Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-08-2007, 10:21 AM   #6 (permalink)
hayalayaz
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: Uzaktan Reiki İnisiye Olur mu?

arkadaşlar aslında konu reikiye uzaktan uyumlanılırmı sorusuyla açılmış ama, konu başka konularıda açtığı,ve burcunun alıntı yaptığı kitabın yazarlarını şahsen tanıdığım için, naçizane bilgim olduğu kadarıyla bende yorum yazayımda çorbada tuzum bulunsun..
Alıntı:
Sürekli olarak, reiki seminerlerine katılmış olan, fakat ne ellerinde bir değişiklik hisseden ne de herhangi bir iyileşme başarısı elde edebilen kişilerden mektupla ve telefonlar almaktayız. Tam aksine insanlar kendilerini daha kötü hissettiklerinden ve kitabımızda yazılı olanları hissetmemekten şikayet etmektedir.
benim 1. derece reiki inisiyonum bu kitabın yazarlarından sayın HORST H. GÜNTHER'İN EŞİ BAYAN EDİTH GÜNTHER tarafından gerçekleştirilmiştir...o gün orada bulunan bir çok kişinin reiki uyumlamasını aldıktan sonra elleri ısınmamıştır..bunun üzerine öğretmenimiz sayın EDİTH GÜNTHER bunun olabileceğini reikiyi kullandıkça ellerin ısındığını kendisininde ilk reiki uyumlaması aldığında ellerinin ısınmadığını fakat taç çakrasında bir kıpırtı hissettiğini söylemiştir.(ellerin daha sonradan reiki verdikçe ısındığı doğrudur)

Alıntı:
Demek ki temel olan inisiyasyonun hangi reiki üstadı tarafından gerçekleştirildiğidir. Bu nedenle özellikle aşağıdaki noktalara dikkat çekmek isteriz.
Son yıllarda birçok kişi geleneksel eğitim yolu izlenmeden “cabuk yöntemler” ve “dengesiz fiyatlara” Reiki üstadı yapılmıştır. Reiki sulandırılmış ve kötüye kullanılmıştır. Bu şekilde üstat yapılmış olan kişi Reiki gücünü iletme ve aktarma seviyesinde değildir. Reiki Dr. Usui tarafından SÖZEL olarak aktarılmış bir gelenektir, başka bir deyişle tam bir enerji aktarımı ancak gerektiği gibi inisiye edilmiş yaşayan bir üstadın doğrudan teması ile mümkündür. Enerji aktarımının kitaplar, kasetler veya video filmleri aracılığıyla gerçekleşmesi olanaksızdır. Büyük üstat Howayo Takata şöyle demiştir. REİKİYİ KÖTÜYE KULLANANLAR O’NU KAYBEDECEKTİR
Bu söz şimdi gelen birçok yardım çağrısının da teyid ettiği gibi kendini doğrulamaktadır
bayan HAWAYO TAKATA,dr usuinin vefatından sonra,usuinin halefi olan BAY HAYASHİNİN öğrencisidir, bayan TAKATA ve ondan sonra gelen öğretmenler öğrencilerini dr. Usuinin orjinal yöntemiyle değil,bay HAYASHİNİN sonradan geliştirdiği teknikle uyumlamaktadırlar. dr. Usui'inin uyumlama yöntemine REİJU denir,ve şu anda yapılan uyumlama ile ilgisi yoktur..(yani, öğrencilerimizi, geleneksel Usui teknikleri ile uyumlama yapıyoruz diyen bu insanların,bırakın uyumlamanın geleneksel tarzını reikinin geleneksel kullanımından bile haberleri yoktur,çünkü geleneksel reiki uygulamaları daha sonra İLERİ REİKİ TEKNİKLERİ, adı altında öğretilmiştir..çünkü BAY HAYASHİ, BAYAN TAKATA'YA TÜM REİKİ TEKNİKLERİNİ ÖĞRETMEMİŞTİR.
Reiki bize öğretilirken..aynen şu şekilde tarif edilerek öğretilmiştir...
REİKİ AKILLI VE ŞUURLU BİR ENERJİDİR...ASLA SULANDIRILAMAZ VE KÖTÜ AMAÇLARLA KULLANILAMAZ...EĞER REİKİ'Yİ KÖTÜ AMAÇLARLA KULLANMAK VEYA İKİNCİ BİR İNSANIN ARZUSU HİLAFINA REİKİ VERMEK İSTERSENİZ..REİKİ KENDİNİ BLOKE EDECEK VE AKMAYACAKTIR..REİKİYİ BİR KERE ALAN ONU HAYATININ SONUNA KADAR KULLANIR..EĞER ARADA KULLANMADIĞI ZAMAN DİLİMLERİ OLURSA BU YETENEĞİ KAYBETMEZ VE KULLANMAYA BAŞLADIĞI ANDA TEKRAR AKAR..


Alıntı:
Lütfen Reiki üstadını seçerken AYIRT ETME YETENEĞİNİ kullan. Üstatlık çizgisinin geriye doğru takip edilebilmesi çok önemlidir. Ayrıca geçmiş olan sürede bize bu konuda bilgi vermektedir. Yani ilgili üstat 1. ve 2. dereceleri ve üstatlık derecesini ne zamandan beri uygulamaktadır. Ve üstadı kimdir.
Bir “üstat yetiştiricisinin” 1. ve 2. dereceye en az 3 yıldır sahip olması, ayrıca kendisinin üstat olmadan önce en az 1 yıl boyunca üstadından eğitim almış olması gerekmektedir. Çünkü tam anlamıyla uzunca bir süre kişsel gelişim şarttır. Yeni inisiye olmuş bir üstat bir reiki öğrencisine üstatlık yolunda eşlik etme sorumluluğunu üstlenmeden önce en az 6 yıl (şimdiye kadar 3 yıl) üstatlık ve birçok seminer tecrübesine sahip olmalıdır.
Böylece karşısındakinin dürüst bir reiki üstadı olup olmadığını anlayabilirsin
bayan takata reikinin 1941 yılında çıkan savaşla birlikte japonyada unutulduğunu,BAY HAYASHİ'NİN USUİ tarafından öğretmenliğe uyumlanan tek öğretmen olduğunu, kendisinin'de bay hayashi'nin halefi ve grand master olduğunu söylemiştir.ve reiki fiyatlarını ...1.derece reiki uyumlaması için 150 dolar...2. derece reiki uyumlaması için 450 dolar...3. derece yani öğretmenlik için 10 000 dolar olarak belirlemiştir. ( bayan takata ekolü reikiyi 3 aşamada öğretir) reiki'yi üstad'tan öğrenciye sözlü olarak aktarır..ve bunun usui geleneği olduğunu söylerler.Reiki dr usui tarafından 6 aşamada 6 dan 1 e doğru öğretilmiştir..
6 DERECE --DAİ LOKU TOU...SHODEN DERECESİ İLK AŞAMA
5 DERECE--DAİ GO TOU......SHODEN DERECESİ 2. AŞAMA
4 DERECE--DAİ YON TOU....SHODEN DERECESİ 3. AŞAMA
6-5-4. dereceler reikiye giriş ve kişinin kendisini reiki uygulayıcısı olarak geliştirdiği derecedir..
3 DERECE--DAİ SAN TAU--OKUDEN DERECESİ İLK AŞAMA
2 DERECE--OKUDEN ZENKİ-OKUDEN İKİNCİ AŞAMA
SHİNPİDEN---ÖĞRETMENLİK VE DR USUİNİN KENDİSİNİ KOYDUĞU SEVİYEDİR
1. DERECEYE ŞU ANA KADAR KİMSE ULAŞAMAMIŞTIR...DR USUİ 1. DERECEYİ KENDİSİNDEN SONRA GELECEK VE DAHA FAZLA AYDINLANABİLECEK ÖĞRENCİSİNE BIRAKMIŞTIR...BU HAREKETİYLE..AYDINLANMANIN SINIRI OLMADIĞINI...KİŞİSEL GELİŞİMİN ÖNEMİNİ VURGULAMAK İSTEMİŞTİR. üstadlık titr'i bayan takata tarafında kullanılmaya başlanmıştır..
