Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Zenginlik (http://www.hayatimdegisti.com/forum/zenginlik/)
-   -   ZENGİNLİK DİRENÇLERİ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/zenginlik/20-zeng304nl304k-d304ren199ler304.html)

hayatimdegisti 29-09-2006 11:03 PM

ZENGİNLİK DİRENÇLERİ

Zengilik her nedense bizim toplumumuzda bir ayıp gibi karşılanıyor.Kötü bir şey.Ve ne yazık ki gerek işsizliğin gerekse milli gelir düzeyimizin düşük olmasının en önemli nedenlerinden birisidir.

Şöyle bir eskilere dönersek.Türk Filmlerinde Zengin olanların hep mutsuz oldukları fakir olanların ise mutluluk içinde yaşadıkları gösterilirdi.
Geçenlerde bir  genç ile tanıştım.İşinin gerektirdiği her türlü bilgiye ve beceriye sahip ancak bir türlü iş kurmaya cesaret edemiyor.

Türkiye'de Google'da en çok aran kelimlerin başında SSK geldiği biliyormusunuz.Ne yazık ki insanlar Emekliliklerine ne kadar  kaldığı ile ilgili hesaplara 20'li yaşlardan itibaren başılyorlar.
Geçen sene okuduğum Boğaziçi Üniversitesi 'ne gitmiştim.Baya değişmiş.Kocaman kantinler insanların oturup sohbet ettiği alanlar bile derslik olmuş.Onun yerine ayakta bir şeyler içebileceğiniz bir büfe yapmışlar.
Bilgisayar ile ilgili bir bölümde okuyan genç bir arkadaş iş konusunda oldukça ümitsiz olduğunu geçen yaz staj için bir iki yere cv gönderdiğini ancak geri dönen olmadığını söyledi ve ekledi...
-Keşke bilgisayar öğretmeni olsaydım hiç olmazsa garanti bir mesleğim olurdu...
Sadece staj için biri ki cv göndermiş hiç bir girişimde bulunmamış hatta hocalar ile bile konuşmamış.Bu şekilde staj için bile girişimde bulunmaya çekinenlerin yetiştiği sistemden ne bekleyebiliriz ki??

Ne yazık ki yeteri kadar girişimci yetişmiyor.Kontenjanlar  artıyor.Binalar yapılıyor.Hatta sosyal ortam olan kantinler bile kapatılıyor.Ancak girişimci yetişmedikçe istihdam sağalanamıyor.

Bizim toplulumuzun paraya bakışı ne yazık ki  çok olumsuz.Para ile ilgili deyimlerde bunu göstermiyor mu?
Parası olan para kazanan mutlaka birilerinin hakkını yemiştir kötüdür.???

Belki de bu nedenle belkide 1 trilyon dolar olması gerekn milil gelirmiz hala 200 milyardolarlarda devam ediyor.

Zengin olmak girişimci olmak kötü bir şey değildir.Sürekli çocukluktan itibaren zengin olmanın namussuzluk olduğunu asıl mutlu olmanın fakir olmakta olduğunu bilinçaltına en iyi işleyen bir biz varız birde hintliler.Onlarda filmlerinde bu konuya çok güzel işliyorlar.

Para elbette bir araçtır.Gerçekten çok parası olup mutlu olamayan bir çok insan vardır.Ancak girişimci olmak istihdam sağlamak potansiyelin kullanmak  kadar güzel bir şeyde yoktur.
Bu alt başlık altında zenginlik scriptlerinin içeriği ve bu konu ile ilgili görülere yer verilecektir.
Zenginlik ile ilgili bu önyargılarımızı nasıl çözeriz nasıl olurda insanlarımız SSK yerine google'da girişimcilik ile ilgili bilgileri arar ve başarılı olurlar onu tartışacağız.

Üniversitelerimizde nasıl daha çok girişimci yetiştiririz.Nasıl daha çok insan kenid işini kurabilir bunun için neler gerekir.Ne gibi özelliklerin ortaya çıkması gerekir daha çok kontenjan ve daha çok bina mı yoksa daha sosyal öğrenciler mi olması gerekir bunlara bakacağız.Ve bu dirençleri kırdıkça daha çok insan girişimci olacaktır.

nalandemir 09-10-2006 02:47 PM

Ynt: ZENGİNLİK DİRENÇLERİ

zenginlik tabiki ayıp olarak karşılanmıyor toplumda. zenginliğin ayıbı şudur, bir fabrikadan iş alırsın adam zengindir ve paranı almak için defalarca gidersin. kapısına bir bekçi koymuştur ve alacağın olduğu için seninle görüşmek istemez ve kapıdan geri dönersin. oysaki sen küçük bir işleymesin ve malını eksiksiz teslim etmişsindir. işte budur zenginliğin ayıbı.

