Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-02-2007, 01:43 PM   #8 (permalink)
etterna_
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: Nov 2006
Mesajlar: 510
Tesekkür: 1
152 Mesajinıza toplam 344 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
etterna_ is an unknown quantity at this point
Standart bu sitenin en sevdiğim yanı !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alıntı:
lerzan Nickli Üyeden Alıntı
''insan''' ve ''kalite''
bu iki kelimenin aklimda yanyana getirdigi kavrama ters dustugu icin, hissettirilmis olmasiyla ve cok sIkIlarak da olsa ifade edecegim, itici sebep icin paylasiyorum: tanistigim, mesleklerinde uzanabilecekleri en yukari gelmis insanlarin hepsini katarak sorunca kendime, aklima ilk gelen en kaliteli insanin okuma yazmasi yoktu. ve onu taniyan herkes onu cok sayiyor ve seviyordu. yani hicbir zaman o kendini yazarak ifade edemezdi. ama onun varligini bilen her hangi biri onun ve onun temsil ettigi insanlarin haklarini heryerde yazarak koruyabilirdi.

insanlarin kaliteli/kalitesiz ayrimina inanmiyor, hele 'hemen' hic inanmiyor olusum, belki de binlerce sene uzerinde cesitli ilimlerin calisildigi ''insan'' nasil insandira bakislarimin hepsi ya kisisel hosnut/hosnutsuzluk tecrubemle sInIrlI olacagi icin, bu sInIrImIn disinda kalacak becerileriyle zahmetsizce insanlara dair kaliteli-kalitesiz diye ayirdiklarimiz, bir ayirimin sartligi dogmussa eger olsa olsa ancak insanlari kaliteli kalitesiz diye ayiranlar ve ayirmayanlar olacak gibi bir tarif bulunur, buyrulur.

insanlari gercekten kategorilestiren verilerin neler oldugunun tum cesitlerini ben (cografik sebepler dahil) sevilmemislige baglayacagim, yanlis da olsa, umutla.

Lerzan evet insanları belki de sınıflandırmasaydım daha iyi olurdu. Benim kaitesiz diye tabir ettiğim aslında (belki ağır oldu ama) kendini geliştirmeye açık olmayan (vakti ve fırsatı olduğu halde) senin de tarif ettiğin ve hiç fırsatı olmayan ama hayattan çıkardığı derslerle kendini geliştirmiş ve geliştirmeye açık çok insan var benim de etrafımda da.Senin de bahsettiğin okumamamış, okuyamamamış insanlar değil. Bi örnek vereyim mesela tanıdığım biri. Şu an müdür ama bundan sonraki işi bundan daha iyi biyer olmayacak ben görebiliyorum.Çünkü bütün gün fırsatı olduğu halde yöneticilik üzerine bir tek kitap okuduğunu görmedim.Hani bizim tabir ettiğimiz bi deyim vardır "ne oldum delisi" aynen öyle. Ben sadece objektif yaklaşıyorum o ve onun gibilere. Sadece gelişime açıklık kastettiğim.
__________________
Uçurtmalar, rüzgar kuvvetiyle değil, bu kuvvete karşı uçtukları için yükselirler...
etterna_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla