Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-03-2009, 12:58 PM   #16 (permalink)
Merto
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer
 
Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 660
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Question

Alıntı:
alestason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
parayla ilgili kendime sorup duygularımı ve bilinçaltıma yerleşmiş parayla ilgili kalıpları anlayabilmek için benim kendime sorduğum soruları paylaşmak istedim.
-ben kendimi zengin hissetmek için kendime izin verebilirmiyim?
-şuan sınırsız para kaynağım olsaydı nerler hissederdim?
-bu hissi daha önce hissetmişimiydim?
-zengiliği kabul edebilirmiyim?
bu gibi soruları sorup neler hisettiğimi yazıyorum.başlarda pek bir şey hissedemediğim düşünüyordum ama yazdıkça neler çıktığına ben inanamadım.ama bunu uyguladıkça parayla ilgili olumsuz düşüncelerimin azladığını anlayabiliyorum.
hem iç sesimi dinlemek bana huzur veriyor buda cabası :)
bu arada yazınız içinde teşekkürler için kendime sorabileceğim güzel bir kaç soru daha buldum.

sevgili alestason,

Soruları hayatına katabilmiş olman çok hoş, gerçektende soruları iletişimin vazgeçilmez bir parçası olarak görebiliyoruz ancak, soruların gelişimde ve düşünme sürecimizde nasıl etkileri olduğu net değil.

Oysa hayatta yaptığımız herşey, tüm davranışlarımız içsel sorularımıza verdiğimiz karşılıklardır.

Ben bu konuda "sorularla düşünme" adında bir eğitim ve seminer bile hazırladım, profesyonel dünyada yada özel hayatta etkileri inanılmaz. Uzun yıllardır yurtdışında kullanılan bu sistem sorularla hayatımızın kalitesini paralelize eden bir yol.

Senin yaptığın gibi soruları bulup onlar üzerinde düşünüp özelliklede yazarak çalışmak çok pratik ve işe yarar bir yol. Bu yolu doğal olarak kullanman harika.

Sorularınla ilgili birkaç ipucu vermek isterim sana eğer kabul edersen;

"-ben kendimi zengin hissetmek için kendime izin verebilirmiyim?" bu kapalı uçlu yani cevap olarak evet ya da hayır diyebileceğimiz bir soru türü, bunu
"-kendime, zengin hissetmek için nasıl izin verebilirim?" olarak değiştirdiğimizde ileri götüren ve çözüm odaklı bir soru olur ve yeni düşünce süreçleri ve yeni keşifler sağlar örneğin.

"-zengiliği kabul edebilirmiyim?" de aynı şekilde, hayır dersen ne olacak peki? :) her türlü zenginliği itebilirsin o zaman.

"-zengiliği nasıl kabul edebilirim?" ya da " Para/Zenginlik ile ilgili tutumumu değiştirmemi ne sağlar? gibi ileri götüren sorular kullanmak daha işlevsel olacaktır.

Sevgiler MERT.
__________________
HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla