Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yurtdışı Firmalar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yurtdisi-firmalar/)
-   -   Frida (Frida) Film Resmi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yurtdisi-firmalar/518036-frida-frida-film-resmi.html)

Bluesky24 15-04-2010 08:26 PM

Frida (Frida) Film Resmi
 
resimler herşeyi anlatır

[img]/resimler/Resim-170109-1510/3949-resim001.jpg[/img]-|-

130

Hayatdern 07-04-2020 02:09 PM

Cevap: Frida (Frida) Film Resmi
 
Meksika doğumlu ressamdır. Sanatçı kişiliğinin yanı sıra bir feminist ve devrimci olarak da anılmaktadır. Zorluklarla dolu kısacık ömründe, çok sayıda önemli eser vermiştir.

Ölmeden önce üne kavuşan nadir ressamlardan biri olmuş, 20. yüzyılın popüler kültür ikonu haline gelmiştir. Sanatı bazıları tarafından sürrealist olarak tanımlanmışsa da kendisi bu tanımı hiçbir zaman kabul etmemiştir.

Kederlerini unutabilmek için resme sarılan Kahlo’nun 143 tane tablosu bulunmaktadır. Ve bunlardan birçoğu ressama duyduğu hayranlığı herkes tarafından bilinen Madonna tarafından satın alınmıştır.

Kısacası; çektiği bedensel ve ruhsal acılara rağmen yaşamaktan hiçbir zaman vazgeçmemiş güçlü mü güçlü bir kadındır! Ve hayat hikayesi öğrenilip özümsenilesi nadir kişilikler arasındadır!

https://img.paratic.com/dosya/2017/0...nun-hayati.jpg

6 Temmuz 1907’de Meksika’nın güneyindeki Coyoacan’da dünyaya geldi. Macar Yahudisi fotoğrafçı Wilhelm Kahlo ile Kızılderili asıllı Matilde Calderon Gonzales’in 4 kızından üçüncüsüydü.

Ancak sonraki yıllarda doğum gününü Meksika’nın devrim tarihi 7 Temmuz 1910 olarak değiştirecekti. Çünkü Kahlo’ya göre hayatı, modern Meksika’nın doğuşuyla birlikte başlamak zorundaydı. Ailesiyle birlikte Coyoacan’da yaşayan ressamın oturduğu ev, sahip olduğu renkten dolayı Mavi Ev olarak anılıyordu.

Ve sanatçı hayatının büyük bölümünü dış duvarları kobalt mavisi renkte boyanmış olan bu evde geçirdi. Kızılderili asıllı olan annesi ressamın tabirine göre kibar, zeki, bazen zalim, hesaplı ve aşırı dindardı. Tam tersine babası ise şefkatli ve anlayışlıydı.

Her zaman yanında olup onu destekleyen babası, hastalığı boyunca kızı için elinden geleni yapacaktı.

https://img.paratic.com/dosya/2017/0...ocuklugu-1.jpg

Henüz 6 yaşındayken çocuk felci geçiren Kahlo için bu hastalık, ölüme çelme attığı ilk hamlesiydi. Çünkü o zamanlar pek çok çocuk bu hastalıktan dolayı yaşamını yitiriyordu. Direnerek hastalığı yense de bir bacağı diğerine göre daha ince kalmıştı.

Çocuk felcinden yadigar kalan ince bacağı ona “tahta bacak Frida” gibi hoşlanmadığı lakaplar takılmasına neden oldı. Ve sonraları dünyaca ünlü bir ressam olacak küçük kız, bacağındaki incelme yüzünden hep uzun etekler giyecekti.

Bir erkek çocuğu gibi büyüyen ve okul yıllarında daha çok erkeklerle arkadaşlık eden ünlünün başa çıkmak durumunda kaldığı ilk engeli bacağıydı. Yılmamış, tıp eğitimi almaya karar vererek, Meksika’daki Ulusal Hazırlık Okulu’na girdi. Dönemin en iyi okullarından biri olan bu okula girerek bir ilke imza attı.

https://img.paratic.com/dosya/2017/0...-cocukkken.jpg

Çünkü daha önce okula hep erkek öğrenci kabul edilmişti ve Ulusal Hazırlık Okulu’nda okuyan ilk kız öğrencilerden biriydi.

Burada sanat, edebiyat ve felsefe gibi konularda kendini geliştiren Kahlo’nun, gelecekte Meksika’nın önemli isimleri olarak anılacak Alejandro Gomez Arias, Alfonso Villa ve Jose Gomez Robleda gibi okul arkadaşları vardı.

Eğitimine devam ederken, zaman 17 Eylül 1925 tarihine doğru hızla akıyordu. Bu tarihte yaşanacak kaza hayatında bir dönüm noktası niteliği taşıyacaktı. 1925 yılının 17 Eylül’ünde erkek arkadaşı Alejandro Gomez Arias ile okuldan dönen Frida’nın bindikleri otobüs bir tramvayla çarpıştı.

https://img.paratic.com/dosya/2017/0...-korseleri.jpg

Frida Kahlo hakkında merak ettiğiniz her şeyi buradan öğrenebilirsiniz.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.