Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-01-2009, 11:14 PM   #10 (permalink)
comte
Moderator
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 1,682
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart


Hakikat1990 kardeşim. Sanırım 19 yaşındasın. Burada sana yakışan, bu konuyla ilgili uslubunda bişeyler söyleyip konuyu kapatmak olabilirdi.super

Kızın yanına giderek, hayır cevabını alıp, sonra o sözü söyledim demiştin. Bu, kızgınlık, küçük düşme, kırılma gibi duygularla söylenmiş o anki bir tepki olabilirdi. Yanlış olsa bile o ana bağlı bir tepki idi.

Demek ki kız, seni de o şekilde davet etmiş o dövdüm dediğin diğer çocuğa da. O önce davranmış ya da başka bir şekilde ikna etmiş olabilir. Buradaki durumda, senin reddedilmek değil, başkasıyla kıyaslanmak-aldatılmak, gibi bir durumda olduğundan söz etmemiz gerekir. Herhangi bir ilişki içinde olmadığına göre de , bu o kadar önemli olmasa gerek. Sonuçta tercih meselesi.

Önceki yazında, reddedilmekten kaynaklanan tepki, bu yazında farklı bir tepki ortaya çıktı.Ek olarak, bir de çocuğu dövdüm ifadesiyle birlikte.Daha başka bir şey çıkmazsa :)

Bunlar sana yakışmaz. Sana değil sadece elbette. Bana ve hiç kimseye de yakışmaz. İnsanı diğer canlılardan ayıran özelliklerden biri ve hatta en önemlisi iletişim kurmaktır.Doğru iletişim kurmak da zamana, topluma ve yaşa göre zamanla kazanılır.

Burada olduğuna göre, eminim kendini geliştirmeye çalışan ve geliştirecek olan bir arkadaşımızsın. Değişim ve gelişim tabi ki sadece davranış değil düşünceler ve anlayışla başlayan değişimlerdir. Tepkilerini daha farklı ve daha akılcı yollarla dile getirmenle ilgili de çok şey okuyup, zamanla yanlışlarının farkına varacağını düşünüyorum.

Bu gelişim ve değişim yolunda, sana da gönülden destek veriyor ve başarılar diliyorum.
comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla