Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-04-2009, 12:42 AM   #12 (permalink)
01nisan
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 70
Tesekkür: 359
66 Mesajinıza toplam 415 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
01nisan is a jewel in the rough01nisan is a jewel in the rough01nisan is a jewel in the rough01nisan is a jewel in the rough
Standart Cevap: Aşk acısı nasıl geçer?

[QUOTE=semkur;338336]merhaba 01nisan,
çok güzel bir paylaşım. insan kendinde olanı sorguluyor. okuduğum zaman işte dedim ama nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.


Semkur merhabalar, güzel bir konuya değinmişsin, işin püf noktası nasıl olacak? nasıl olacağını bende bilemiyorum..soruyorum, bir sürü yöntem ve teknik var diyorlar.... eft, peat vb.

Bu nedenle ben sana sadece kendi deneyimlerimi aktarabilirim. Birkaç gün önce beni üzen bir durum oldu. Moral bozukluğu içinde kıvranırken, aynen yukarıda yazarın anlattıklarını okudum ve uyguladım. Bana çok iyi geldi..acıyı hissettim, kabul ettim, yazdım, anlattım, direnci bıraktım vb.

Üzgün olduğumda, duygularımın esiri olduğumda, acı çektiğimde, duygularımla özdeşleştiğimi fark ettiğim an o duygudan kurtulmak kolay oluyor. Kendi kendime –dikkat et şimdi duygularımla özdeşleşiyorsun, duygularına çok fazla tutundun, kendini duygularından soyutla- diyorum..

Hiçbir teknik bilmiyorsan bile o olumsuz duyguya ve bedeninde o duyguyu hissettiğin bölgeye sevgi ve şefkat gönderiyorsun. Sevgi ile yıkıyor, temizliyorsun.. nefesinle dışarı salıyorsun. Seni seviyorum demek, direnci bırakıp teslim olmak bile yetiyor. Bedeninden çıkmasına izin veriyorsun.

Duyguyu, acıyı iyice deneyimleyip sevgi ile gitmesine izin verdikten sonra,


Her duygunun, düşüncenin, davranışın altında bir inanç yatıyor bildiğin gibi. İnanç senin niyetin oluyor. Bu inancı değiştirmelisin. Yani senin takıntı dediğin şey bir inançtan doğuyor, atıyorum, diyorsun ki -sana ihtiyacım var, seni özlüyorum.- Bu inancı değiştirmelisin, dolayısıyla bilincini değiştirmelisin, bilincindeki o kişiye ait görüntüler, sesler, hayaller olmamalı..beklentilerini değiştirmelisin. Bilincin değişmeden hiçbir şey değiştiremiyorsun. Bu yüzden yeni inancın doğrultusunda hayaller, düşünceler oluşturmalısın..


Sonra yeni bir inanç oluşturuyorsun..Atıyorum, hayatı dolu dolu yaşamaya karar verdim diyorsun, ya da başka şey.. bu yeni inanç doğrultusunda düşencelerin, duyguların, davranışların, bilincindeki resimler değişiyor. Küçük bir disiplin gerekiyor sadece..

Pratik olarak değişimin anahtarı inancı değiştirmek, bilinci, beklentileri değiştirmek……
Bunlar teoride herkesin bildiği şeyler, gel gör ki önemli olan sonuç alabilmek.. ben de bu kadarını biliyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Ayrıca son bir şey daha, en derinlerdeki inancı değiştirmeden, ya da bilinçaltını korku, endişe ve beklentilerden temizlemeden olumlama ya da çekim yasasını uygulamanın bir faydası yok, olmuyor...sevgiler
01nisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla