Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-08-2007, 11:23 PM   #2 (permalink)
hayalayaz
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: REİKİNİN 10 ALTIN KURALI

(4) Her gün kendi üzerinizde çalışın

Reiki, bir süreliğine alacağınız, bir süre oynayacağınız ve sonra bırakacağınız bir şey değildir… Eğer tutarlı yararlar istiyorsanız, sürekli uygulama yapmalısınız. Prensipler “sadece bugün için” der. Bunu ayarlayabilirsiniz. Saatlerce olmasına gerek yok. Sadece 10 dakika uygulayın: on dakikanız vardır. On dakikanız yoksa 10 dakika erken uyanın: problem çözüldü.

Yarın ne yapacağınızı düşünmeyin: sadece bugüne odaklanın.

Yarın geldiği zaman, aynısın yapın. On dakika bile olsa, Reiki ile bir şeyler yapın. Yarın için üzülmeyin: bugün bir şeyler yapın.

(5) Adanma anahtardır

Bunlar Reiki uygulama vasıtası ile zevk alınan harikulade faydalardır ve tüm yapmanız gereken enerji ile sürekli çalışmak, prensiplere odaklanmak ve ince düşünceliliği uygulamaktır. Faydalar kümülatif olarak, gittikçe artan bir şekilde gelir, görüyorsunuz, Reikiden en iyi sonucu almak istiyorsanız ara sıra uygulama yeterli değildir. Reiki her gün biraz zamanınızı hak ediyor. Birkaç basit şey, birkaç basit egzersiz veya rutin üzerinde sebatla çalışmalısınız ve onları gününüzün düzenli bir parçası yapmalısınız, dişinizi fırçalamak veya saçınızı taramak gibi.

Reiki ile kendiniz üzerinde düzenli çalışma alışkanlığı oluşturduğunuz zaman, bırakmanın zor olacağını göreceksiniz: eğer bir gün yapmadıysanız, hatsurei seansınızı veya kendinizi – tedaviyi gerçekten özlediğinizi göreceksiniz. Bu, kendinizi koymayı istediğiniz pozisyondur ve kendinizi her gün Reiki ile çalışmaya adayarak, bu noktaya erişirsiniz.

(6) Çok zorlamayın

Kendimizi adamaya ve Reiki vasıtası ile elde edilen birçok yararları elde etmek için kendimiz üzerinde rutin çalışmayı oluşturmaya gereksinimimiz varken, aynı zamanda çok zorlanmadığımızdan, çok uzun süre çalışmadığımızdan emin olmalıyız ve uygulamamızı ciddiye almalıyız. Reikiden en iyi, nazik, sırt üstü ve hafif kalpli tarzda haz alınır, yumrukları sıkarak, alnı kırıştırarak, gergin olarak değil. Reiki yi zorlamıyoruz ve kendimiz üzerinde sert bir uygulamayı zorlamıyoruz.

Reiki daha çok bir su akıntısının akışına benzer ve biz o akıntıda duran kaba bir kayayız. Kaya şüphesiz düzgünleşir, ancak buna nazikçe, suyun sürekli akışı ile erişilir ve bu kendi zamanında gerçekleşir.

Diğer Reiki uygulayıcılarının kendilerine uygulama yaptıkları zaman veya uygulama/güçlendirme alırken ya da başkalarını tedavi ederken yaşadıkları deneyimlerin bazılarını okumuş olabilirsiniz (renkler görme, özel şeyler hissetme) ve tüm bu şeyleri kendimiz fark edemeyebiliriz; çok az farkına varabiliriz. O zaman, biraz daha çok çalışırsak bu şeyleri fark edeceğimizi düşünebiliriz, bu şekilde ‘uygulamayı düzgün yapıyor’ olacağımızı düşünebiliriz.

Ama çok çalışmak ve şeyleri zorlamaya çalışmak ilerlemenize büyük bir engel koymanın en iyi yoludur. Çabalamaya son verdiğinizde ve sadece olduğunuzda en hızlı ilerlersiniz. Bir kenarda durun (değişmeceli olarak), egzersizleri yapın, insanları tedavi edin ve ne yaptığınızı ve neyi deneyimlemediğinizi düşünmeyin ve üzülmeyin. Neutral ve boş kalarak, beklentiye sahip olmazsınız. Bu en iyi yaklaşımdır, sizin için en uygun hızda ilerlemenizi sağlayacak olan yaklaşımdır.

7) Mükemmel olmak zorunda değilsiniz

Uygulamanız sırasında gevşemiş, sırt ustu uzanmış ve hafif kalpli olmanın yanı sıra, mükemmel olmadığınız için kendinizi dövmediğinizden emin olun! Reiki vasıtası ile kendiniz için faydalar elde etmek veya diğer insanları başarılı şekilde tedavi etmek için mükemmel olmak zorunda değilsiniz. Hiç kimse mükemmel değildir, sizin de olmanız gerekmez.
Belki de kendinize tedavi uygularken zihniniz konudan konuya geziniyor. Ne olmuş? Bu herkesin başına gelir. Buna üzülmeyin (prensiplerde üzülmek ile ilgili bir madde var). Bununla ilgili düşünmenize ve zihninizi boşaltmak icin ‘iradenizi zorlamaya’ neden olur, şeyleri daha da kötüleştirirsiniz… İlk düşünceler ve sonra ilk düşüncelerden kurtulmak icin tüm yeni düşünceler! Üzülmeyin. Düşüncelerinize dikkatinizi vermeyin. Bırakın geçip gitsinler. Dikkatinizi nazikçe yaptığınız şeye geri getirin. Sizden akan enerjiyi hissedin: kendinizin tedavi masasında yatan kişiyle bütünleştiğinizi imgeleyin. Zamanla zihniniz durulur ve güzel boş bir meditatif halde daha çok zaman geçirirsiniz, ancak düşünceler tekrar gelebilir ve bazı günler muhtemelen diğer düşüncelerden daha iyi olacaktır. Bu okeydir. Siz insansınız.
  Alıntı ile Cevapla