Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-02-2009, 08:39 PM   #9 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart

İKİNCİ AŞAMA- ŞAFAK VAKTİ

ROL: GEZGİN

DUYGU: ARAYIŞ

‘Ruha yolculuk başlıyor, rüyalarınıza uyanmaya hazır mısınız?’

Bu aşamada rüyalarımız daha berrak bir hal alır. Kendimizi bir yolun başında hissederiz. Belirsizlik, korku, endişe hala vardır. Ama yine de içimizden bir ses harekete geçmemiz konusunda bize güven verir. Bu aşamada içimizde iki taraf olabilir. Bu, bütün değişimler ve yeni adımlar için geçerlidir. Bir yanımız yola devam etmek isterken, diğer yanımız sızlayan bir bebek gibidir. Alışkanlıklarını bırakmak, sahip olduklarından ayrılmak, sevdiklerini kaybetmek istemez. Bu çok doğaldır. Yılların birikimini bir anda temizlemek, her şeyin farkında olduğunu düşünmek büyüme için en büyük yanılgıdır. Bebek bir yanda annenin o güvenilir sıcaklığını, sevgisini bırakmak istemez. Bir yandan da dünyaya merhaba demek için heyecanlanır.

Peki, neden rehber rüyalarda bu aşamalardan geçiyoruz? Birincisi, biz neysek rüyalarımızda onu görüyoruz. İkincisi, ruhumuz kendini ifade etmek ister. Çünkü ruhun, deneyime ihtiyacı vardır. Ancak böyle öğrenebileceğini bilir. Bu aşamada tekâmülünü bir an önce gerçekleştirmek için arayışlara başlar. Biz bu süreçten çok uzaktaysak bize rüyalar ile ulaşır. Bunları görmezden geldiğimizde uyanık yaşamın çok keyifli olacağını söyleyemem.

İkinci Aşamadaki Bazı Ayrıntılar

Renk: Gri.
Duygu: Arayış, yardım, çözüme odaklanma, aydınlanmaya doğru adım atma, yapabileceğine inanma, temizlik, arınma, bölünmüşlük.
Yer: Geniş alanlar, caddeler, büyük şehirler, uçsuz bucaksız topraklar, iki katlı evler.
Zaman: Belirsiz.
Hava: Daha aydınlık, şafak sökmek üzere.
Su: Daha berrak, içini görebiliyoruz ama içindekiler karışık.
Toprak: Kızıla çalıyor.
Rüzgâr: Orta sert.
Hayvanlar: Daha uysal ve küçük.
İnsanlar: Aile, polis, doktor.
Semboller: Karışık, henüz netlik yok.

Amacı: Birinci aşamadan sonra görülen rüyalardır. Yine sizin yaşam kalitenizle bağlantılı görülür. Bu aşamada yolculuklara sık sık rastlanır. Ya da yolunuzu kaybetmiş, yardım arıyor olabilirsiniz. Şafak vaktinin başlaması gibidir. Gün doğmak üzeredir. Yeni bir adım atacağınıza işarettir. Rüyanın içinde yol gösterici levhalar olur. Hastane, Kızılay…

Bu aşamadaki rüyaları gördüğümüzde üzerinde durmamız gereken ilk şey ‘neden kaçıyoruz, neden yardıma ihtiyaç duyuyoruz, yanımızda kimler var, özellikle ailemizden, belirgin olan duygu nedir?’. Yine bu duyguyu tespit edip kendi yaşamımız üzerinde gözlem yapmanız gerekiyor.


1. aşama ve 2. aşama rüyalarda neler yapabiliriz? Farkındalık çalışmaları dışında yapılacak olan en güzel şey, o rüyayı tekrar görmeye niyet etmek ve gördüğümüzde de içindeki davranışlarımızı, duygularımızı değiştirmek. Kaçtığımız şeyler varsa durup-yüzleşmek. Rüyayı tekrar görmek ve rüyanın içinde olduğumuzu fark etmek, gereken eylemi orada gerçekleştirmek bizi çözüme kısa yoldan götürür. Rüyayı tekrar görmeye niyet etmeden önce birkaç gün rüyadaki duyguları tespit etmek ve onlar üzerinde çalıştıktan sonra niyet edip rüyaya yatmak uygun olacaktır. Siz ne kadar istekli, kararlı ve inançlı olursanız, çözüm de size o kadar çabuk ulaşır. Rüyanın içinde olduğunuzu anlamanın birkaç yolu var. Gün içinde en az 20-25 kere söyleyeceğiniz ‘Rüyanın içinde uyanıyorum, rüya görürken bunun rüya olduğunu biliyorum’ cümlesini tekrarlamak ve rüya sırasında size eşlik edecek olan bir sembol seçmek.

Sevdiğiniz basit bir sembolü seçin, onu gün içerisinde sık sık göreceğiniz bir yere koyun. Ona baktıkça rüya gördüğünüzün farkında olmak istediğinizde bu sembolün rüyanıza gireceğini o andan itibaren rüyada olduğunuzu fark edeceğinizi düşünün.

Rüyalarınızda bu sembolü gördüğünüzde bunun bir rüya olduğunu bilecek ve rüya içinde istediğiniz değişikliği yaparak uyandığınızda, uyanık yaşama sorunla değil çözümle devam edeceksiniz.

Sembol Olumlaması


……………. Benim rüya sembolüm. Bu gece yatağıma uzanıp, kendimi uykunun o rahatlatıcı sürecine bıraktığımda huzurla uyuyacağımı biliyorum. Rüyalarıma uyanmak, rüyanın içinde olduğumu anlamak istediğim her an rüya sembolüm olan ……… bana yardıma gelir. Onu gördüğümde rüya gördüğümü anlarım. Rüyanın içinde mesajı çözerim. Rüyanın içinde korktuğum, kaçtığım şeylerle yüzleşirim. Tüm bu süreçte korunduğumu bilirim. Bu sadece bir rüyadır, bana yol gösterendir. Ne zaman yardıma ihtiyacım olsa, ……. Yanıma gelir. Neyi öğrenmem gerektiği konusunda bana yol gösterir. Böylece sabah uyandığımda kendimi huzurlu ve mutlu hissederim.
__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla