Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-09-2007, 02:13 PM   #28 (permalink)
purplerain
 
Üyelik tarihi: May 2007
Mesajlar: 3
Tesekkür: 0
2 Mesajinıza toplam 2 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
purplerain is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Karar aldim zayiflayacagim

sezen ben de 25emele katılıyorum öncelikle sen sağlıklı bir şekilde tedavini ol güzel yavrunu dünyaya getir daha sonra başla derim diyet programlarına:) ama yine de sen bilirsin elbetteki bu senin tercihin.

arkadaşlar bu arada unuttuğunuz birsey var bu cok önemli- su içmek!!!!-
Bakın
Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Şube Başkanı diyetisyen Aysen Arıcan yazısında ne demiş:)
"Su içmek için asla susamayı beklemeyin" diyor.
Su diyette neden önemli?
Su, insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli öğedir. İnsan yemek yemeden haftalarca yaşayabilir, fakat susuz ancak birkaç gün yaşayabilir. İnsan vücudunun ortalama yüzde 65'i sudur. Kanın yüzde 92'si, kemiklerin yüzde 22'si, beynin ve kasların yüzde 75'i sudur. Hücrelerin yaşamsal faaliyetleri, vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi vücudun su dengesinin korunmasıyla mümkündür. Vücutta biriken toksinleri atmak, vücudun ısı dengesini sağlamak için idrarla 1500, deri yoluyla 500, dışkı ve solunum ile 300'er ml. (toplamda yaklaşık 2.5 litre) su kaybediliyor. Kaybedilen suyun her gün yerine konulması yaşam için çok büyük önem taşır. Vücutta sıvı kayıplarının oranına göre çıkan acı fatura ise şöyledir:
Yüzde 1'lik su kaybında hipotalamusta susama merkezi uyarılır. Yüzde 3'lük su kaybında kan hacmi ve fiziksel performans azalır. Yüzde 5'lik su kaybında birey konsantre olamaz. Yüzde 8'lik su kaybında baş dönmesi, aşırı yorgunluk, soluma güçlüğü oluşur. Yüzde 10'luk su kaybında kas spazmı, aşırı yorgunluk, dolaşım-böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunları ortaya çıkar.

__________________
There is a Light at the end of the TunneL"!
purplerain isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla