Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yeme İçme (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yeme-icme/)
-   -   BALIK YAĞI ANTİDEPRESAN OLABİLİR Mİ? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yeme-icme/10586-balik-yagi-antidepresan-olabilir-mi.html)

ametist 03-07-2008 09:43 PM

BALIK YAĞI ANTİDEPRESAN OLABİLİR Mİ?
 
Balık yağı antidepresan olabilir mi?


Avustralya'da yapılan araştırmaya göre balık yağının bir faydası daha olabileceği ortaya çıktı. Daha fazla balık tüketen ülkeler dikkate alınarak yapılan araştırmada balık yağının depresyonu önleyebileceği ortaya atıldı.

Avustralyalı bilimadamları balık yağının anti- depresan olarak test ediyor. Deniz ürünlerinin fazla tüketildiği ülkelerde ruhsal bozukluk oranları daha düşük.

Sydney'deki Black Dog Institute, hafif ve orta depresyondaki 21 ve 65 yaş arasındaki kişilerin balık yağı içeren şeyleri -Omega- 3 yağ asitlerinde zengindir- uygulamaya başladılar.

Çalışmanın ilk altı haftasında, katılımcıların yarısına günlük dozlarda balık yağı verilirken, geri kalanlara aktif olmayan plasebo verilecek. Böylece, araştırmacılar herhangi bir değişikliği değerlendirebilecektir.

Daha sonraki sekiz hafta deneye tabi tutulanları aktif tedavi almasını garantileyecektir.

Psikiyatrist Anne Marie Rees "Uluslararası platformda Norveç ve Japonya gibi daha fazla balık yiyen ülkelerin daha az depresyon oranı olduğuna dair çalışmlar yapılmıştı." diyor.

"Aynı zamanda depresyonlu hastalarının Omega-3 seviyeleri de düşük."

Beynin yaklaşık % 60'ı yağlardan oluşur ve bunlardan en önemlisi balık yağında bulunan Omega-3 ve Omega 6'dır.

Black Dog Institute yöneticisi Gordon Parker bilimadamlarının hücre membranlarının geçirgenliği için Omega- 3'ün önemli olduğuna inandıklarını söyledi. Kimyasalların beyin nöronlarının içine ve dışına serbest akımını sağlar.

Bu çalışmanın sonuçları halen bekleniyor. Ama bilim adamları depresyon tedavisinde ilaçlar öte başka alternatiflerin geliştirilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Balık yağı tamamen yan etkilerden uzak olduğu için iyi bir alternatif fakat pıhtılaşmayı önleyici özelliği kanlanmayı artırabilir. Ama yine de bir ilaçla karşılaştırıldığında çok daha güvenlidir.
(alıntıdır)

maximumfelix 03-07-2008 10:32 PM

Ynt: BALIK YAĞI ANTİDEPRESAN OLABİLİR Mİ?
 

balık yagı kanı sulandırır bu yuzden kan sulandırıcı ılaclar alanlar aspırın vs kullananlar dr a danıssın oyle kullansın


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:07 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.