Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-01-2009, 02:41 PM   #7 (permalink)
comte
Moderator
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 1,682
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart

Öncelikle yazdığın yazı biraz kaba olmuş. Ama, bunların esasında neden kaynaklandığıyla ilgili bişeyler söylemek isterim.

Kızların böyle takıntıları var. Davet edici bakışllardan sonra, konuşmak istediğinde bu veya buna benzer tepkiler verirler genelde.Bu kızların daha olgunlaşmamış hali olduğu durumdur genelde.

Normalde, bu tip konularda Türk Filmlerinin çok etkisi var malesef. Önüne çıkıp garip hareketlerde bulunmak , çatıya çıkıp şarkı söylemek, oradan aşağıya atlamak vs. gibi durumlar kızların isteği şeylerden.

Madalyonun diğer tarafı da, erkeğin, maço tavırları. Benim olacaksın, evinin kadını çocuklarının anası olacaksın, ben sevmem sevilirim, yıkıl gözüm görmesin, düş önüme vs. gibi.

Bunlarla erkekliğin bağdaştırıldığı, ilk konuşmada yüz verme, bırak peşinden koşsun, aman gözüne bakma elini tutma yanlış anlaşılırsın gibi durumlarla da kızların şartlandırıldığı bir toplumdayız.

Bunların neticesi de, her gün gazetelerde okuduğumuz, iç karartıcı, cevizin kabuğunu doldurmadığı yasak ilişkiler, karşılıksız aşklar vs. gibi bir çok iç karartıcı haber olarak içimizi karartıyor.

Çay içmenin, sigara içmenin erkeklikle alakalandırıldığı, arabesk sözlerin damarlarımızda gezdiği, bayanların toplum arasında yabani bir yaratık gibi gezdiği ve hatta kaçarak yürüdüğü, ters bakmanın cinayet sebebi olduğu, sevgiden, anlayıştan, doğallıktan uzak bir yaşam, Türkeye'nin ne durumda olduğunu gösteriyor.

Bunların bizim kültürümüzle ne kadar alakalı olduğu bence tartışılır. Bu, kültürel bir yozlaşmadan başka bişey değildir. Dizilerin, sinemaların hayatımıza olumsuz yansıyan etkilerinden bir bölümü bu gibi olaylar malesef.

Senin o kızın saçlarından tutman, o saygısız lafı söylemen, senin değil toplumun da senin üzerindeki etkisini gösteriyor. O kızın da sana bağırması aynı durumdur.

Bunlara gerek olmayan, doğallık, karşılıklı iletişim, anlayış ve hoşgörü ile insanların bu ülkede bir arada yaşamasını çok isterdim.

Netice olarak, kıza söylediğin o sözü ve buraya yazdığın bu yazıyı hoş karşılamadım. Biraz bişeyler okuyup öğrenmeni ve halkla içiçiçe yaşayarak, toplum kurallarında bir bayana böyle lafların kullanılmayacağını idrak etmeni tavsiye ediyorum. Böylece, anormal olanı değil, normal olanı seçeceğini düşünüyorum.

Yaptıklarının yanlış olduğunu düşünüyorsan o zaman ne ala.

Sağlıcakla.
comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla