Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Zaman Yönetimi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/zaman-yonetimi/)
-   -   Zamanın İyi Kullanılmasının Kuralları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/zaman-yonetimi/14492-zamanin-iyi-kullanilmasinin-kurallari.html)

demetcool 06-11-2008 08:13 PM

Zamanın İyi Kullanılmasının Kuralları
 
Zamanın İyi Kullanılmasının Kuralları

1-Düşününüz:
Zamanı bir baksa şeyle veya başka bir zamanla değiştirme şansımız olmadığına göre onu en iyi şekilde kullanmak zorunda olduğumuzu düşünmeliyiz.

2-Bütünleştirici olunuz:
Zamanı etkili kullanma bir beceri işidir.Bu nedenle daha başlangıçta iyi düşünülürse bir şeyin yapımı için ayrılan zaman azalır.O halde düşüncelerin olgunlaşmasına zaman ayırmaktan kaçınmalıyız.

3-Seçici olunuz:
İstediğiniz şeyi istediğiniz zaman yapamazsınız.Kendinizin olduğu kadar başkalarının da biyolojik ritim gücüne ve etkinliğine saygı duyup bunları tanımaya çalışınız.Zor işleri ve çok önemli işleri ancak formda olduğunuz zamana bırakınız.

4-Kararlı olunuz:
Her şeyi anında yapmaktan kaçınınız.yapacağınız işleri acil,önemli,öncelikli ve ertelenecek şekilde sıralandırınız ve önem sırasına koyunuz.

5-Ayrım yapınız:
Sonu belli olmayan gereksiz ayrıntılara girmeyiniz.Daha çok önemli olan konu üzerinde durunuz.

6-Konsantre olunuz:
Yarıda kesilen çalışma sürekli bir konu üzerinde yapılan çalışmalara göre daha az etkili ve daha çok zaman alıcı olur.Bu nedenle bir iş üzerinde en azından bir saat hiç kesintisiz çalışmaya kendinizi alıştırınız.

7-Düzenli olunuz:
Aynı nitelikte olan işleri guruplandırınız,telefon görüşmelerini kısa kesiniz ve başkalarını kırmaksızın hayır deyiniz.

Zaman kaybettiricilerden biri de hayır diyememektir. Başkalarını kırmamak için hayır diyemeyenler daha başlangıçta kaybeder. Aslında hayır demenin çeşitli yolları vardır. Bunlar arasında göz konusu isteğin karşılanamayacağını anında bildirmek, acil işler nedeniyle o konuya zaman ayıramayacağmı bildirmek, konu hakkında gerçek bilgiye sahip değilseniz bunu karşı tarafa açıkça belirtmek Bu konuda önümüzdeki zaman içinde yardım edebileceğinizi belirtmek gibi yollar denenebilir.

8. Değerlendirici olunuz.
Bir işin yapımı için ayrılan zamanın tamamım sadece c iş için kullanınız. Her işe verilecek gerçek kaliteyi değerlendiriniz ve sinirli süreleri en etkin şekilde kullanınız.

9. Kendinizi de düşününüz.
Başkalarından randevu alırken gösterdiğiniz titizliği kendiniz içinde gösteriniz. Yalnız kalacağınız saatleri iyi seçiniz ve öncelikleri saptamak üzere tam bir konsantrasyona giriniz.

10. Esnek olunuz.
Zamanı iyi kullanma sadece isleriniz için geçerli değildir. Aynı zamanda kendiniz ve diğer kişiler için de zaman ayırmalısınız.





WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:05 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.