Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yerli Filmler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yerli-filmler/)
-   -   SİS (35 mm) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yerli-filmler/470842-sis-35-mm.html)

Bluesky24 06-04-2010 01:34 PM

SİS (35 mm)
 
Konu :

27 Mayıs 1960 ihtilalinden 70'li yıllara kadar uzayan bir dönemin ve bir ailenin parçalanmış öyküsü. Kardeş kardeşi vurduğu bu çalkantılı siyasal dönemde, hakim eskisi avukat Ali Fırat'ın (Rutkay Aziz) oğlu, Murat, bilinmeyen kişiler tarafından öldürülür. Murat'ı bu kargaşa ortamı içinde vuran kardeşi Erol'mu dur (Uğur Polat)?.. Tüm kuşkular Erol'un üzerinde yoğunlaşır. Acılı baba oğlunu temize çıkarmak için bir savaşa girecek, onu bir handa saklıyacak sonra da yurt dışına kaçırmak için harekete geçecektir.

Notlar : Ünlü yönetmen Elia Kazan "konuk oyuncu" olarak kamera karşısına çıktı.



Yönetmen : Zülfü Livaneli

Oyuncular :Rutkay AzizUğur PolatAslı AltanSevtap ParmanMenderes SamancılarÜlkü TamerKenan ParsAytaç YürükaslanElia Kazan



Senaryo : Zülfü Livaneli

Yapımcı : İnter Film (Ülker Livaneli)



Görüntü Yönetmeni : Jurger Jurges



Müzik : Z. Livaneli, M. Teodorakis



Yapım Yılı :1988



Kazandığı Ödüller : Antalya Film Festivali 26. Altın Portakal Film Yarışması'nda (1989) "Sis" "en iye 2. film" seçildi. Menderes Samancılar "en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü" aldı. 10. Akdeniz Film Şenliği'nde (Valancia-İspanya 1989) "Sis" Büyük Ödül "Altın Palmiye"yi Yugoslav yönetmen Goran Markoviç'in "Buluşma Noktası" adlı filmiyle paylaştı. Montpellier kentinde düzenlenen Akdeniz Sinemaları Buluşması'nda (Fransa 1989) "Sis" büyük ödülü (Altın Antigone) aldı. Sinema Yazarları'nın "1989-90 Mevsiminde en iyi filmleri seçimin"nde 4. sırayı aldı. Zülfü Livaneli "en iyi senaryocu", "en iyi film müzikçisi" seçildi. Jurgen Jurgens, Ertunç Şenkay'la "en iyi görüntü yönetmeni ödülü"nü paylaştı. Rutkay Aziz ise "en iyi erkek oyuncu" seçildi. Ayrıca "Sis", Kültür Bakanlığı ödülüyle değerlendirildi.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.