Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-02-2009, 01:50 PM   #2 (permalink)
asimer
 
asimer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 14
Tesekkür: 35
5 Mesajinıza toplam 19 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
asimer is a jewel in the roughasimer is a jewel in the roughasimer is a jewel in the roughasimer is a jewel in the rough
Standart Bir öcü var bende, benden içeru... (IV)

Işık Menderes

Denge yasası, evrenin en önemli yasalarından biridir. Bu yasa olmasaydı, tek yönlü duygu ve düşüncelerimizin yarattığı illüzyon yanılgısına saplanıp kalacak, aşk dediğimiz koşulsuz sevgiyi asla bulamayacaktık.
Basit bir örnek vereyim: Yere göğe sığdıramadığımız, sadece iyi yanlarını gördüğümüz insanlar, bir gün bizi hayal kırıklığına uğratırlar. Onları ne kadar abartırsak, yaşayacağımız hayal kırıklığı da o nispette olacaktır. Bu; gerçeğin birbirini tamamlayan iki polariteden oluştuğunu ispat eden ve terazinin kefelerini mutlak surette eşitleyen ilahi yasanın cilvesidir.
Değer yargılarımızı, algılarımızı ve beklentilerimizi insanlara ve olaylara projekte ettiğimizde; "Her hayırda bir şer, her şerde bir hayır olduğunu" kabullenemediğimizde, negatif-pozitif spektrumunun bir ucunda kalır, gerçeği saptırırız. Bu nedenle, duygu ve düşüncelerimizi gözlemleyerek aşırıya kaçmadığımızda; hiçbir insanı ve olayı abartmayarak, olumlu-olumsuz tüm yönlerini 'beraber' değerlendirebildiğimizde, yani negatifi pozitifle eşitleyebildiğimizde spektrumun ortasında durabilme imkânını elde ederiz. Burası harika bir yerdir. Çünkü bizi yerçekiminden koparıp zamanın ve mekânın ötesine taşıyan 'sevgi ve minnet' ancak kutuplar dengelendiğinde ortaya çıkar.
Şimdi sizlere, "Tek yanlı duygu ve düşünceler yalandır. Bunlar kuantumun sadece yarısıdır," diyen Metafizikçi Dr. John F. Demartini'nin geliştirdiği bir yöntemden bahsedeceğim. "The Quantum Collapse Process", gerçeğin hiç de sandığımız gibi olmadığını gösteren; sanrılarımızı çökerterek algılarımızı dengeleyen; inkâr ettiğimiz yönlerimizi sahiplenmemizi mümkün kılan çok başarılı bir yöntem. "Bunu başkaları için değil, kendiniz için yapın," diyor Demartini, "Sevebildiğiniz ve takdir edebildiğiniz her insan, sizi içinizdeki bir parçayla bütünleştirir... Herhangi bir olayı ele alıp bunu sevgiye dönüştürebilirsiniz, çünkü var olan tek şey sevgidir..."
Büyük bir kâğıda 10 tane sütun çizin ve sizi rahatsız eden, sizde reaksiyon yaratan her kimse onu belirleyin. 1. ve 6 sütun; 2. ve 7. sütun; 3. ve 8. sütun; 4. ve 9. sütun; 5. ve 10. sütun birbirlerinin zıttıdır. Parantez içinde yazdıklarım, o sütunda sıraladığınız özelliklerin sizde ne yaptığını gösterir.
1. sütun: O kişide beğendiğiniz, hayranlık duyduğunuz yönler, özellikler nedir? Örnek: Sevecen, iyi kalpli, güzel sesli vs. En az 30 özellik bulmalısınız.
2. sütun: 1. sütunda sıraladığınız pozitif özelliklerin aynısını sizde görenler kim? 5-50 kişi bulmalısınız. (Böylece bu özellikleri sahiplenebileceksiniz.)
3. sütun: 1. sütundaki pozitif özelliklerin dezavantajları nedir? Bunlar size neler kaybettirdi? Örneğin, o insanın sevecenliği sizde nelerin gelişmesini engelledi? Neleri önledi? (Böylece bu insanla kendinizi karşılaştırmayı bırakıp ondan etkilenmeyeceksiniz.)
4. sütun: 2. sütunda sahiplendiğiniz pozitif özellikler başkalarına nasıl zarar verdi? Onları olumsuz yönde nasıl etkiledi? (Böylece kendinizi beğenmişlikten, kibir ve ukalalıktan kurtulabileceksiniz.)
5. sütun: 1. sütunda belirttiğiniz niteliklerin 'tam tersini' görenler kim? (Burada algılar artık tamamen dengeleniyor.)
6. sütun: O kişide nefret ettiğiniz yönler, özellikler nedir? Örnek: Düşüncesiz, ukala vs. En az 30 özellik bulmalısınız.
7. sütun: 6. sütunda yazdığınız negatif özelliklerin aynısını sizde görenler kim? 5-50 kişi bulmalısınız. (Böylece bu özellikleri sahiplenebileceksiniz.)
8. sütun: 6. sütundaki negatif özelliklerin avantajları nedir? Bunlar size ne kazandırdı? Örneğin, o insanın düşüncesiz olması size nasıl yaradı? Sizde neyi geliştirdi? Size nasıl yardım etti? (Böylece korkulardan sıyrılabileceksiniz.)
9. sütun: 7. sütunda sahiplendiğiniz negatif özellikler başkalarına nasıl yardım etti? Onları olumlu yönde nasıl etkiledi? (Böylece suçluluk duygularınızdan kurtulabileceksiniz.)
10. sütun: 6. sütunda belirttiğiniz niteliklerin 'tam tersini' görenler kim? (Burada algılar artık tamamen dengeleniyorlar.)
İlk başlarda bu egzersizi yapmak sizi zorlayabilir. Ancak sıkılmadan, dürüstlüğü elden bırakmadan devam edebilirseniz, yöntemin sonuna geldiğinizde kalbinizin açıldığını; hem kendinize, hem o insana, hem de yaşama karşı müthiş bir sevgi ve minnetle dolduğunuzu hissedeceksiniz. Bundan daha büyük bir lütuf olabilir mi?

alıntı :radikal
asimer isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla