Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-11-2007, 08:44 AM   #12 (permalink)
shamanic
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥
 
shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri

ben tanıyom o böreği izninle tarif edeyim.. 44

kendisi halk arasında 3 renkli börek diye ün salmış...

üç renkli börek
malzemeler

* 4 yufka
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
* 250gr pastırma
* 1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
* üstüne sürmek için yumurta sarısı

hazırlanması:

1. birinci yufkayı masaya serip yağlayın. ikinci yufkayı üzerine serip yağlayın. havucu ikinci yufkanın üzerine yayın.
2. üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. ıspanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. dördüncü yufkayı serip yağlayın. pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin.
3. yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün.
4. iki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180c fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

__________________
ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
shamanic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla