Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-08-2007, 11:24 PM   #3 (permalink)
hayalayaz
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: REİKİNİN 10 ALTIN KURALI

(8) ‘Neden’ sorusunu çözmeye çalışmayın

Reikiden en iyi şekilde faydalanmak için, özel bir şeyi neden deneyimlediginizi – veya deneyimlemediğinizi – bulmaya çalışmak için çok fazla zaman ayırmamanızı tavsiye ederim. Seans sırasında sizin veya alıcının hangi rengi gördüğünü anlamaya çalışmayın veya kendinizi tedavi ederken gördüğünüz rengin önemini merak etmeyin. Ellerinizdeki özel bir duyumun ne olduğunu veya alıcının bedeninin özel bir bölgesine neden çok fazla enerji akışı hissettiğinizi ya da özel bir yere neden hiç enerji akmadığını merak etmeye devam etmeyin. Bu önemli değildir.

Eğer telaşla şeyleri düşünmeye, analiz etmeye ve sorgulamaya devam ederseniz, kafanız Reiki uygulamanızı gerçekten bozabilir. Düşünmeyin! Sadece olun. Zihninizi boşaltın, enerjiyle birleşin, eğer birisini tedavi ediyorsanız o zaman alıcı ile birleşin ve bırakın olsun. Tedavi yaparken enerji akışını izleyin, evet ve daha fazla enerjinin geldiği bölgelerde ellerinizi daha uzun süre tutun, ama nelerin olduğunu çözmeye çalışmaya başlamayın: Reiki birçok seviyede çalışır ve nelerin olduğunu bilmezsiniz, böylece düşünmeyi bırakabilirsiniz ve olmasına izin verebilirsiniz: süreçten zevk alın, tedavilerinizden zevk alın ve zihinsel çabayı bırakın! Bu şekilde çok daha kolay olur!

(9) Sezginize güvenin

Hissettiğiniz veya hissetmediğiniz şeyleri sorgulamamanın yanı sıra, hissettiğiniz veya farkına vardığınız şeylerden şüphelenmemelisiniz. Eğer bir şey hissediyorsanız, onu hissediyorsunuzdur: onu siz oluşturmuyorsunuz. Bir şey hissetmenizi sağlayamazsınız.
Kendinizi tedavi ederken, özel bir bölgede enerjinin size daha güçlü aktığını fark ediyorsanız, bunu kabul edin ve buna uyun, devam edin, orada diğer pozisyonlardan daha uzun süre durun. Bu, başkalarını tedavi ederken de uygulanır: ‘sıcak bir nokta’ hissediyorsanız, o duyumu kabul edin ve orayı daha uzun süre tedavi edin.

Bedenin özel bir bölgesine çekiliyorsanız, bunu siz oluşturmuyorsunuz. Siz sezgiselsiniz ve sezgisel olarak çalışabilirsiniz. Tüm yapmanız gereken ikinci – tahmini ve kendinizden şüphelenmeyi bırakmak, dingin olmak ve sadece size geleni kabul etmektir. Bir anlamı olması gerekmez. Onu çözmeye çalışmayın: sadece kabul edin ve size uygun hissettirdiği şekilde tedavi edin.

(10) Saçma kurallara ve sınırlamalara aldırmayın

Bize öğretilmiş olan çeşitli gereksiz kuralları, düzenlemeleri ve sınırlamaları da atmalıyız. Reikinin, temeli olmayan insan yapımı kurallarla kontrol edilmeye, körletilmeye ve sınırlandırılmaya ihtiyacı yoktur. Reiki güvenlidir ve Reikinin kullanımı basittir ve basit yaklaşımlar genelde en etkili olanlardır.

Kendimizi ve başkalarını tedavi ederken önceden belirtilmiş el pozisyonları setini takip etmek zorunda değiliz, Reiki’nin çalışması için sözcükler setini söylemek zorunda değiliz. Birini tedavi etmek için özel bir sıra ile el ve beden hareketleri serisini takip etmek zorunda değiliz ve çesitli tibbi durumları olan insanları tedavi etmekten kaçınmak zorunda değiliz. Reiki güvenlidir ve Reiki her koşula adapte olabilir. Hepsi geçerli olan bir çok farklı çalışma şekillerine izin verir. Reikinin ‘tek bir’ kullanılma şekli yoktur.

Böylece, Reikinizden en fazla yararı almak için, ilk önceliğiniz olarak her gün kendinizle çalışmaya adanmanızı öneriyorum, ama eğer o günü kaçırırsanız kendinizi suçlamayın. Hatsurei ho ve kendini – tedaviyi uygulayın, prensiplere odaklanın ve günlük aktivitelerinizde daha çok ince düşünceli olun. Çok fazla zorlanmayın: hafif – kalpli olun ve kendinizi bağışlayın, çünkü mükemmel olmak zorunda değilsiniz. Zihniniz bir sürü düşünce, şüphe ve sorular ile doldurmayın: sadece neutral olun, beklentiniz olmasın, boş ve hoşnut olun. Ve basit yaptığınızdan emin olun.

http://www.reiki- evolution. co.uk/arttk24. htm

(ÇEVİRİ : Saffet)
  Alıntı ile Cevapla