bu ülkede ticaret yapmak kolay iş değil. sen peşin mal alırsın müşterine teslim edersin ama karşılığını geç alırsın yada alamazsın. şimdi bu insanlar nasıl emekli yada devlet memuru olmak istemesin. bu ülkede girişimci ruhu olan çok insan var ama yeterli sermaye ve olanak yok. başka ülkelerde bir yatırım yapmak istersin devlet her imkanı sana sunar.
fırsat vardıda bizmi girişimci olmadık

Kosgeb diyor ki ben güçlü adama yardım ederim zayıf işletmelerle işim olmaz savaşacak firmalara destek olurum. oysaki büyük firmaların yardıma ihtiyacı yok. sen küçük ve orta ölcekli işletmelere yardım etmek onların büyümesine destek olmak için kurulmuşsun....

lütfen gerçekçi olalım

hayatimdegisti 09-10-2006 03:44 PM

Gerçekçi Olalım

Öncelikle hoşgeldiniz foruma. hismiley
Zengin olarak nitelendridğiniz firmalar ne kadar zengin acaba.İstisnalar bir tarafa bu firmalarda büyük ihtimalle ödeme güçlüğü çekmekte çeklerini zor ödemekte ve etik olarak doğru olmasada mal alımı yaptıkları firmaların ödemelerini geciktirme yolunu tercih etmektedirler.
Bir çoğunun kredi borçları olması gerekenin oldukça üzerindedir.
Firmaların nakit konusunda sıkıntılı olmalarının en önemli nedenlerinden birisi Markalaşma'dir.Üretilen ürünler yurtdışına yok pahasına satıldıktan sonra markalar tarafından alınan fiyatın 5 katına satılmaktadır.Yaptığımız ürünü neden savunamiyoruz.Neden bu kadar kötü fiyatlandırma yapıyor ve istenilen fiyatlari kabul etmek durumunda kaliyoruz?

Aslında gerçekci olmak gerekirse konulara bir çok farklı açıdan yaklaşmak mümkün.Zengin sandığınız kişiler ne kadar zengin ne kadar fakir bunların hepsi ayrı birer yazı konusu.Girisimciliğn zorlukları konusu üzerine bir çok yazar zaten fikir belirtmişlerdir.

Benim anlatmak istediğim konu bilinçaltımızda küçüklükten bu yana hem zengin ama mutsuz fakir ama mutlu portresinin çizilmesidir.
Bir Hint fimleri bir Türk filmleri bu konuyu çok fazla işlemişlerdir.Buda bilinçatında direnç oluşturmuştur.
Grişimci olan ile olmayan arasında ne gibi farklar vardır.Zorluklar elbette vardır.Bunlarla nasıl mücadele edebiliriz.Sorun odakli değilde çözüm odakli olmayi nasil başarabiliriz bunlari konuşmak daha verimli olacaktir.

Asıl direnç o zengin sandiginiz firmalardadir.Onlar ürünlerini savunur ve markalaşma ile nakit sorunlarini aşarlarsa sizde onlara sattiğiniz ürünlerin bedelini zamaninda alirsiniz.
Elbette kötü niyetli olan nakit sıkıntıdı olmamasına ragmen etik değerlere aykırı davranista bulunanlari bu konunun disinda tutuyorum.

stereotomy 10-11-2006 06:35 AM

merhaba, ben de adminle aynı görüşteyim. zengin olmak istemiyoruz resmen. konu girişimcilik falan değil. küçük düşünüyoruz, amerika ve avrupa bu yüzden bu kadar gelişmiştir bence. adamlar hırslılar ve başarıyorlar. zenginliğin nimetlerini istiyoruz, ancak zengin olmayı istemiyorz. bu mümkün değil. bunun tamamen tersi bir şablon oturtmalıyız zihnimize. bunun da mp3 ü çıkarsa ülkemiz süper kalkınır hpm2

Dreammaker 21-05-2007 12:00 AM

Alıntı:

stereotomy Nickli Üyeden Alıntı
merhaba, ben de adminle aynı görüşteyim. zengin olmak istemiyoruz resmen. konu girişimcilik falan değil. küçük düşünüyoruz, amerika ve avrupa bu yüzden bu kadar gelişmiştir bence. adamlar hırslılar ve başarıyorlar. zenginliğin nimetlerini istiyoruz, ancak zengin olmayı istemiyorz. bu mümkün değil. bunun tamamen tersi bir şablon oturtmalıyız zihnimize. bunun da mp3 ü çıkarsa ülkemiz süper kalkınır hpm2

120 günü askın süredir yanıt alamamıs olsada bu konuda bir MP3 olmasını bende yürekten destekliyorum. Forumda cok yeniyim. Eger baska bir yerde varda ben göremediysem simdiden link için tesekkür ederim

csk 07-07-2007 12:32 PM

insan yeni üye olunca böyle 3 aydır hareket görmemiş konulara da yazıyor. aslında 3-4 cevapla konunun kapanmış olması bile zenginlik konusundaki düşünceleri ya da gayretleri özetliyor!!

peterbold 16-07-2007 10:03 PM

Alıntı:

coskun Nickli Üyeden Alıntı
aslında 3-4 cevapla konunun kapanmış olması bile zenginlik konusundaki düşünceleri ya da gayretleri özetliyor!!

katılıyorum. çok haklısın.
anlaşılan forumda da ya herkes zengin ya da zengin olmak isteyen yok:)

csk 20-07-2007 09:53 AM

ben son zamanlarda kafayı fena taktım bu konulara.. benden yana sinyaller vızır vızır gidiyor. bakalım neler çekeceğim hayatıma..

pakguc 25-07-2007 02:25 PM

Ben de bir süredir bu konuda girişimlerde bulunuyorum.
Eskiden, "aman çok param olmasın, zevki kalmaz dünyanın, ne yapacağım vs." derdim...
şimdi "Allah bana trilyonlar versin, versin ki bir kısmıyla tadını çıkartayım, bir kısmını faydalı işlerde kullanayım" diyorum...
ben de vızır vızır sinyaller gönderiyorum...
Refah ve Zenginlik isimli CD yi ücretli olarak aldım...
bilinç üstüm olduğu gibi bilinç altım da zengin olduğuna yürekte inanıyor artık...
ve görüyorum ki, ben zaten zenginmişim, daha da zengin olacağımı hissediyorum :)
eskiden, "borç" isimli bir excel tablom varken, şimdi tablonun ismi "gelirler" ve eskisi gibi her gün bakıp kendimi üzmüyorum..
çok daha mutlu ve huzurluyum... ve zengin
Teşekkürler Atakan Bey

csk 25-07-2007 02:45 PM

excel tablonu çok tuttum. benim de benzer bir banka extrem var. içene hem maddi olarak sahip olmak istedeğim gelirleri hem de manevi olarak sahip olmak istediğim sevgi, başarı vs. gelirleri yazdım. henüz üye adayı olduğunu görüyorum. telkinlerin etkisini gördükçe sendeki maddi manevi değişimleri de bize yazarsan seviniriz.

pakguc 26-07-2007 08:52 AM

eşim ve bendeki değişiklikler anlatmakla bitmez...
aslında herşeye olumlu bakmak ve çekim yasasını uygulamak ile başlayan ve telkinlerle süregiden bir süreç...
en somut örneği; eşimin yıllardır ağır bir şekilde geçirdiği saman nezlesi hastalığını tamamen yenmesi oldu...
elinde mendilsiz dolaşmayan ve her sabah burnu kanayan eim artık mendillere ihtiyaç duymuyor..
evdeki 2 kedimizin tüyleri eskiden rahatsız ederken şimdi kedilerimize sarılarak uyudukları bile oluyor...
bunun yanında son 3 senedir sürekli nakit sıkıntısı çekerdi, bir türlü kurduğu işleri devam ettiremezdi,
şimdiyse her yerden para kaynağı buluyor ve çok güzel değerlendiriyor...
daha fazla birlikte zaman geçiriyor ve zenginliğimizin tadını çıkartıyoruz..

csk 26-07-2007 08:57 AM

harikasınız. darısı başımıza. sung66

bütün bunlar sizin için ne kadar süre aldı. örneğin secret'i ne zaman okudunuz. telkini nezaman satın aldınız, ne kadar dinlediniz vs.

pakguc 26-07-2007 09:09 AM

3 ay önce secret ve benzeri kitaplar okuduk...
hala daha okuyoruz, araştırıyoruz...
telkinleri ilk 2 ay kadar önce dinlemeye başladım, ama refah ve zenginlik ile ilgili cdleri 1 ay önce satınaldım...
mp3 leri her gece uyurken dinliyoruz, ayrıca ben gündüz işyerimde de dinliyorum...
bir de aralarda aramabamda da cdler var onları dinliyorum... :)
hiç boşluk kalmıyor yani :)
bu arada etrafımızdaki insanlarda bile bizim elektriğimizin işe yaradığını düşünüyorum..
ilginçtir babama da bu tür düşünceleri anlatmaya başladığımdan beri ilginç gelişmeler var...
50.000 ytlkarı olan bir ihale aldı en son...
bir tedarikçime çok güzel bir müşteri buldum...
herkes zengin olsun istiyorum, dünyadaki kaynaklar hepimize yeter ve etrafımda ne kadar çok zenginlik olursa o kadar ben de zenginliği çekerim...
hepimiz için geçerli...

tabi ben bir de şans ve sezgi cdsini de aldım (Atakan Bey tekrar teşekkürler :)
her şey düz gidiyor, her şey en iyi şekilde karşıma çıkıyor artık...

csk 26-07-2007 09:25 AM

yanıt için teşekkürler. bir yerlerde kıskanç duygularla birşeyler talep edersen, örneğin neden benim yok onların var dersen bunun sana çekilmeyeceğini okumuştum. senin söylediğin en doğrusu kaynaklara herkese yeter benim olsun isteyen herkesin olsun.

ücretli telkinler isme özel yapılıyordu. benim de ingilizce için cd siparişim oldu ama eşim ve çocğum da yararlansın diye isme özel olmasın diye rica ettim. siz telkinleri hep birlikte dinliyorsunuz, benim gibi birtalebiniz olmuş muydu. yani gerek varmıydı benim böyle bir şey talep etmeme merak ettim. çünkü sizdeki değişimler süper..

pakguc 26-07-2007 09:46 AM

ben cdleri eşim ve kendim adına yaptırdım. aynı cd de ikimizin de ismi geçiyor...
ben de ing. için cd alacağım bundan sonraki aşamada, dinledikten sonra ne kadar etkili olduğunu yazarmısın?

dünyadaki kaynak tamamen snırsız, herkes ama herkes bu kaynaktan yararlanmalı,
bu şekilde düşündüğümüz zaman zaten herşey kendiliğinden düzeliyor.
ve dediğin gibi gerçekten kimin için ne düşünürsen düşün iyi yada kötü kendine geliyor...
kimseyi yadırgamamak, kıskanmamak gerekiyor düşündüğümüz herşey bizim başımıza gelecektir...
iyi şeyleri hem kendimiz hem de etrafımızdaki tanıdığımız tanımadığımız herkes için düşünelim ki bizim de onların da başına iyi şeyler gelsin...
bu şekilde çember genişledikçe çkalkınacağımıza inanıyorum...

csk 26-07-2007 10:13 AM

ben cdyi sitede topladığım puanla talep ettim. henüz puanımın hesaplanmasını bekliyorum. gelir gelmez telefonuma atıp tüm boş zamanlarımda ve işte dinleyeceğim. telkinlerin etkisini seve seve yazarım. senin yazdıklarından sonra senin cdleri de almayı sıraya koyacağım.

ezzgi 26-07-2007 08:04 PM

Alıntı:

pakguc Nickli Üyeden Alıntı
3 ay önce secret ve benzeri kitaplar okuduk...
hala daha okuyoruz, araştırıyoruz...
telkinleri ilk 2 ay kadar önce dinlemeye başladım, ama refah ve zenginlik ile ilgili cdleri 1 ay önce satınaldım...
mp3 leri her gece uyurken dinliyoruz, ayrıca ben gündüz işyerimde de dinliyorum...
bir de aralarda aramabamda da cdler var onları dinliyorum... :)
hiç boşluk kalmıyor yani :)
bu arada etrafımızdaki insanlarda bile bizim elektriğimizin işe yaradığını düşünüyorum..
ilginçtir babama da bu tür düşünceleri anlatmaya başladığımdan beri ilginç gelişmeler var...
50.000 ytlkarı olan bir ihale aldı en son...
bir tedarikçime çok güzel bir müşteri buldum...
herkes zengin olsun istiyorum, dünyadaki kaynaklar hepimize yeter ve etrafımda ne kadar çok zenginlik olursa o kadar ben de zenginliği çekerim...
hepimiz için geçerli...

tabi ben bir de şans ve sezgi cdsini de aldım (Atakan Bey tekrar teşekkürler :)
her şey düz gidiyor, her şey en iyi şekilde karşıma çıkıyor artık...

merhaba ezgi ben yeni üyeyim tanışma fırsatı olmadı.şimdi bişi sorucam nedir bu secret allah aşkına çok merak ettim ayrıca bende bu girişimcilik konusunda çok ilgiliyim ama daha bu sene gidicem üniversiteye biraz erkenmi acaba şimdiden teşekkürler yanıtınız için tekrar merhaba

csk 06-08-2007 04:33 PM

merhaba,

yabancı dil telkini elime ulaştı. birkaç gündür dinliyorum ama öyle 80 kusür saat falan olmadı henüz ama etkilerini hissetmeye başladım. Dün akşam cnbc-e de takip ettiğim diziyi izlerken bir anda altyazıları çok fazla okumadığımı fark ettim. konuşulanları daha net duymaya başlamıştım. bir de gece madonnanın oynadığı hırçın aşık diye bir film vardı. bir sahnesinde dans edip şarkı söylüyordu ( daha doğrusu onun dans edip şarkı söylediği hayal ediliyordu ) orda şarkıda herhangi bir çeviri olmadığı halde tüm sözleri anladım.

dost78 06-08-2007 04:59 PM

Herkesin zenginliğe yüklediği anlamlar aynı değildir,bu insanın yetiştiği ortam ve değer yargılarıyla ilgili,tabiki insanın edindiği olumsuz değer yargılarını zihnini yeniden programlayarak değiştirmeside mümkün...

Zenginlik bence bir amaç değildir,bir hedeftir,zenginliğin kişiyi ne yönde etkileyeceği amaçlarına bağlıdır

pakguc 06-08-2007 05:05 PM

csk çok sevindim...
ben de temin edicem en kısa zamanda... k8908

csk 06-08-2007 05:34 PM

teşekkürler izumi.

bu arada ezzgi nin mesajına cevap yazmadık galiba.. hemen cevaplayalım.
secret bir kitap adı. çekim yasasını anlatan ve bu sırrı okuyucularla paylaştığını söyleyen bir kitap. forumda secret diye arama yaptırırsan ilgili konu başlıklarına ulaşabilirsin. girişimcilik aslında birkişilik özelliğidir gibi geliyor bana. bazı kişiler kendi işini yapma konusunda daha hevesli, daha atak, daha cesur oluyorlar. bazıları ise hertürlü donanıma sahip oldukları halde, kendi işini kurmaktan çekiniyor başkaları adına daha garantili gördükleri işlerde çalışıyorlar. insanın içinde olan bir şey. hani şarkıcılara sorarlar ya ne zamandır şarkı söylüyorsunuz diye.. cevap hep aynıdır. ben daha küçükken.. yapıyordum diye. içinde böyle bir istek varsa girişimci olabilirsin. okul ayaklarını biraz daha yere basmasını, hel hele ekonomi, işletme vs okursan bu işin dinamiklerini öğrenmene yardımcı olur ama şart değildir de. üniversite okumadığı halde başarılı olmuş pek çok örnek vardır.

pakguc 06-08-2007 09:03 PM

arkadaşlar,
son gönderilen mesajlara nereden bakıyorsunuz?
ben arada kaçırıyorum galiba?

25emel 06-08-2007 09:09 PM

Alıntı:

izumi Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar,
son gönderilen mesajlara nereden bakıyorsunuz?
ben arada kaçırıyorum galiba?

canım yukarıda senin nick bölümünüm hemen alt tarafında

> Yeni Gönderilen Mesajları Göster.
> Mesajlarıma Yazılan Yeni Cevapları Göster.

yazıyor. senin yazdıgın konulara verilen cevapları görebilirsin bunlara tıklayarak.yeni gönderilen msj lara tıklayınca ve var olan msj ların hepsine baktıktan sonra tümünü göster çıkar orada ona tıklarsan kaçırdıgın konularıda geçmiş günlere ait olanları bulabilirsin 44 umarım anlaşılır olmuştur cevabım 44

pakguc 06-08-2007 09:33 PM

emelcim çok teşekkürler...
iyi anladım hismiley

25emel 06-08-2007 09:57 PM

Alıntı:

izumi Nickli Üyeden Alıntı
emelcim çok teşekkürler...
iyi anladım hismiley

ya msjı sonra bir okudum benim kafam karıştı yahu ne yazmışım öyle terli345 sonrasına üşendim açıkcası silmeye... smil56

pakguc 06-08-2007 10:05 PM

ben anladım 956k

Mustang 20-02-2008 06:31 PM

Bu konu yine kapanış gibi.Bende geçen gün tatlı hayat diye bir dizi vardıya onu seyrederken İhsanın kendi kendine yapmış olduğu çekimlere dikkat ettimde.Adam kendine her şeyi nasıl çekiyor mesela ne adamım ben,sen nekadar şanslısın gibi .Kendi ile öylesine barışık kendini öyle seviyorki başarılarını önce kendi alkışlıyor.Yeniden veriyorlar yine seyrediyorum.Herkes zegin olmak ister benim babamda tam bir başarı örneğidir bukonuda.Babam hayatı boyunca kendine güvendi çalıştı, başarılı olmadığı zamanlarda aman boş ver ben daha iyisini yaparım deyip çok gözü kara davranıp büyük girişimler yaptı.Geçmişe takılıp kalmadı hep en iyisini aradı ve başrdı. smiliyface

mavidag 18-03-2008 01:11 PM

bu başlığı okuduktan sonra ,farkettimki gerçekten zenginliği istemiyorsak değiliz..
bu kadar maddi sıkıntıda olmama rağman,bu konu başlığını daha yeni okuyorum kaç gün oldu siteye gireli ...demek bende kötü olarak benimsetmişim kendime ki uzak durdum..

daha elime kağır kalem alıp yazmadım ama ,şöyşe bir aklımdan geçti ki,işittiklerim etraftan,
çokpara haramla çok laf yalanla ürer....çok kullanılna bir cümledir çocukluğumdan beri çevremde..

zenginler mutlu değildir,para vardır ama huzur yoktur...buda sık tekrarlardır duyduğum..

zengin olursam insanlar sadece beni param için değer verir..buda benim direncim miş...yeni farkettim..

biraz daha düşününce daha kimbilir neler çıkacak..

birde filmlerin repkilerinden fakir ama gururlu...:)

yani bilinçaltı ne yapsın, dört bir yandan malı,parayı kötü betimliyoruz sonrada yoktan ağlıyoruz..

bence ciddi bir toplum mühendisliği programına ihtiyacımız var bu konuda ...

kendi üzerimde çalışmaya başlıycam ,bakalım neler çıkcak daha..ben şanssızım baş lafımdı onu bu siteden sonra değiştirdim de..

siyah 18-03-2008 02:13 PM

Bende "Kısmetliyimdir ama şanslı değilidir" diye bir cümle kurmuşumdur. Her ne demekse, ne anlama geliyorsa... Bilinçaltım bu söylemi duya duya ne yapsın zavallı siz olsanız ne yaparsınız birisi size "Beni kısmetli yap ama aynı zamanda da şanssız yap dese.
O da aldığı komut sonrası harekete geçip karşıma çıkan imkanın tadına varmamı engelleyecek bir olay çıkartıp bak kıosmet karşına çıkarıldı ama sen şanssız bir insansın şimdi insanlar senin burnundan geterecek ve sen bu kismete sevinemeyecek şanssızlığını görüp keşke şanslı olsaydım diyeceksin...
Ben ŞANSLIYIM
Ben KISMETLİYİM
VE zENGİN OLMAK iyi bir şeydir ( harikadır)
siyahım izin almadan değiştirdim ama senin yazdığın şekilde yine olumsuz önerme içeriyordu.

siyah 18-03-2008 03:15 PM

Teşekkürler Sevgili Hayalayaz biraz önce zenginlik dirençlerini okurken farkettim parayla ilgili sıkıntılarımı sanırım Parayı Harika olarak görememişim en kötü ihtimalde iyidir diyebilmişim ancak...
Parayı harika olarak görmediğim için hiç bir zaman ciddi anlamda bir birikimim olmamıştır tam üç kuruş bir araya getirdiğim zaman bilemem ki ne yapayım nerede harcacayım saatlerce çarşı pazar gezerim markaya karşı acayip saplantım vardım. Ne zaman kredi kartımın borcu sıfırlansa nasıl bir telaşla onu tekrar doldururum artık biliyorumki bu benim biliçaltımın şartlanmışlığı... Yaşantımda konfor isterken bir yandanda paranın getireceği konforu reddetmek. Bunun en net örneği yanınızda birini çalıştırıken bir taraftanda bunu hak etmediğinizi düşünüyorsanız istediğiniz kadar esnek olun insanların bilinçaltları hatta hayvanların bilinçaltları bile bizi algılıyor...
Lakin şu andan itibaren parayla ilgili söylemlerini değiştiriyorum "Para harikadır hayatıma konforu ve rahatlığı getirir" oysaki para bir çok defa bana dost yüzünü göstermiş elimden tutmuş zor zamanları aşmamda yardımetmiştir. Lütfen cümlelerimde hata varsa düzelt çünkü doğru çekim yapmak istiyorum...
Dün dündü bu gün bu gün bu gün olumlu cümleler kurma zamanı...

siyah 18-03-2008 03:42 PM

Sanırım parayı kontrol etmenin zor olduğunu düşündüm...
Annem babamın Cimri olduğunu, sahip olduğu parayı harcarsa ne kadar rahat edeceğimizi söylerdi. O da olabildiğince hesaplı davranmaya çalışırdı. Babam çok çalışırdı annem çok yakınırdı... Annem yiyecekleri saklardı azar azar vermek için sonra sakladığı yeri unutur yiyecekleri çürütürdü. Allahtan aynısı evde hiç uygulamadım...
Eşimin cimri olduğunu düşünürdüm onun hesaplı davranması sayesinde zor günleri kimseye muhtaç olmadan atlattık...
İlk işimde iyi ücretim olduğu halde hep kendimi sabote ettim...
Şimdi az kazanıyorum yine harcıyorum, kendimi sabote ediyorum.
Konforu istiyorum içten içten hak etmediğimi düşünüyorum...
Şimdi kendi kendime Her türlü konforu hak ettiğimi söyleyeceğim. Sonuçlarını paylaşacağım...
Şimdi bir olumlama yapmak istiiyorum diyelimki arabamı değiştirmek istiyorum hayalini kurduğum araba ile benim arabamı sattığımda aradaki fark çok nasıl bir olumlama yapmalıyımki hayalimi gerçeğe dönüştürmeliyim yardım lütfen....

siyah 19-03-2008 10:12 AM

Evet parayla ilgili çelişkilerim var. Hem istiyor istediğim zaman çektiğime inanıyorum hem de layık olmadığıma inanıyorum...
Paranın getireceği konforu her zaman istedim. Evler, mimari dekorasyon dekore etmek, kumaşlar, onlarla oynamak iyi olanı seçmek her zaman ilgimi çekti. Hatta çevremde dekorasyon konusunda çok çok iyi olduğum böyle bir işte kendimi çok daha ifade edeceğimi söyleyenler var. Hatta benim döşediğim bir mekanın profesyonel biri tarafından döşendiğini düşünenlerde var. Burdan nereye geleceğim tabikii paraya...
Ben bunlarla ilgilenirken daha doğrusu bunlarla oynarken maddi durumumuzda farklılık meydana gelmeye başlaması, ben çok mutluydum oynayacağım oyuncağı bulmuştum oyuncak bebeğine elbise diken küçük kızlar gibiydim... Yeni bir ev alınmıştı ben bunu giydirmeye çalışıyordum. İşte bu noktada en büyük dışlanmayı yaşadım annem çok mutsuz olmuştu benimle ya tartışıyor, ya babama saldırıyordu sonrası malum biliyorsunuz yüzyıl savaşları başladı yaklaşık beş yıl beş koca yıl bizim aldığımız evin yasını tuttu... Acı ve Mutluluk kabul görmek isteği annenizin rakibi olmuşsunuz artık ortada cendereye alınmış ama direnen babam... Beş yıllık bir savaştan sonra annem evini aldırdı. Biz o kapıdan hiç geçmedik ve bu arada bu gerginlikten yararlanan ablam. Ne ilişki ama...
Bundan üç yıl önce özelleştirme nedeniyle maaşımda ciddi bir kayıp yaşadım güzel şeyleri hala çok seviyorum onları alamasam bile seyretmek kendi kendime eşleştermek çok hoşuma gidiyor. Böyle bir çelişki işte benimki...

siyah 19-03-2008 10:20 AM

Parayla ilgili çelişkilerimi atlatmak için bir çözülme yaşamam gerekiyor.
Ben Ne istiyorum
Nasıl bir hayat istiyorum
Başkalarının düşüncelerini yolumdan kaldırmalıyım
Onların bana biçtiği değer beni bağlamamalı
Kendimi daha değerli görmeliyim
Hak ettiğime inanmalıyım
Ama nasıl, nerden başlamalıyım, önce cümlelerimi yeniden kurmalı, hala değersizlik hislerim çok baskın sanırım şöyle düşünüyorum İyi bir insan olsam annem bana düşman olurmuydu. Ben kötüyümki bu reddedişi yaşıyorum. Tabiki mantıklı düşüncelerim böyle işlemese Hem red ediliyorum yanlız bırakılıyorum öfkelenip kızacağıma bir de suçluluk duygusu geliştiriyorum.
Bence hayatıma paranın akmasını zorlaştıran imkanları ve parayı kaçıran suçluluk duygularım...

siyah 19-03-2008 10:26 AM

Hayatta yakaladığım güzel şeyler var ve ben bunların tadını çıkaramıyorum...
Tam oniki yıldır bana hayatında yer vermemiş oniki yıldır huzursuzluk üretmiş huzursuz olmama çalışmış düşmanlarımdan çok düşmanlık yapmış sınırlarıma, çocuklarıma saygı göstermemiş bir kadının verdiği tahribat var...
Ve ben hala bana bu kadar zarar vermiş bir insanla dost olamamanın yasını tutuyorum...
Para benim dostumdur diyorum ama gerçek anlamda bu dostluğu kabul etmiyorum. Hep kazanamadığımın peşindeyim...

maxim 08-04-2008 12:49 AM

ZENGİNLİK DİRENÇLERİ

the secret filmini izledim neye yoğunlaşırsanız onu çekiyorsunuz hayatınıza odaklandığınız çey ne ise
onunla karşılaşıyorsunuz..bende kendim geçmişi düşündüğüm zaman ne kadar engel koymuşum diyorum hayatıma
hep acaba,yoksa,keşke,ya olmazsa,bilmem olumsuzda olumsuz.....tereddüt,korku,gelecek endişesi, nasıl yaparım,nasıl ederim,aman,zaman..........
bıraktım hepsini baktım ne kadar büyükmüş bu engeller yıktım olumsuzlukları hayatımdan kaldırdım..
engeller artık yok telkinleri çok fazla dinleyemiyorum ama dinlemeye çalışıyorum babamla çok tartışırdım artık değil babacığım benim diyorum şaşırıyor canım benim....delirdinmi sen dedi hayır dedim aklım başıma geldi dedim küçücük şeyleri nasıl büyütmüşüz mini minnacık olaylar nasıl dev olmuş meğer...artık hep olumlu şeyler düşünmeye başladım...içimde çok güzel bir huzur oluştu sanki yeniden doğdum..atakan beyden zenginlik ve refah cd si ile şans ve sezgi cd si istiycem biraz bekliyorum kendimi bir düzene sokayım öyle...tabi olumlu düşünceler ile kendi kendimide adapte ediyorum..
zengin olmak benim hakkım bolluk ve bereket benim hakkım.....
zenginlik güzeldir.....
zenginlik rahatlıktır....
herşeyi satın alabileceğin güce sahipsin....
neye odaklanırsan onu çekersin...............
sevgiyle kalın hpm1

hayathan 13-08-2009 04:33 PM

Cevap: ZENGİNLİK DİRENÇLERİ

benden yana sinyaller vızır vızır gidiyor

İnşallah gelen sinyaller olumludur. olumsuzları da olumluya çevirmenin bir çok yolu var..
:D
Sonucu merakla bekliyorum sevgili csk

hayathan 13-08-2009 04:46 PM

Cevap: Ynt: ZENGİNLİK DİRENÇLERİ

Alıntı:

siyah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 39206)
Parayla ilgili çelişkilerimi atlatmak için bir çözülme yaşamam gerekiyor.
Ben Ne istiyorum
Nasıl bir hayat istiyorum
Başkalarının düşüncelerini yolumdan kaldırmalıyım
Onların bana biçtiği değer beni bağlamamalı
Kendimi daha değerli görmeliyim
Hak ettiğime inanmalıyım
Ama nasıl, nerden başlamalıyım, önce cümlelerimi yeniden kurmalı, hala değersizlik hislerim çok baskın sanırım şöyle düşünüyorum İyi bir insan olsam annem bana düşman olurmuydu. Ben kötüyümki bu reddedişi yaşıyorum. Tabiki mantıklı düşüncelerim böyle işlemese Hem red ediliyorum yanlız bırakılıyorum öfkelenip kızacağıma bir de suçluluk duygusu geliştiriyorum.
Bence hayatıma paranın akmasını zorlaştıran imkanları ve parayı kaçıran suçluluk duygularım...

Bir çok korkumuz var ama en altta yatan korkumuz Değersizlik korkusudur. Ben bu kış bir kanalda yayınlanan polisiye dizide CEZA nın okuduğu "ARAMIZDA İRİCE BİR FARK VAR" parçasının ne anlama geldiğini çözmeye çalıştım durdum. Aklımla çözmeye çalıştığım içinde bulamadım. Oysaki bu şarkı bana "Değersizlik korkumu ve kendimi sürekli değersiz ve hiç bir şeye layık olmayan biri gibi gördüğüm için sürekli Cezalandırmak istediğimi anlatıyordu.
Polisiye bir dizinin jenerik müziği olması da işin en acı yönü. Kendini suçlayan ben ve cezalandırmak isteyen ben ve herkes beni cezalandırabilen polisler ve hiç bir şeye layık değilim.
Olu mlamaları ne kadar çok yapsamda değersizlik korkumu temizlemedikçe CEZA "SENİNLE ARAMIZDA İRİCE BİR FARK VAR" diye şarkısını söylemeye devam edecek.

Hayatınızda sizi zorlayan, yolunda gitmeyen ne varsa çözümünü içinize sorun. O cevap veriri. Bazen içimizin sesini duymamakta ısrar ederiz. İçimiz ise dışarıda şarkılarda ve kulağımıza çalınan sözlerle bize sorunu fısıldayacaktır. Yeterki duymayı bilelim. Eninde sonunda o sözlerin anlamı yine bize doğar..

İçinizin sesini daha rahat duyabilmeniz ve hayatta hep güzellilerle yaşayabilmeniz dileğiyle..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:40 PM.