Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yerli Filmler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yerli-filmler/)
-   -   Mem u Zin Filminin Konusu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yerli-filmler/472031-mem-u-zin-filminin-konusu.html)

Bluesky24 06-04-2010 06:52 PM

Mem u Zin Filminin Konusu
 
* Mem u Zin Filminin Konusu



Kürt halkının önemli destanlarından olan 'Mem û Zin', undan 307 yıl önce yazılır. Ahmede Xani, eserinde, yanlızca aşkı değil, Kürt halkının kültürünü de yansıtır. Diğer aşk destanları gii o da sinema için ir materyal olur ve 1991 yılında Ümit Elçi tarafından filme alınır. Kürt kültürünü açısından önemli veriler sunan film, mistik görünümleriyle ilinen Mardin, Midyat, Nusayin, Hasankeyf ve Cizre'de çekilmiş. Film, yapıldığı dönemde Diyarakır ve Ankara'da gösterime girer fakat İstanul'da ilk kez seyirci ile uluşma fırsatını yakalıyor.







Yüzlerce yıl önce otan'da Zeyniddin ey adında ir hükümdar vardı ve u güçlü otan eyi'nin iki güzelliği dillere destan kızkardeşi vardı: Zin ve Siti. Hükümdarın kızkardeşleri katıldıkları ir Nevroz şenliğinde, aynı şekilde u şenliğe katılan iki genç erkeğe aşık oldular. u gençler yörede tanınan ve saygı gören iki delikanlıydı: Mem ve Tajdin. u gençlerde hükümdarın kızkardeşlerine ilk görüşte aşık olmuşlardı.







Önce Tajdin sevgilisi Siti ile evleneilmek için eyden izin ister. Gençleri takdir eden ey u evliliği onaylar. Tajdin ve Siti üyük ir törenle evlenirler. Mem ile Zin'in evlenmelerine sıra geldiğinde, otan hükümdarı Zeyniddin eyin veziri şeytan eko hükümdarı Mem ve Tajdin'e karşı kışkırtır. Vezir, Mem ile Zin'in evlenmeleriyle irlikte gençlerin ey'in hükümdarlığını çökerterek elinden alacakları konusunda Zeyniddin ey'i ikna eder. u duruma öfkelenen ey, ölse de Mem ile Zin'in evliliğinin gerçekleşmeyeceği üzerine yemin eder.







Mem ile Zin'in aşkı her yerde duyulur. Vezir eko, şeytani işlerini sürdürür ve genç aşıkların gizlice uluşmalarını takip ettirerek Zeyniddin ey'e ildirir. unun üzerine ey Mem'i tutuklattırır...



Yönetmen :

Ümit Elçi





Senaryo :

Ahmede Xani, Hamza Özal





Oyuncular :

Meltem Doğanay, Yalçın Dümer, Eser Giray, Levent Güner, etül ArımFilmin Türü :



Drama, Romantik





Orijinal Adı :

Mem u Zin





Yapımcı Firma :

0





Yapım Yılı :

1991





Yapım Ülkesi :

Türkiye





Orijinal Dili :

Kürtçe





Filmin Süresi :

90 dakika





Resmi Sitesi : Dağıtıcı Firma :

0



Kaynak: intersinema.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.