Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-11-2007, 12:50 AM   #18 (permalink)
yakamoz
Yüzbaşı
 
yakamoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2006
Bulunduğu yer: Eskişehir
Mesajlar: 583
Tesekkür: 1,275
238 Mesajinıza toplam 800 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to behold
Standart Ynt: ÇOCUK PSİKOLOJİSİ



Çocuk Ruh Sağlığı. Çocuğun Kişilik Gelişimi, Yetiştirilmesi ve Ruhsal Sorunları
Atalay Yörükoğlu
Özgür Yayınları; Çocuk Psikolojisi;
İstanbul, 2000, 15.5 x 23.5 cm., 421 sayfa, Türkçe, Karton kapak, ISBN 9754470065.

Prof. Yörükoglu bu kitabinda hizli degisme geçiren toplumumuzda aile ve çocugun genel durumunu degerlendiriyor. Çocuk kavraminin, çocuk haklarinin tarihsel gelisimini inceliyor; özellikle çocuk sömürüsünü tartisiyor. Çocuklara yöneltilen çesitli tutumlara, önyargili ve duygusal yaklasimlara deginiyor.

Çocuk gerçegi üstünde düsünen tüm ana babalarin, egitimcilerin ve aydinlarin ilgiyle okuyacaklari önemli bir kitap.



... Bu kitabı ana, baba ve öğretmenlerin çocukları daha iyi tanımalarına yardımcı olmak amacıyla yazdım. Dönem dönem ruhsal gelişimi izleyerek çocuğun kişilik oluşumunu belirleyen olumlu ve olumsuz tüm etkenleri tartıştım. Çocuğun dengeli gelişimini köstekleyen ya da yolundan saptıran aile içi ve aile dışı koşulları anlattım.

Ana ve babanın sakıncalı tutum ve yöntemlerini belirtip, çocuk eğitiminde sık düşülen yanılgıları göstermeye çalıştım. Çocuklukta sık rastlanan ruhsal sorunlara değinip, önleyici ve düzeltici yaklaşımlar önerdim...
diyor yazar.

Çocuğun ruhsal gelişimini, yetiştirilmesini, ruh sağlığını, sorunlarını inceleyen ve Türk Dil Kurumu, 1979 Bilim Ödülü`nü kazanan Çocuk Ruh Sağlığı 1978 yılından beri olağanüstü ilgi görüyor okuyucular tarafından.


*********************

Atalay Yörükoğlu kimdir?

Çocuk psikolojisi uzmanı Yörükoğlu, 1928'de Boğazlıyan'da doğdu. Ankara Gazi Lisesi ve İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra doktorluk yapmaya başlayan Yörükoğlu, 1958'de ABD'ye giderek Pittsburg ve Michigan Üniversitelerinde erişkin ve çocuk psikiyatrisi dallarında eğitim gördü.
1964'de Türkiye'ye dönerek Hacettepe Üniversitesi'nde görev alan Yörükoğlu, 1972'de tekrar ABD'ye giderek Miami Üniversitesi'nde iki yıl süreyle konuk öğretim üyeliği görevinde bulundu. Yörükoğlu, uzun yıllar Dünya Psikiyatri Birliği'nin ruh sağlığı danışmanlığını da yürüttü. Yörükoğlu'nun İngilizce ve Türkçe birçok bilimsel yayını ve kitapları bulunuyor.

Çocuklar konusundaki görüşlerini;

Sevilen ve oynayan çocuk genellikle sağlıklıdır.Çünkü gelişme dönemine göre, çocuk sevmeden önce sevilmelidir. Sevgiyi almalıdır, sevgiye doymalıdır ki onu başkalarıyla paylaşabilsin ve oynayabilsin. Çocuğun en önemli uğraşı, diyoruz biz oyuna.Oynayan çocuk kişiliğini geliştirir, olgunlaşır, çevreyi tanır, hayatı tanır, insanları tanır.

şeklinde özetliyor.





__________________
TANRIM, BANA DEĞİŞTİREBİLECEĞİM ŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN CESARET,DEĞİŞTİREMİYECEKLERİMİ KABUL İÇİN SABIR VE İKİSİNİ BİRBİRİNDEN AYIRMAK İÇİNDE AKIL İHSAN EYLE...

Değişmeyen Tek Şey Değişimdir
yakamoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla