Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Zührevi Hastalıklar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/zuhrevi-hastaliklar/)
-   -   HIV Virüsü /AIDS Nedir?... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/zuhrevi-hastaliklar/13902-hiv-virusu-aids-nedir.html)

yeni bir hayat 28-09-2008 05:12 PM

HIV Virüsü /AIDS Nedir?...
 

İlk defa 1981 yılında görülmüştür. HIV isimli virusten ileri gelmektedir. Seksüel ilişki ile kirli enjektör kullanımı ve kan nakillerinden geçer. Anneden cenine, kadından erkeğe ve erkekten erkeğe geçer

AIDS , Edinilmiş Bağışıklık Yetmezliği Sendromu'nun İngilizce kısaltılmış baş harflerinden meydana gelir ki HIV adı verilen bir virüsün neden olduğu , henüz tedavisi mümkün olmayan , çok farklı ve kompleks belirtiler gösteren bir hastalıktır . İnsanın bağışıklık sistemini ele geçirerek işe yaramaz hale getiren bu virüs sayesinde etkilenmiş kişinin vücudu bir çok hastalığa karşı kendini koruyamaz hale gelmektedir .

Bir insanın HIV (+) olduğunu belli edecek bir belirti yoktur . Hastalık uzun süre sessiz kalır . AIDS , bu virusun oluşturduğu tablonun son safhasıdır . Bu süre zarfında da kişi bilmeden hastalığı çevresine gerek cinsel ilişki gerekse de kan yolu ile bulaştırabilir . Hastalık bulaştıktan 3-6 ay sonra HIV'a karşı antikorlar oluşur ve bunlar kan testi ile tesbit edilebilir . HIV bulaşmış bir kişide 6 ay veya yıllar sonra ( Ortalama 8 Yıl ) belirtiler görülmeye başlar ama hiç biri AIDS'e özgü değildir ve bunlara bakarak AIDS tanısı konulamaz :

v Vücut ağırlığının %10'undan daha fazla kilo kaybı

v 1 aydan uzun süren ateş

v 1 aydan uzun süren devamlı ya da aralıklı ishal

v Sürekli ve ciddi yorgunluk , halsizlik hissi v 1 aydan uzun süren öksürük

v Ağız ve boğazda iyileşmeyen ya da sık sık tekrarlayan aftlar

v Boyun , koltuk altı bölgelerinde 3 aydan uzun süreli beze büyümeleri

Bu belirtiler bir çok başka hastalıklarda da bulunabileceğinden hekim tarafından test ve ileri tetkikler yapılmadan AIDS denilemez !!!

HIV'in bilinen bulaşma yolları başlıca 3 tanedir :

1. Kan Yolu İle ( Kan , organ , doku nakli ya da sterilize edilmemiş iğne , kesici aletler vb'lerinin batması , jilet gibi özel eşyaların kullanımı ile . Alkolizm ve uyuştucu madde kullanımı kontrolsüz ilişki ve ortak şırınga kullanımı gibi nedenlerle kişinin HIV ile infekte olmasına yol açmaktadır . )

2. Cinsel İlişki İle ( HIV en çok meni ve vaginal salgılarda bulunur . Bu yüzden kadın-erkek , erkek-erkek ya da kadın-kadın her türlü ilişkide bulaşma riski mevcuttur . İlk yıllarda HIV'in ancak homoseksüel ilişki ile bulaştığı zannedildi ise de bugün için en yaygın bulaşma yolu kadın-erkek arasındaki vaginal ilişkidir . )

3. Anneden Bebeğine ( HIV (+) bir anneden , doğacak çocuğuna bulaşabileceği gibi doğum esnasında veya emzirme sırasında da bulaşabilir . AIDS'li her annenin bebeğinde HIV antikorları pozitiftir. Çocuğun gerçekten HIV'li olup olmadığı ancak 6 aydan sonra yapılcak testlerle anlaşılır . )

HIV inanışların aksine aşağıdaki yollarla bulaşmaz :

1. Dokunmayla ( El sıkışma , cilt temasları , öpüşme , hastanın dokunduğu bir yere dokunmakla )

2. Hava yolu ile

3. Yiyecek ve içeceklerden

4. Kapkacak ve giysilerin ortak kullanımı ile

5. Böcek , karasinek ve sivrisinek sokma ya da ısırmaları ile

6. Yüzme havuzu , banyo ya da tuvaletten

HIV ; deterjanlarla , klorlu su ile kolayca ölür .
Şüpheli bir ilişkiden 3 ay sonra test yaptırınız ve emin olmak için bir 3 ay sonra da tekrarlatınız !
Tek bir testin (+) çıkması yetmez , testin tekrarı ve doğrulama testleri gereklidir !



WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.