Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-08-2007, 06:08 PM   #4 (permalink)
BURCU GELEGEN
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: Uzaktan Reiki İnisiye Olur mu?

Reiki Nedir?

1. Reiki aktarabilme yeteneği, uyumlanabilmeden kaynaklanır, yani başka çeşit egzersizler yapmak veya zaman içersinde bu yeteneği geliştirmek şeklinde olmaz.

2. Bütün Reiki teknikleri bir silsilenin parçasıdır, yani teknik, öğreticiden öğrenciye uyumlama yoluyla geçer, ilk kanal olandan başlar.

3. Reiki'de, kişinin düşünce yoluyla enerjiye yol göstermesi gerekmez, enerji Tanrı katından kaynaklanır, ne tür bir titreşim veya titreşim bağlantısı gerektiğini, ne yapılması gerektiğini O gösterir.

4. Reiki'nin olumsuz hiçbir yönü yoktur, asla zarar vermez.
Reiki Karakterinin Analizi

Reiki'nin ne demek olduğunu tam olarak anlamak için, karakteri kendi birimlerine bölmemiz gerekir. Önemli olan, yazıldıkları şekli izlemek, anlamını tarih çerçevesinde aramak, köklerine inmektir.

Önce Ki için yapılmış olan sembole bakalım.

Bir kaligrafiyi göstermektedir. Bu, süptil enerji çalışmalarının, meditasyonun ve tıbbın formlarında birçok rol oynar. Ki terimi, bugün Japonya'da yüzlerce birleşik kelimede kullanılır. Başka şeylerin yanı sıra Japonya'da insanlar Ki sözcüğünden; maneviyat, ruh, kalp, niyet, ruh hali, huy veya atmosfer (ortam anlamında) anlamları çıkarırlar.

En orijinal, en eski formunda. Üstteki kısım, bulutlar anlamına gelir. Ruhsal anlamda su olarak da tercüme edilebilir, su göğe yükselir. Dua etmek veya yalvarmak anlamına da gelebilir.

Daha sonra Pirinç için bir karakter daha ilave edilmiştir. Pirinç en eski zamanlardan beri Çin'in en yaşamsal gıdası olduğu için, bedeni, aklı ve ruhu besleyen Ki 'nin niteliğini ifade eder.

Ki karakteri için en eski versiyondur. Ki karakteri için bugün hiç kullanılmayan başka versiyonlar da vardır. Ki, bulut gibi buharı sembolize eder. Bunun, büyük Avusturyalı bilimadamı Baron von Reichenbach'ın geniş çaplı araştırması ile paralelliği vardır. Reichenbach, 19.Yüzyılda, hayat enerjisinin çeşitli formlarına sahip kişilerle deneyler yapmıştır. O buna 'Od' adını vermişti. Bu gücün, genellikle sis şeklinde algılandığını keşfetmişti. İngiliz medyomlar da benzer gözlemler bildirmişlerdir. Ki 'nin bu eski yazılışı, temel olarak ruhsal olan ve enerjetik olarak materyal düzeyinden ayrı olan bir şeyi temsil etmektedir. Bir alan formunda cennete, yaratan güce yükselir.


Lübeck - Petter - Rand - Tüm Yönleriyle Reiki - yayınevi:Ege Meta

  Alıntı ile Cevapla