Dr usui reiki alındığında, evrensel alma ve verme yasasına uygun olarak bir enerji alışverişi gerektiği kuralını koymuştur fakat..bunun karşılığının...ödenemeyecek kadar yüksek olan fiyatlarla belirlememiştir..aksine özellikle 1. dereceyi herkesin öğrenmesi için kolayca vermiş..karşılığında öğrencilerinin teklif ettiği parayı almıştır veya öğrencilerini kendi reiki kliniğinde haftada belirli zamanlarda çalıştırmıştır..böylece öğrencisine hem kendisini reiki kanalı olarak geliştirmesi için,hemde borcunu ödeyebileceği imkanı tanımıştır..Reiki dr usui tarafından asla sözlü olarak aktarılmamıştır..usui öğrencilerine USUİ HİKKEİ adlı kitabı vermiştir. Hatta bay Hayashi' de öğrencilerine HAYASHİ HİKKEİ adlı reiki kitabını vermiştir..sözlü aktarım sadece bayan Takata devresinde uygulanmış olup..kendisinden sonra gelen torunu bayan phyllis lei frumoto'da öğrencilerine LEİKİ adlı kitabı vermiştir..

Reiki derecelerinin uzun aralıklarla alınması kişiye kendi kişisel gelişimi'ni geliştirmek için imkan tanır..bu süreçlerde kişi kendisini eksileriyle,artılarıyla yeniden tanıma,eksilerini şifalandırma imkanı bulur..etik değerleri daha fazla gelişir...ego'sunu törpüleme imkanı bulur..fakat kişi kendisini hazır hissettiği anda öğretmeni ona istediği dereceyi vermekle yükümlüdür ( burada 6 ayda tüm reiki derecelerine uyumlanmaktan bahsetmiyorum..)öğrencisine bakalım sen hazırmısın diyen öğretmenin hazır olma kıstasları nedir? bu kıstaslar neye ve kime göre konulmuştur..öğretmen kendisi kişisel gelişimde ne kadar yol katetmiştir...( çünkü öğretmen kendiside hayat yolunda aldığı son nefese kadar öğrecidir) öğretmen öğrendiklerinin ne kadarını hayatında uygulayabilmektedir..bunların hepsinin sorgulanması lazımdır..(burada bir uyarı..öğretmen sizi sorguladığı zaman bu değerlendirme olur siz sorguladığınız zaman yargılama olarak algılanır..takata ekolü tarafından)
birde fabrikasyon usulü reiki seminerleri verip bir yığın insanı inisiye ettikten sonra varlığını bile unutan öğretmen reiki'ye uyumlandıktan sonra hiç kullanmamış olan birisinin sadece bir iki yıl önce reikiye uyumlandığından dolayı bir üst seviyeye hazır olduğunu düşünürse ne kadar sağlıklı karar verir..yukarıda öğrencisine üstadlık yolunda rehberlik eden öğretmenler...sadece kendi geliştirdikleri yöntemleri uygulayan, kişisel gelişim amaçlı seminerlere yüzlerce dolar vererek katılanları ve en sonundada 10 000 dolar verip kendilerinden öğretmenlik alan kişileri takip edebiliyorlar...yalnız her 10000 dolar veren öğretmenlik alabiliyor sanılmasın...( bu durumumu yaşayan bir kişiden alıntıdır) kişi birinci ve ikinci dereceleri aynı öğretmenden aldıktan ve kişisel gelişimi için katıldığı seminerlere bir yığın paralar bayıldıktan sonra (nedense bu iş asla kitap okuyarak olmaz..illaki workshop'lara,seminerlere katılmalısınız) neyse öğretmenine öğretmen olmak istediğini bildiren bir mektup yazar...öğretmeni onu ve eşzamanlı olarak başka başvuranları yurt dışında bir ashrama davet eder sevgiyle...yoğun meditasyonlarla geçen inziva günlerinin ardından..son günden bir gece veya gün önce öğretmen halvet olur kendi içine dönerek öğretmenlik isteyen kişilerden kimi veya kimleri inisiye etmesi gerktiğini düşünür...sonra dışarı çıkar bu gün şu,şu,şu kişileri öğretmenliğe inisiye edicem diğerlerinin hazır olamadıkları kanaatindeyim der sevgiyle..kimsenin nasıl yani demeye hakkı yoktur..öğretmen yargılanırmı? o sizi değerlendirdi..

