Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yaşam Koçluğu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yasam-koclugu/)
-   -   Yaşam koçluğu(sık sorulan sorular) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yasam-koclugu/613754-yasam-koclugusik-sorulan-sorular.html)

RenaC 29-06-2010 11:32 PM

Yaşam koçluğu(sık sorulan sorular)
 
1. Yaşam Koçluğu Nedir?
Yaşam Koçluğu profesyonel bir hizmettir. Müşteriler bir Yaşam Koçuyla bir hedefe ulaşmak, bir problemi çözmek veya kendi yaşamlarında bir değişiklik yapmak için çalışırlar.

2. Yaşam Koçluğu dünyada neden bu kadar hızlı yayılıyor?

Yaşam koçluğunun bu kadar popüler olmasının baslıca nedeni, artık insanların kendi istedikleri için anne babalarından çok daha az beklemeye tahammülleri olması.

3. Yaşam Koçluğu neden işe yarıyor?

Yaşam Koçluğu gerçekten çalışıyor, çünkü müşteri istedikleri değişiklikleri yapmak için ihtiyaç duydukları desteği alıyorlar.

4. İnsanlar neden bir Yaşam Koçuyla çalışırlar?

İnsanlar bir Yaşam Koçuyla bir değişiklik yapmak, bir hedefe ulaşmak, bir problemi çözmek ya da bir fırsattan yararlanmak için çalışırlar.

5. Yaşam Koçluğu ne kadar süredir var?
İş ortamındaki ilk modern Yaşam Koçluğu ilişkisi 1950-60 yıllarında ABD'de ortaya çıktı. Şirketleri ve yaşamlarıyla ilgili şahsi problemlerini gizlice ve güvenle tartışıp paylaşabilecek birilerini arayan genel müdürler tarafından bir kenara çekilen endüstriyel psikologlar bu hizmet dalının ilk öncüleriydiler. Son yıllarda kişisel gelişim ve başarı insan haklarından bir haline gelirken bu iş dalı da yayıldı.

6. Yaşam Koçu ve müşterisi ilk önce çabalarını nerelere odaklarlar?
Bir çok yaşam koçu, müşterinin yaşam veya iş durumunu ve şu anki ihtiyaçlarını belirlemek için değerlendirme araçları kullanırlar. Ancak şart olmasa da, müşteri zaten neye ulaşmak, neyi çözmek istediğini bilir ve danışmanlık ilişkisi orada başlar.

7. Müşteri ne kadar zamanda sonuçları görmeyi umabilir?
Bazen bir-iki gün içerisinde! Yaklaşımları değişecektir, veya takıldıkları bir konuda çalışmaya başlayacaklardır, veya önemli bir değişiklik yapacaklardır; böylelikle danışmanlık ilişkisinin etkileri çok çabuk görülmeye başlar. Ancak etkin ve kalıcı değişiklikler için en az üç aylık bir süreç gerekir. Bir çok danışmanlık ilişkisi değişen hedef ve odaklarla yıllarca sürer.

8. Yaşam Koçluğunun psikolojik terapiden farkı nedir?
Bir psikolog, teşhis edilebilir psikolojik durumlarla çalışmak üzere eğitilmiştir ve lisansa sahiptir.
Bir yaşam koçu ise, psikolojik konular hakkında bilgi sahibi olsa bile, daha çok müşterinin kimliğinin ve hedeflerinin belirlenmesi ile bunları gerçekleştirecek stratejilerin yaratılması ve uygulanmasında devreye girer. Psikolojik sağaltım yapan psikologla kişisel gelişim işinde olan danışman, gerekirse ortaklaşa çalışabilirler.
Bir çok koçun müşteriyi ihtiyaç duyarsa yönlendirebileceği birkaç terapistle ilişkisi vardır.

9. Yaşam Koçluğuyla yönetim danışmanlığı arasında ne fark var?
Ana fark, çoğu yönetim danışmanının bilişim, sistem ve iş analizi konusunda uzman olmasıdır. İyi eğitim almış bir yaşam koçu ise insanlar ve yaşam/başarı dinamikleri konusunda uzmandır. Yönetim danışmanları bir durumu analiz etmek, tavsiyelerde bulunmak, bir sistemi uygulamak ve/veya bir problemi çözmek için çağırılırlar. Bir yaşam koçu ise kişisel ve iş hedeflerine ulaşmak ve/veya bire bir destek ve tavsiyede bulunmak üzere çağrılır.

alıntı

pakguc 16-07-2010 09:56 PM

Cevap: Yaşam koçluğu(sık sorulan sorular)
 
9. madde ile ilgili bir not...

Aslında bir yaşam koçu tavsiyelerden çok, kişiye sorular sorarak geliştirmesi gereken alanları ve çözümünü kendisinin bulmasını sağlar...
iyi bir yaşam koçu soruların kıymetini bilir...
tüm cevaplar kendi içimizde gizlidir, önemli olan farkındalık yaşamak ve bu cevapları açığa çıkartmaktır..
işte yaşam koçu burada doğru soru sorma tekniklerini kullanarak önemli bir farkındalık yaratır...

yaşamkoçu35 04-02-2014 02:20 AM

Cevap: Yaşam koçluğu(sık sorulan sorular)
 
Kesinlikle katılıyorum ve ekliyorum.Yaşam koçu psikolog ve ya danışman değildir.Yaşam koçu geçmiş ile değil,gelecek üzerine planlar yapmaya yardımcı olur.Bunu tavsiye vermez seçenek sunmaz.Yaşam koçu koçluğu besleyen ve destekleyen teknikler sayesinde ve güçlü sorularla kişinin kendisini tanımasına kendi doğrusunu bulmasına yardımcı olur.Ancak kişi kendini keşfederse mutluluğa ve iç huzura ulaşır.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:51 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.