Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-04-2009, 05:43 PM   #3 (permalink)
sanemce
Moderator
 
sanemce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,721
Tesekkür: 16,247
1,756 Mesajinıza toplam 14,576 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Ruhsal Yasalar




RUHSAL YASALAR 3

Tedrici oluşum tüm evrende bir denge ve uyumun nedenidir. Mesela cansız gibi görünen bir tohumda bile doğanın bilgisi mevcuttur. Yani bir tohumda hem canlı hem cansız arasındaki etkiler mevcuttur. Tohumun özündeki bu varoluş bilgisi, onun doğa ile işbirliği içinde olduğunu, onunla gizli bir anlaşmayla çalıştığını gösterir.

Tohumların toprakla, havayla suyla uyum ve denge içinde olabilmeleri için, bir bekleyiş, tedrici bir düzen gerekir.

Örneğin toprağa önce tohumu eker bekleriz. Filizin çiçek açması, meyveye dönüşmesi tedricen oluşur.

Bir insanında gelişimi tedricen yavaş yavaştır. Yaşanan her olay bir şuur açılımına itilimidir. Yaşananlarla soru sormaya başlarız, kendimizi başkalarını sorgularız. Eğer doğru algılara ulaşmışsak, vicdani uyarılardan kaçamayacağımızı da fark ederiz. Ve davranışlarımızın sorumluluğunu üstlenmek gereğini duyarız.

Davranışlarımızın sorumluluğunu üstlenmeye başladığımızda devamı gelir. Neye göre davrandık, nelere sebep olduk?

Hayatımızdaki gelişmeleri izlerken, her istediğimizin hemen olmayacağını, beklentilerimizin tedrici bir süreçle gelişip büyüyüp bize yönelmesini beklemek durumundayızdır.

Şu anki mevcut kişiliğimizde tedricen oluşmuştur. İlişkiler yoluyla oluşturduğumuz her kimlik ve karakter, düşündüğümüz, hissettiğimiz şeylerin eyleme dönüşmesiyle alışkanlıkların oluşmasına bu alışkanlıklarında karakterimizi oluşturmasına, karakterimizin de kaderimizi oluşturmasına neden olur.

Yolunda gitmediğini hissettiklerimizin değişmesi, ilişkiler yoluyla kendimize bakarak geliştireceğimiz amaç duygusu, daha yüksek bir şuur anlayışına ulaşmamızla ve tedricen olacaktır.

Daha geniş bir bakış açısıyla ve şuursal açılımla yapacağımız hiç bir şey bize görevmiş duygusu vermez. Bizde tıpkı tohum gibi doğayla bir bütün hareket etmeyi öğrenir, her şeyle bütünlüğümüzü hissederiz. Tıpkı ağaçla tohum, tohumla toprak, toprakla su ve güneş ve bütün evren.

Bu bizi kaynağa götürür. Aşağıdaki dua gibi.
Ekmekten önce buğday,
Buğdaydan önce tohum,
Tohumdan önce güneş ve yağmur,
Ve Tanrının sevgisinin güzelliği

Alıntı
__________________
sanemce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla