Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yerli Filmler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yerli-filmler/)
-   -   Scognamillonun hayatı belgesel (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yerli-filmler/472124-scognamillonun-hayati-belgesel.html)

Bluesky24 06-04-2010 07:00 PM

Scognamillonun hayatı belgesel
 
*



Türk Sinemasının ünlü ismi Giovanni Scognamillonun hayatını anlatan belgeselin çekimlerine başlandı.



Türk Sinemasına başlangıcından bu yana tanıklık ettiği belirtilen Giovanni Scognamillonun hayatını anlatan ve çekimleri, yazarın yaşamında önemli bir yere sahip olan Beyoğlunda başlayan filmin yönetmenliğini, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ebubekir Çetinkaya yapıyor

Çetinkaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yazdığı onlarca kitap, çeviri ve makaleyle Türk Sinemasına kazanımlar sağlayan eleştirmen Scognamillonun hayatının ilk kez belgesel bir anlatımla sinemaseverlere sunulacağını kaydetti.



Belgeselde Scognomillonun hayatı tüm yönleriyle incelenirken yazarın hayatında yer etmiş Türk ve Dünya Sinemasının ünlü simalarından da söz ediliyor.



Yapılan çalışmada Giovanni Scognomillonun çektiği 8 mm. filmlerle birlikte aile fotoğraflarına da yer veriliyor. Eleştirmenin sinema yaşamı boyunca karşılaştığı olaylar, Türk sinema tarihine başlangıcından beri yaptığı tanıklık bu belgeselde izleyicilerle buluşma imkanı yakalayacak.

1929 yılında İstanbulda doğan Scognamillo, İtalyan okullarında gördüğü eğitim, dekoratörlük ve 14 yıl süren bankacılık hayatının ardından 1960lı yıllarda Türkiyede çekilen İtalyan, Fransız ve İspanyol filmlerinde yapım görevlisi olarak çalışmaya başladı.



‘DÜNYAMIZIN GİZLİ SAHİPLERİ

Scognamillo,1974 yılında sinema alanında kaleme aldığı ilk kitabını yazdı. Scognamillonun ilk eserleri arasında bulunan ‘Dünyamızın Gizli Sahipleri adlı kitabı,100 binin üzerinde sattı.



Hüsnü Cantürkün 1960 yapımı ‘Felaket Kadını, Riccardo Fredanın ‘Coplan Casse Tout (1965) ve Kutluğ Atamanın ‘Karanlık Sular (1990) gibi filmlerinde imzası bulunan Scognamillonun, ‘Türk Sinemasında Altı Yönetmen, ‘Türk Sinema Tarihi ile ‘Batı Sinemasında Türkiye ve Türkler adlı kitapları da bulunuyor.





Kaynak: intersinema.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.