Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-04-2009, 09:25 PM   #2 (permalink)
01nisan
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 70
Tesekkür: 359
66 Mesajinıza toplam 415 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
01nisan is a jewel in the rough01nisan is a jewel in the rough01nisan is a jewel in the rough01nisan is a jewel in the rough
Standart Cevap: Aşk acısı nasıl geçer?

ÖFKENİZİ UYGUN BİR DİLLE İFADE EDİN.

Aslında öfke, acı çekme sürecinin doğal parçalarından biridir. Bitirdiğiniz veya terk edildiğiniz bir ilişkinin ardından öfke duymamanız da mümkün değildir.

Dışa vurulmamış öfkeler yaşamak, dışa vurulmamış acılarla yaşamaya benzer sonuçlar doğurur. Bu öfke içinizde birikir ve sizi değiştirmeye başlar. Duygularınız, düşünceleriniz, algılarınız ve bunların sonucunda da kişisel enerjiniz değişir.

Koşullar ne olursa olsun, yaşanan kayıp otomatik olarak öfke doğurur. Bu öfkeyi inkar ederek ya da kabullenerek ortadan kaldıramazsınız. Kurtulmak istiyorsanız, öfkenizi tanımalı, anlamalı ve dışa vurmalısınız. İster acı duyuyor olun ister öfke, gerçek duygularınızı ortaya çıkarmadan yolunuza devam edemezsiniz.

Ne hissettiğinizi ve neden böyle hissettiğinizi kestiremiyorsanız duygularınızı mercek altına alın. Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi teker teker elden geçirin. Altın madenine ulaşana ve gerçek sorununuzu ortaya çıkarana dek bir yığın toz toprakla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.


ORTAYA ÇIKARIN

En derinlerdeki duygularınıza ulaşmak istiyorsanız, ilişkinizin uyandırdığı tepkileri not edeceğiniz bir defter tutmaya başlayın. Duygularınızı sevgilinize bir mektup yazar gibi yazın. Bu mektubu göndermek zorunda olmadığınıza göre aklınıza gelen her şeyi rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Hissettiğiniz duyguları, söylemek istediğiniz her şeyi, kendinize sansür uygulamadan anlatın.

Aşağıdaki başlangıç cümleleri, samimi duygularınızı ortaya çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

Hissettiklerim….
Beni gerçekten inciten….
Beni gerçekten öfkelendiren…
Bana bunları nasıl yapabildin….
Keşke sen……
Keşke ben…..
Keşke biz….
Şunu düşününce….
En çok özlediğim…
Umuyordum ki…
Halen acı çekme nedenim…
Asla bilemeyeceğin şey şudur ki….
Seni sevme nedenim…
Bu ilişki bitti, çünkü….


Anlatın ve rahatlayın. Yola devam edebilmek istiyorsanız acılarınızdan ve öfkelerinizden kurtulmalısınız. Öfke ve acıları içinize attığınızda ortaya çıkabilecek korkuları, bağımlılıkları ve diğer sorunları tahmin bile edemezsiniz. ,

Bu duyguları barındırdığınız sürece, bu duyguların ortaya çıkardığı olumsuz inançları da taşıyor olacağınızı unutmayın. Yaşadığınız duygu ne kadar yoğun olursa, oluşacak inançta o kadar güçlü olacaktır. Bu enerjiyi tersine çevirmeniz gerektiği ortadadır. İlişkiniz hakkındaki ve diğer konulardaki sağlıksız çıkarımlarınızı belirleyin ve değiştirin. Yaşanan temizliğe siz bile şaşıracaksınız…
01nisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla