Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-02-2009, 04:08 PM   #16 (permalink)
esen27
Teğmen
 
esen27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 145
Tesekkür: 189
152 Mesajinıza toplam 1,121 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
esen27 will become famous soon enoughesen27 will become famous soon enough
Standart

Alıntı:
hyperviper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
:) Konu sapmaya başladı arkadaşlar. BU KONUDA KİTAP TAVSİYESİ İSTEYENLERE LAURA DAY'DEN "THE CIRCLE"I ÖNERİRİM. Diyerek kitap konusuna ara vermek istiyorum. Zira benim ilk mesajımda yazdığım yöntem herhangi bir kitaptan değil, benim kendi handikaplarımı yenmek için keşfettiğim bir hile.

Kitap dışında tavsiye isteyen olursa eğer; Topic'te verilen cevapların bazılarını gülerek okudum (yazan arkadaşlarda "eski ben"i gördüğüm için).

Kitap bölümüne bir topic açtım kitabın adı "THE CIRCLE" diyorum, gelen ilk soru "Kitabın adı ne?" oldu. Kitabın adını tekrar ediyorum, ikinci soru kitabın yazarı kim oldu.

Oysa merak eden arkadaşlar, kitap bölümünde açtım dediğim topic'e girselerdi ya da google'a "the circle+kitap" yazsalardı kitabın yazarına da, kitap hakkında kısa bilgilere de ulaşacaklardı.

Benim için bir sorun yok 100 kere sorun 100 kere bıkmadan usanmadan yazarım. Ama bu düşünce yapısı size kaybettirir, eminim çünkü geçmişte bana kaybettirdi.

Çabasız birşeylere ulaşamazsınız (en azından en başlarda ulaşamazsınız), çabadan kastım taş taşımak değil basit şeyler. Sadece hayal etmek yetmiyor, hayallerin gerçekleşmesi için siz de platform yaratmalısınız.

Çinli bir sevgiliniz olmasını istiyorsanız, evinizde buna istediğiniz kadar konsantre olun, kapıyı bir çinlinin çalması zordur (ama imkansız değil;) ). Hayallerinizle aynı çizgiye geçin, kalkıp Çine gidin demiyorum ama en azından bir çin lokantasına takılmanız bu şansınızı katlar.

Bence bu çalışmalar, anahatlarından ilerleyip, detaylara inilince, "kişiye özel"leşiyor. O yüzden bu yolcuğun en azından bir kısmında yalnız olmak gerekiyor.

Hiçbirimizin yaşadığı hayat diğerinin kopyası olmadığı için, birimizin elde ettiği formül diğerine (belki fikir verir ama) tam çözüm olmaz.

Birinizin bilinçaltında güzel bir haberi bir başkaları duyduğunda işlerin ters gideceği "yanlış kanısı" kodludur. Bir diğerinizin evlenmemesindeki neden annesine duyduğu aşırı sevgi ve onu yalnız bırakmak korkusudur.

Engeller kişinin içinde olduğuna ve kişiden kişiye göre farklılık gösterdiğine göre, herkese uyan bir formülü de kimse veremez. Bence ana hatlarıyla konuya hakim olunduktan sonra kişi bu yola yalnız çıkmalıdır.

Lütfen bu konuyu gözünüzde çok büyütmeyin, zor birşey olduğunu zannetmeyin. Yineliyorum istemek konusunda bir sorununuz yok, becerebilenler sizden daha iyi istiyor değiller. Sadece engelleri yok, ya da kaldırmışlar.

Bahçe sulamak için ellerinde hortum, musluklarını açmış bekleyen iki kişi düşünün, birisi hortumdan akan suyla bahçeyi suluyor, diğeri de kan ter içinde, zaten açık olan musluğu açma yönüne doğru zorlayıp duruyor. Oysa musluğu daha iyi açmak diye birşey yok, sadece hortuma bastığını farkedip ayağını kaldırması yetecek.

Bilinçaltınızdaki engelleri bulduğunuzda, ortadan kaldırmak için çok çaba sarfetmeyeceksiniz inanın, bazılarını farketmek bile yok olmalarına yetiyor.
verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim.
yarım saat önce yaşadığım bir olayı anlatayım.
2yıl yanımda kalan ve kızım olmadığı için benim evlendirdiğim kaynımı kızımı
aklımdan geçirerek onun ne yaptığını düşündüm ve hayal gücümü genişlettim.
10 dakika sonra arayarak halimi sordu ve bana geleceğini söyledi
eskiden olsa bunu bir tesadüf olarak yorumlardım ama yakın zaman an beri bunu benim çekim gücümün ve düşüncelerimin oluşturduğunu düşünüyor ve düşün
mekle kalmıyorum kesin eminim diyorum
pozitif düşünmek hayatıma çok şeyler kazandırdı
yapım gerği olumlu davranışlariçindeyim fakat içime atmak gibi dert etmek gibi gereksiz bir huyum vardı
bunu kuantum düşünce ile aştım
şimdi sıçrama bölümünü yapıyorum
bendeki bu değişikliği sende bir şey var herşey aynı fakat daha canlısın
diyerek farklılığımı bana bildiriyorlar
ama nedenini bilmiyorlar çünki kendi düşüncelerimi ve kişiliğimi farettim48 sene sonra yrinde hayır demesini öğrendim insanları değiştirmek gibi bir lüksümün olmadığını ama benim onları dairem içine alp almama konusunda
irademi kullanma hakkımın bulunduğunu geçte olsa öğrendim
bu sitede cdlerle dahada güçlendim kendimi mutlu ve güçlü hissediyorum şu anda sorunlarıma göğüs geredim ve onlardan galip çıktım diyorum
son olarak hayatımızın bize ALLAHın bir hediyesi olarak verdiğini
ve bunu bu günden sonra güzel kullanacagım.buna eminim
biraz zamanınızı aldım .sizlerle yaşadığımı baylaşmak istedim
herkesin kendini güçlü ve huzulu hissetmesi diliyorum
saygılar
__________________

SEVGİ DOLU BİR DÜNYADA
YAŞAMAYI SEÇİYORUM

esen27
esen27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla