğmeye basarak yedinci kata inin. Kapı açıldığında güzel bir bahçede olduğunuzu görüyorsunuz. Yeşilliğe ve çiçeklere bakarken, orada oturup gevşeyebileceğiniz güzel bir koltuk görüyorsunuz. Bu koltuğa oturup ağır ve derin bir nefes daha alın. Şimdi kendinize aşağıdaki soruları sorun ve yanıtların gelmesine izin verin. Sonra gözlerinizi açın ve onları yazın. Bu işlemi dört sorunun her biri için tekrarlayın. Bu sırada gözlerinizi kapatıp birkaç yavaş ve derin nefes alın ki zihninizi temizleyip kalbinizden gelen yanıtları işitebilesiniz.

  • Gerçekte kim olduğum hakkında yarattığım hangi öykü mevcut yaşam koşullarımı açıklıyor?
  • Kalbimde hangi içerlemeleri, eski yaraları, öfkeyi ya da pişmanlıkları taşıyorum?
  • Hayatımda kimi bağışlamayı istemiyorum?
  • Kendimi ve başkalarını bağışlamam için neyin olması gerekir?
  • Şimdi bağışlamanız gereken insanların bir listesini çıkarın ve onlara kısa bir mektup yazın. Eğer listeniz uzunsa, yazabildiğiniz kadar çok mektup yazın. Şimdi bitiremediğiniz mektupları daha sonra tamamlayabilirsiniz.
  • Kendinize şimdiye kadar olan yaşamınızın akışı konusunda geçerli olabilecek ne söylemeniz gerekir?

  • Kendinize bir bağışlama mektubu yazın. En çok hayranlık duyduğunuz üç kişiyi yazın. Onların her birinin size ilham veren üç niteliğini yazın. Sonra bu dokuz niteliği alt alta sıralayın. 8/2 deki ilk paragraftaki olumlu özellikler listesini gözden geçirin ve kendi içinizde kucaklayamadığınız özellikleri yazın. Bu sözcükleri de dokuz olumlu nitelik listenize ekleyin.

Şimdi bu sözcükler listesini alıp bir aynanın karşısına geçin. Her bir sözcüğü tek tek alarak gözlerinizin içine bakın ve şu cümleyi tekrarlayın: ‘Ben …… yım.’ O sözcüğe herhangi bir direnç hissetmeyene dek o sözcüğü tekrarlayın. Her gün bu listeden bir iki sözcük seçerek onu sahiplenin. Eğer saplanır kalır ya da belli bir sözcüğü sahiplenmek istemez veya sahiplenemezseniz, bir sonraki sözcüğe geçin ve o sözcüğe daha sonra dönün.
__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla