Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2009, 09:40 PM   #2 (permalink)
cicek1973
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 214
Tesekkür: 71
138 Mesajinıza toplam 598 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cicek1973 will become famous soon enoughcicek1973 will become famous soon enough
Standart Tuluyhan Uğurlu konseri

Pazar günleri kapalı olan Kapalıçarşı, 8 Mart 2009 Pazar günü yine bir
Tuluyhan Uğurlu konseri için açılıyor.

Tuluyhan Uğurlu yepyeni besteleriyle kadını anlatıyor. Tuluyhan Uğurlu Dünya Kadınlar Günü konseri, tüm kadın etkinliklerinden farklı, biraz hüzünlü, hafifçe gülümseten, her şeyden ötesi düşündüren çok özel bir performans olarak nitelendiriliyor.

Dünya Kadınlar Günü konseri için numaralı düzende bir konser mekânı haline getirilen Kapalıçarşı’da görüntüler dev perdelerden yansıyor. Konsere katılan konuklar Türkiye’nin en büyük gıda firmalarının çok özel ikramlarıyla ağırlanıp, konser alanına getirilecek ve kadın hikâyeleri başlıyor.

Dünya Kadınlar Günü konserinde sanatçı yine görüntüler eşliğinde kadının 10.000 yıllık hikâyesini anlatıyor. Mitolojik dünyanın kahramanlarıyla başlayan konser, Hititler’de, Frig’de, Asur’da, Bizans’ta, Osmanlı’da, Avrupa’da, Amerika’da kadın ve kadın hikâyeleriyle sürüyor. Batı’da başlayan kadın hareketleri, Cumhuriyet’in kızları, her dalda öncü kadınların çok özel yaşamları ve bilinmeyenleriyle hazırlanan sunum etkileyici olduğu kadar bilgilendirici…

Konser boyunca Kleopatra’dan Hürrem Sultan’a, Agatha Christie’den Halide Edip’e, Pocahontas’dan Prenses Diana’ya, Greta Garbo’dan Maria Callas’a, Cahide Sonku’dan Barbara Cartland’a, Anne Boleyn’den Marie Antoinette’e, Virgina Woolf'tan Latife Hanım’a, Azra Erhad’dan Emily Bronte’ye kadar yüzün üzerinde kadın Kapalıçarşı’nın 500 yıllık duvarlarının arasından süzülüp aramıza katılıyorlar.

Tuluyhan Uğurlu’nun piyanosuna konser boyunca kaval ve neyde Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker, vurmalı enstrümanlarda Abbas Karacan eşlik ediyorlar.

Sadece Beyazıt kapısından giriş yapılacak olan konser kapalıçarşı Kalpakçılar Caddesi üzerinde gerçekleştirilecek. İki seans olarak gerçekleştirelecek konserin ilki saat 14.00, ikincisi saat 17.30'da gerçekleştirilecek.

Tarih:8 Mart 2009
Saat:14:00 - 17:30
Yer:Kapalı Çarşı
Şehir:İstanbul Avrupa
cicek1973 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla