Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yurtiçi Gezileri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yurtici-gezileri/)
-   -   TÜBİTAK 11. ULUSAL GÖKYÜZÜ GÖZLEM ŞENLİĞİ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yurtici-gezileri/9818-tubitak-11-ulusal-gokyuzu-gozlem-senligi.html)

MuminOKAN 13-06-2008 10:46 AM

TÜBİTAK 11. ULUSAL GÖKYÜZÜ GÖZLEM ŞENLİĞİ
 
Amatör gökbilimcilerin ve gökyüzü tutkunlarının heyecanla bekledikleri 11. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin Antalya – Saklıkent’te yapılacak. TÜBİTAK, bu yıl da gökyüzü tutkunlarını yıldızların altında buluşmaya çağırıyor.
Bu yıl, Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği, iki farklı etkinlik olarak gerçekleştirilecek. 25–27 Temmuz 2008’de yapılacak şenlik, amatör gökbilimciliğe başlangıç düzeyinde olacak. Bu şenlikte, daha önceki şenliklerde olduğu gibi, katılımcılara gökyüzü ve gökbilimle ilgili birtakım temel bilgiler verilecek, çeşitli atölye çalışmalarının yanı sıra çıplak gözle ve teleskoplarla gökyüzü gözlemleri yapılacak. Ayrıca, çeşitli yarışma ve eğlenceli etkinlikler düzenlenecek. Şenlik programında, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nin gezilmesi de yer alıyor.

1-3 Ağustos 2008 tarihlerinde düzenlenecek “Amatör Gökbilimciler” kategorisi, daha önceki şenliklerden en azından birine katılmış ya da amatör gökbilimcilikte kendini geliştirmiş katılımcılara yönelik bir etkinlik olacak. Katılımcılar bu etkinlikte ileri düzey çalışmalar yapma fırsatı bulacaklar.

Gökyüzü Gözlem Şenliği sırasında, Antalya kent merkezinde halka açık gözlem geceleri düzenlenecek. Katılımcılar, bu etkinliklerde ülkemizin önce gelen gökbilimcileriyle sohbet etme fırsatı bulacaklar. Katılımcılara, teleskoplarla gökyüzü gözlemleri yaptırılacak. Halka açık etkinliklerin tarihleri ve kesin yeri, Haziran 2008’de dergimizden ve İnternet sitemizden duyurulacak.

Başvuru koşulları ve diğer konulardaki bilgilere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.


[URL=http://www.biltek.tubitak.gov.tr/etkinlikler/gozlem/index.htm] link


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.