Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-02-2009, 03:49 PM   #2 (permalink)
ECEM18
Üsteğmen
 
ECEM18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 212
Tesekkür: 1,412
221 Mesajinıza toplam 1,573 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud of
Lightbulb seçimler yasası

Hayattaki en temel secimimiz, genisleme ya da daralma, yaratici ve ifade enerjilerimizi dunyaya pozitif ya da negatif bicimlerde sunma arasında yapilir. Kosullarimiz ne olursa olsun, gidecegimiz yonu secme gucune sahibiz.

Gunluk hayatlarimiz ozgur iradeyle yapilmis bir dizi secim ve uygulamalardan olusur. Kosullarimiza bagli olarak cok ya da az secimler yaasayabiliriz. Fiziksel kosullar, Zihinsel hastaliklar, yetersizlikler, karisikliklar secim gucumuzu carpitabilir veya sinirlayabilir. Zihin berrakligi ise cogaltir. Secimler Yasası, kosullarimiza nasil tepki gosterecegimizi secme gucumuzu ve sorumlulugumuzu isaret eder. Bu yasadigimiz surece asla yitimedigimiz bir guctur. Carpik ve sinirlayici inanclarimiz ne kadar az ise, secim gucumuz o kadar buyuk olur.

Bazen secimlerin bizim disimizda yapildigini hissederiz. ( ailemiz, arkadasimiz, tanrı vb.. ) Ornegin patronumuz bize “fazla mesai yapmak zorundasin, yoksa isine son veririm” derse secime sahip olmadigimizi dusnuruz ancak her secimin sonucunu gorur ve bilincli secimler yapariz. uzun vadede mutluluk getirecegine inanmadikca nadiren zor yolu seceriz. Ayrıca bilinaltimizdan gelen sezgisel mesajlara da itmat etmemiz gerekir. Bilinaltimiz, bilincli olarak istemedigmiz ama en yuksek hayrimiza olan deneyimleri secebililir veya belli insanlari hayatimiza cekebilri.

Hayatın icinde amacsizca dolanmak yerine, dogru yolda, dogru kisi ile birlikte, dogru isi yapmakta olup olmadigimizi dusunursek, sonunda bunlari kendimizin sectigini gorup anlayabilriz. Bu anlayis ile birlikte, secimlerimizi kabul etme, hayatimizin sorumlulugunu ustlenme ve belki yeni secimler yapma gucu de gelir. Eger kendimizi gucsuz, tikanmis, korkmus hissedersek, iste bu, secim gucumuzu hatirlamanin zamanidir.

YARATICI SECIM: Yaratici enerji kabarip tasan, dinamik bir nitelige sahiptir. Onun ifade bulmaya ihtiaci vardir. Akmak ve kullanilmak icin mevcuttur. Bu enerji iki yuzu keskin bicak gibidir, yapıcı amaclar icin kullanilmazsa yikici yollardan bosalir. Yaratci enerjinin onu kesildiginde fizisel, duygusal, zihinsel duzeylerde acı verici rahatsizliklar haline gelir.

Yaratici enerjinizin nasl tezahur ettigni dusunun akiyor mu? tikanik halde mi?, tıkanıksa ne tip fiziksel, ruhsal arazlar yasiyosunuz?, Baskı olustugunda yaratici enerjinizi nasil dengeliyorsunuz, egzersiz? Sigara, alkol, cok yemek, asiri cinsel istek? cok konusmak?... Yaratici enerjinizi pozitif yonde akitmak icin neler yapabilrisniz??

IFADE SECIMI : İfade sadece konusmaktan yada fikirleri ve bilgileri aktarmaktan fazla biseydir. İfade enerjisi duygulardir. Pozitif ifade; konusma, sarki soyleme, rol yapma, muzik yapma, yazi yazma vb... sekillerde olabilir. Negatif ifade ise; kufretme, şikayet etme, eleştirme, sızlanma vb... sekillerde tezahur eder. Gercek duygularimizla temas etmemiz, onlari ifade etmemiz, yeni enerji duzeyleri, butunleme ve sifa meydana getirebilri.

Pozitif ifadeye itibar ederken; ofkemizi, korkumuzu, uzuntumuzu yadsimamiz gerektigini soylemek istemiyorum. Negatif duygulari bile pozitif yollarla ifade edbilriz. Ofkelendigimizde bagirip, cagirip kufretmek yerine “ bu davranisin beni ofkelendirdi ve aramiza istemedigim bi duvar koydu” seklinde ifade edebilriz. Secimler yasasi ifadeye uygulandiginda bize tum duygularimizi durustce ifade etmemmizin uzun vadede hem bize hem iliskilerimize yararli oldugunu hatirlatirim.

Bir seyi negatif bicimde ifade ettigniz son bir-iki konusmayi hatirlayin. Sizde ve karsidakinde hissettirdiklerini dusunun...... Elestirdigmiz zaman, genelde duygularimizi ifade etmedigmizde, duygularimizi yargilara donusturdugumuze dikkat edin. O konusmalar sirasinda duygularinizi durustce ve direkt olarak nasil ifade edebilirdiniz? Sonuc nasil olurdu?


Yasamak ve olmek zorundayiz; gerisini biz oluştururuz!
Hülya BALIKAVLAYAN
__________________
insanın tüm evrende kesin düzeltebileceği tek bir şey vardır;kendisi
ECEM18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla