Sevgili arkadaşlar, Kozmik Rehber, başlığı altında sizlere çok güzel yazılar sunacağım. Yazılar bana ait değil, üye olduğum bir gruptan bana devamlı gelen ve paylaşılması istenen, hepimize kendimizi iyi hissettirecek yazılar. Yazıların sahibi sanırım Medine Gül.. Kısacası, pozitif motivasyon yazıları. Herkese rehber olacağını ve beğeneceğinizi umuyorum..
Farkındalık tesadüfleri farketmektir
Çok boyutlu düşünce sistemine doğru yolculuktayız. Bu düşüncede evrimi yaşamaktır. Düşüncede evrimi yaşarken kullanacağımız en önemli anahtar, olayları yaşarken an ve an olanların farkında olmaktır. Nedir bu farkında olmak?
"İntihar etmek ile ilgili düşünceler yaşıyorsunuz ve bir arkadaşınız size bu konuda bir kitap veriyor. Uçağın kalkmasına 5 dakika kala havaalanındasınız, siz geç kaldım diye düşünürken uçağın 1 saat geç kalkacağını öğreniyorsunuz. Otobüsü kaçırdınız, aynı yöne giden arkadaşınız arabası ile önünüzde durdu. İşe gitmek istemiyorsunuz, sabah çok kötü bir soğuk algınlığı ile uyanıyorsunuz. Bir konu kafanızı kurcalıyor, akşam ekranda o konu ile ilgili bir film buluyorsunuz".
Bunların hepsi, sizin düşüncelerinizin size yaşattıklarıdır. Tesadüf değildir!! Yaşarken neden yaşadığınızı o an fark etmek için, olayın hangi düşünce yapınızdan kaynaklandığını sorgulayın. Araba kullanırken, gaz veya frene basmak nasıl ki beyinde otomasyon haline gelir, farkındalık da belirli bir süre sonra otomasyon kazanarak, düşüncede evrimi yaşatır.
Yağmurun çoktan dindiğinin farkında olup, güneşi solumak için, hem resim içinde olup, hem de şemsiyeleri kaldırıp resme dışından bakmak gerekiyor.
Kozmik Rehber