Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-10-2007, 02:59 PM   #3 (permalink)
üç_gömlek
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 432
Tesekkür: 0
141 Mesajinıza toplam 392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
üç_gömlek is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: SEVGİNİN GÜCÜ

arkadaşlar sevgiyle ilgili bu hikayeyi ne zamandır yazmak istiyordum.şimdiye nasipmiş.bu konuya uygun diye düşünüp buraya yazıyorum.


"Nakledildigine göre Hz. Isa (A.S.) bir gün bahçe sulayan bir delikanli ile karsilasir. Delikanli Hz. Isa'ya «Rabb'inden, sevgisinin zerre agirligindaki bir kismini bana bagislamasini dile» der. Hz. Isa ona «sen zerre kadarina dayanamazsin diye karsilik verir. Delikanli «o halde zerre kadarinin yansini versin» der. Bunun üzerine Hz. Isa onun için «ya Rabb'i bu gence sevginin zerre kadarinin yarisini bagisla» diye dua eder ve yoluna devam eder.

Epeyce bir müddet sonra Hz. Isa'nin (A.S.) yolu yine oraya düser, delikanliyi sorar, «delirdi, dağlara çıktı» derler. Hz. Isa delikanlıyı kendisine göstermesi için Allah (C.C)'a dua eder. O sirada delikanlıyı dağlar arasında görür onu gözlerini gök yüzüne dikmis ve bir kaya üzerinde dimdik ayakta dururken bulur.

Hz. Isa (A.S.) delikanlıya selâm verir, selâmini almaz, «ben Isa'yim» diye kendisini tanitarak delikanlının ilgisini çekmeye çalışırken ulu Allah (C.C)'dan kendisine su vahiy gelir: Kalbinde benim sevgimin yarim zerresini tasiyan kimse insanoğlunun sözünü hiç duyar mi? Izzet ve celâlim hakki için sen onu testere ile ikiye biçsen onun acısını bile duymaz.»
Kalplerin Keşfi / i.Gazali "



belki onlarca defa okudum bu hikayeyi.her defasında beni ferahlatıyor.
üç_gömlek isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla