Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-01-2009, 11:48 PM   #13 (permalink)
stormguard
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 113
Tesekkür: 1
107 Mesajinıza toplam 1,150 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
stormguard is a jewel in the roughstormguard is a jewel in the roughstormguard is a jewel in the roughstormguard is a jewel in the rough
Standart

Yaratılış farklarına hiç değinmeden bence çok kısıtlı algılarla olaya yaklaşmışsınız, erkekler kadını, kadınlar erkeği suçlayan bi zihin yapısıyla bi şey çözülemez.. bi de ben kısaca anlatmayı deneyeyim :)

1) Erkeğin yaratılışı dışa dönüktür yani kadının fiziği onu çeker ve bunun nedeni spermlerini mümkün olduğu kadar fazla yayma isteğidir, bu tamamen tabiatının etkisidir, hayvani bir dürtüdür.

2) Kadının yaratılışı içe dönüktür, sezgiseldir, duygusaldır, erkeğin doğrudan fiziğiyle değil, bambaşka unsurlarıyla ilgilenir, bunun nedenide ayda 1 tane yumurta üretmesi ve bu kıymetli olduğu için, en doğru adamla çiftleşmek istemesidir, bunu ise, güçlü olması, onun yanında güvende hissetmesi, adamın karakter yapısındaki tutarlılıklar vs. gibi kriterlerle bilinçaltı boyutta çok hızlı bi şekilde test eder ve bu testi geçen erkekten hoşlanır. Bu da kadının hayvani yönüdür.

3) Fakat insan, sadece hayvani yönlerden oluşmadığı için insanı insan yapan özelliklerden biriside duygularına hakim olabilme, aile ve toplum oluşturabilme, kurallar koyabilme yetisidir. Dolayısıyla "Tek eşlilik" hayvani yönden, erkek için zor, kadın için kolaydır çünkü o şekilde yaratılmışlardır. Fakat iş insani boyuta gelince, aile yapısı, çocuğun korunması, büyütülmesi vs. gibi nedenlerle erkektende tabiatını dizginlemesi beklenir.

4) Bu nedenle, erkek; napiyim benim tabiatım böyle diyerek olaydan sıyrılamaz, kendine çeki düzen vermesi icabeder. Çünkü insani kurallar kadınsıdır, mesela ANA yasa ismindende anlaşılabileceği gibi ANAÇtır.. evlilik kurumuda dişi özellikleri barındıran bir unsurdur çünkü dişilikte zerafet vardır, incelik vardır, bir sistem vardır ve daha manevidir, daha derindir, o yüzden bütün toplumlar aslında ataerkil değil, anaerkildir. Erkeğin baskın gözükmesi birşeyi değiştirmez, eğer bir yerde toplum oluşmuşsa, aile oluşmuşsa, evlilik diye bir şey varsa, kurallar varsa ki bunlar bütün dünyada var olan şeylerdir, bütün bu saydıklarım anaerkilliğin ta kendisidir.

5) Dolayısıyla erkek, tabiatını dizginleyecek ve spermlerini heryere saçmaktan vazgeçecek, kadın tabiatını dizginleyecek ve herşeyi en ince detayına kadar irdeleyip erkeğin burnundan getirmekten vazgeçecektir.. Böylece aklı başında modern insan ortaya çıkacaktır :) Evet henüz çıkmadı malesef, umarız çıkar ve sayıları hızla yükselir.
stormguard isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla