Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yoga (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yoga/)
-   -   Yoga hakkında bilmedikleriniz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yoga/613749-yoga-hakkinda-bilmedikleriniz.html)

RenaC 29-06-2010 11:22 PM

Yoga hakkında bilmedikleriniz
 
Yoga hakkında bilmedikleriniz



Yoga Akademi eğitmenlerinden Akif Mana, yoga hakkında merak edilenleri, yoganın bilimsel yanını, temel yanılgıları ve bilinmesi gerekenleri anlattı.



Yogaçarya Akif Manaf, 1958’de Bakû, Azerbaycan’da doğdu. 1975’ten 1980’e kadar Moskova Ekonomi Enstitüsü’nde Sibernetik Ekonomi öğrenimi gördü. 1980’de ekonomi ve matematik üzerinde uzmanlaşarak mezun oldu. 1984’te ekonomide master tezini vererek Ekonomi Enstitüsü’nde hocalık yapmaya başladı.



1994’te Felsefe doktorasını (Ph.D.) tamamladı. İlk Yoga eğitimine 14 yaşında başlayan Yogaçarya Akif Manaf, daha sonra Uzakdoğu felsefelerine duyduğu ilgi dolayısıyla 1989’da Hindistan’a yerleşti. Sanskrit dilini öğrenip Veda ve



Yoga felsefesinde uzmanlaştı. Hindistan’da çeşitli Yoga Üstatlarından eğitim alarak Yogi’lik mertebesine kadar ulaştı. Himalayalar’da bulundu ve uzun süre Himalayalar’da yaşayan gerçek Yoga Üstatlarından eğitim aldı.



Orijinal Yoga Sistemi’nin gizli felsefe ve tekniklerini öğrendi.



1994’te Hindistan’da kendi kurduğu Yoga Academy’de Yoga eğitimi vermeye başladı. 1995 yılında, Himalayalar’da yaşayan Maha-Vişnu Maheş Yogi Üstattan kendisine ‘Büyük Yogi’ anlamına gelen Maha Yogi ismi verildi. 2007’de Maha Yogi Akif Manaf’a Yogaçarya unvanını aldı.


İşte üstat Akif Mana ile gerçekleştirilen oldukça bilgilendirici o söyleşi:


‘Yogayı 5 yaşındayken okuduğum kitaplarda buldum’
İlk yoga eğitiminize Bakû’de yedi yaşında başladığınızı ve 14 yaşından beri düzenli yoga yaptığınızı okuyunca şaşırdım. Moskova Ekonomi Enstitüsü’nde Sibernetik Ekonomi ve matematik eğitimi aldınız ve aynı zamanda felsefe profesörüsünüz. Bir çocuğu 7 yaşında yoga yapmaya iten ne oldu? Yogaya nasıl başladığınızı bir de sizden dinlemeyi isterim.





5 yaşında kendi başıma kitap okumaya başladım. Yogayı kitaplarda buldum ve uygulamaya başladım.

Yaşınızdan oldukça genç görünüyorsunuz. Bu yoga sayesinde mi? Gerçekten hiç hastalanmadınız mı?
Evet, orijinal yoga sistemi gerçek antiaging yöntemidir. Beden oksijen ve biyoenerjiyle bol bol beslendiği için hücreler yenilenir ve yaşlanma frenlenir. Orijinal yoga sisteminde uygulanan teknikler bedeni arındırır ve hastalıkları önler.Bağışıklık sistemi güçlenir ve bedenin hastalıklara karşı direnci artar.


Unvanınız ‘yogacarya maha yogi’ ne demek? Size bu unvanı kim verdi?
1994’te Hindistan’da kurduğum Yoga Akademi’de yoga eğitimi vermeye başladım. Maha Yogi ismini 1995 yılında Himalayalar’da yaşayan üstadım Maha-Vişnu Maheş Yogi verdi. ‘Büyük Yogi’ anlamına gelir. ‘Yogaçarya’ iki sözcükten ibarettir. Yoga ve Açarya. Açarya sözcüğü ‚usta, üstat, örnek, anahtar veya açıcı anlamına gelmekte olup, Yogaçarya kelimesi yoga üstadı, yoga sırlarının anahtarı olan kişi veya yoga zirvesine götüren kapıyı açan kişi anlamına gelir.



Yoga Nedir Ne Değildir?’ isimli kitabınızda, “Genellikle insanlar bedenlerinin farkında olmadıkları gibi, zamanla bedenlerine yabancılaşırlar da. Bu günümüzde yaygın olan birçok hastalığın temelini oluşturur. Yoga duruşları sayesinde bedensel duyarlılık ve bilinç artmakta, zihinsel/fiziksel bütünlük sağlanmakta ve böylece bedensel, zihinsel, ruhsal uyum ve sağlık elde edilmektedir” diyorsunuz. Bunu biraz açabilir misiniz? Orijinal Yoga hastalıkların oluşumuna nasıl engel olmakta?
Beden arınmakta, toksinler atılmakta, bağışıklık sistemi güçlenmekte ve hastalıkları oluşturabilecek zemin ortadan kaldırılmaktadır.



Orijinal Yoga, bu bahsettiğiniz uyumu nasıl sağlamaktadır?
Orijinal Yoga sisteminde uygulanan yoga teknikleri bedendeki tüm sistemlerin solunum, kardiyovasküler, sinir, dolaşım, sindirim, boşaltım, endokrin vs. dengeli hale getirmektedir.

“Ari, aydınlanmış insan demektir”

Yine kitabınızda yoganın insanlık tarihinden bile daha eski olduğunu söylüyor, “dünya gezegeni, ortalama 5-6 milyon yılda bir yenilenir, bu yenilenme su basmaları şeklinde gerçekleşmiştir. Sular çekildikten sonra karada hayat yeniden başlamış, bir üst gezegen sisteminden gelen uygarlık, Sanskritçe konuşan Ari uygarlığı, dünya gezegenine gelmiş, diğer bilgiler gibi yoga bilgilerini de yanlarında getirmişlerdir” diyorsunuz. Ariler kimdir?



Ari kelimesi aydınlanmış insan demektir. Bu bir ırk değildir.

Kitaplarınızda sık sık uydurma birçok yoga türü olduğunu ve bu türlerin bir kısmının bir takım tarikatlar tarafından uydurulduğunu ve insanlara yarardan çok zarar verdiğini söylüyorsunuz. Sizin ifadenizle bu tarikatlar insan sağlığı ile nasıl oynayabiliyorlar?
Amaçları yoga eğitimi vermek değil yoga adı altında insanların ilgisini çekmektir. Bu yüzden düzenledikleri sözde yoga çalışmaları dengesiz ve yetersizdir. Sakatlıklara neden oluyor.

‘Yoga eğitmenliğinin bir prosedürü yok!’

Bunun bir prosedürü yok mu?
Yok.


O zaman bir takım yerlerde eğitim alan ya da aldığını sanan herkes bir yoga merkezi açabilir ve insanlara zarar verebilir. Yoga yapmak isteyen insanlara bu ayrımı nasıl yapabileceklerini anlatabilir misiniz? Bu türlerin orijinal yoga sistemi dediğiniz yöntemden farkı nedir?
Orijinal yoga sisteminde verilen teknikler basitleştirilmiş ve zararlı spekülatif eklemeler yapılmıştır.



Orijinal yoga sistemi ne demektir?
Yoga sistemi 8 basamaklı kişisel gelişim sistemidir. İnsanın tüm yönlerini geliştiren ve evrim etmesini sağlayan çok boyutlu bir uygulamadır.


‘Reiki neden zararlıdır?’
Son zamanlarda oldukça moda olan Reiki içinde “uydurma bir yöntemdir ve sadece zarar verir” diyorsunuz. Peki reiki neden zararlıdır?
İnsanlara hazırlıksız enerji yükleniyor, bu da fizyolojik dengeleri bozarak hastalıklara neden oluyor. Reiki seanslarından sonra birçok insan hastalanıyor ve depresyona giriyor.


Kitaplarınızda anlattığınız kadar zararlıysa neden birçok insan bunu yapıyor ve birçok yararını gördüklerini söylüyorlar.
Bazen başlangıçta iyi gelebilir, fakat uzun vadede özellikle kişi başkalarına şifa vermeye başlarsa, başkalarının hastalıklı enerjisini toplayarak hastalanıyor.

‘Yogada basamakları sırayla çıkmak önemli’
“Orijinal yoga sistemi 8 basamaklı bir sistemdir. Bu basamaklardan diğerine atlamak tehlikelidir” diye bir ifadeniz var.

Asana denilen vücut çalıştırma teknikleri bu sıralamada üçüncü sırada. Peki herhangi bir yoga merkezine gidip yogaya başlayan bir insan diğer 2 basamak olan Yama (evrensel eylem kontrolü) ve Niyama (Kişisel Eylem Kontrolü) basamaklarını atladığı için ne gibi zararlar görebilir?
İnsan şiddetle dolabilir, öfke patlamaları yaşayabilir, egosu şişebilir ve sosyapatik bir hale gelebilir.



Yama ve Niyama’yi niçin uygulamak gereklidir?
Birey pozitif ve toplumla uyumlu bir hale gelir.

Yoga tekniklerinin içinde bir de Pranayama dediğiniz nefes ve biyoenerji teknikleri var. Bu tekniklerin insan sağlığına yararları neler?
Pranayama kelimesi iki sözcükten ibarettir. Prana ve Ayama. Prana sözcüğü “enerji”, Ayama sözcüğü ise “kontrol” demektir. Dolayısıyla Pranayama kelimesi “enerji kontrolü” anlamını vermektedir. Ayrıca Prana sözcüğü “solunum” veya “nefes”, Ayama ise “tutmak” ile eş anlamlıdır. Bu nedenle Pranayama sözcüğü “nefesi tutmak” anlamını da taşımaktadır.
Bunun haricinde Prana sözcüğü “hayat, canlılık”, “rüzgar” veya “güç” anlamlarını da içermektedir Ayama sözcüğü ise “uzatmak”, “genişletmek” veya “yaymak” demektir. Tüm bu açıklamalardan da anlaşılabileceği gibi Pranayama esnasında bütün solunum fonksiyonları güçlendirilir, uzatılır ve kontrol edilir. Pranayama, Yoga sisteminde uygulanan bir nefes sanatıdır. Nefesin doğasının farkına varılarak nefes alışverişleri ayarlanarak tüm organizma kontrol edilebilir. Nefesin tutulması esnasında bedenin farklı bölgelerindeki sinir itmeleri durmakta ve beyindeki dalga gidişatı kontrol altına alınmaktadır.

‘Yoga sistemi antiaging yöntemidir’

Yaşadığımız kriz döneminde çoğu insan çok stresli, sinirli ve mutsuz. Yoganın bu kriz dönemini daha az zararla atlatmamızı sağlayabilecek ne gibi yararları söz konusu?
Sinir sistemi gevşer ve insan strese dayanıklı olur. Zihin kapasitesi artar ve kişi daha verimli çalışır. Daha etkili çözümler bulur. İnsan stres altında ezilmez ve depresyona girmez. Pozitif kalır ve başkalarının da moralini yüksek tutar.


Yaşınızdan oldukça genç görünüyorsunuz, 1958 doğumlusunuz. Bu yoga sayesinde mi?
Evet, yoga sistemi gerçek antiaging yöntemidir. Beden oksijen be biyoenerjiyle bol bol beslendiği için hücreler yenilenir ve yaşlanma frenlenir.


Gerçekten hiç hastalandınız mı?

Hayır, orijinal yoga sisteminde uygulanan teknikler bedeni arındırır ve hastalıkları önler. Bağışıklık sistemi güçlenir ve bedenin hastalıklara direnci artar.


alıntı

bigokyanus 05-07-2010 02:47 PM

Cevap: Yoga hakkında bilmedikleriniz
 
Çok teşekkürler bilgiler için , hem aydınlandım hem de aklım daha da karıştı.

Ben yogaya gitmek istiyorum ama malesef hiç vaktim yok , bununla ilgili cd ya da dvd varsa edinmek ve uygulamak istiyorum. Var mı bununla iligli bir bilginiz ve öneriniz?

pff_xP 05-07-2010 02:54 PM

Cevap: Yoga hakkında bilmedikleriniz
 
Ben de yapmak istiyorum ancak yaşadığım yerde böyle bir şey yok.Dolayısıyla evde kendim yapabilir miyim??

RenaC 05-07-2010 04:43 PM

Cevap: Yoga hakkında bilmedikleriniz
 
Sizin için cd veya DVD si varmı araştıracağım arkadaşlar..

pff_xP 05-07-2010 04:48 PM

Cevap: Yoga hakkında bilmedikleriniz
 
teşekkür ederim şimdiden :))

bigokyanus 05-07-2010 04:59 PM

Cevap: Yoga hakkında bilmedikleriniz
 
Alıntı:

RenaC Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756218)
Sizin için cd veya DVD si varmı araştıracağım arkadaşlar..


Teşekkürlerrrrrr....sapkal89

bigokyanus 12-07-2010 05:34 PM

Cevap: Yoga hakkında bilmedikleriniz
 
Yoga 1 CD si varmış Akif Manaf'ın fakat çoğu yerde satılmıyor bizzat sitesinden istemek gerekiyor.

tolgaasya 31-07-2010 11:12 AM

Cevap: Yoga hakkında bilmedikleriniz
 
Güzel bir paylaşım. Elinize, emeğinize sağlık.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.