öğretmen seçiminde illaki dikkatli olunması gerekir..reikiye uyumlanmak işin başlangıcıdır sonu değil.. öğretmen sizi reikiye uyumladıktan sonra zihninizde oluşan sorulara cevap verecek zamana ve bilgiye sahipmidir..bu soruların cevapları seminer esnasında verilemiyor,çünkü hem seminer esnasında sadece reiki, reiki kullanımları..aura, çakra bilgileri ve orada sorulan sorulara vakit anca yetiyor..hemde sonradan oluşan sorular her kişinin farkındalığına göre ortaya çıkıyor..seminer kaç gün sürüyor..eğer iki gün derlerse bu iki gün içinde ne öğretiliyor...reiki tarihine ne kadar süre ayırılıyor...(reiki tarihine ayrılan süreye sözüm yok reikinin nereden gelip nasıl bir şey olduğu tabiiki öğrenilmesi lazımdır..ama çakra ve aura bilgileri gibi şifa verirken çok büyük önemi olan bilgiler yerine..bir yığın kitaptan tüm detayları öğrenilebilecek bilgiye uzun bir vaktin harcanmasının karşısındayım...birde lütfen şunu sorun...usui reiki bilgileriyle birlikte ileri japon tekniklerini bir aradamı veriyorlar...eğer değilse uyumlamanızı o öğretmenden almayın lütfen ya geleneksel reiki bilgilerine vakıf değil yada bu bilgileri ileri reiki bilgileri adı altında ek bir seminer düzenleyerek..vede ek ücret alarak..veriyordur..(bu bizimde sonradan öğrendiğimiz bilgiler dr usuinin öğrettiği orjinal sistemdir..bunu sonradan verirken şu gerekçeyle veriyorlar..REİJU UYUMLAMASI ÇOK YÜKSEK BİR ENERJİ ŞARJ EDİYOR , ÖNCE HAYASHİ'NİN GELİŞTİRDİĞİ TEKNİKLE ÖĞRENCİYİ DAHA YÜKSEK FREKANSI ALMAYA HAZIRLIYORUZ..DAHA SONRADA İLERİ TEKNİKLERİ ÖĞRETİRKEN YÜKSEK FREKANSLI REİJUYLA UYUMLUYORUZ..ÖĞRENCİMİZ ÇOK PEK ÇOK YÜKSEK FREKENSLI REİKİ'YE UYUMLANARAK İRİTE OLMUYOR...ÖĞRETMENİN BU DÜŞÜNCELİLİĞİ SİZE YAKLAŞIK 1200--1500 DOLARA PATLIYOR...ÇÜNKÜ BİR KERE UYUMLAMALARI ALMAYA BAŞLADIĞINIZ ZAMAN ONUDA DİĞER BİLGİLERİ ALDIĞINIZ GİBİ SONUNA KADAR ALMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ..DR USUİ İNSANLARI REİJU YÖNTEMİYLE UYUMLARKEN DR HAYASHİ'NİN GELİŞTİRDİĞİ SİSTEMMİ VARDI..O ZAMAN İNSANLAR BU YÜKSEK FREKANSLI ENERJİYİ ALABİLİYORDUDA ŞİMDİ ALAMIYORLAR..SEBEP SON DECE DUYGUSAL..
  Alıntı ile Cevapla