![]() |
YARATICILIK kelimesini doğru kullanıyormuyuz.? evet arkadaşlar yaratıcılık kelimesinin eş anlamı yok mu? biz yok tan var etmiyoruz ki. sadece olan bir şeyi gün yüzüne çıkarıyoruz. bu yaratıcılık mı? |
Cevap: YARATICILIK kelimesini doğru kullanıyormuyuz.? yaratıcılık kelimesinin yerine geçebilecek başka bir eşanlamlı kelime olabilir mi diye soruyorsunuz heralde... yaratıcılık yerine "üreticilik" diyebiliriz. yeni birşeyler yeni fikirler yeni eserler üretmek anlamında kullanılabilir. |
Cevap: YARATICILIK kelimesini doğru kullanıyormuyuz.? yaratmak öztürkçede sevmek demektir.. bugünkü tatarca ve başkırtça da meng sengi yaratmang denir.. yani be nseni seviyorum... ayrıca bir kelimenin birden fazla anlamı vardır... yani biz hiçbirimiz yaratmak sözcüğünü kullanırken yoktan var etmek anlamında kullanmıyoruz.. yani üretmek anlamında kullanıyoruz... |
Cevap: YARATICILIK kelimesini doğru kullanıyormuyuz.? PARDON men seni yaratam denir yaratmang değil.... yanlış yazmışım.... |
Cevap: YARATICILIK kelimesini doğru kullanıyormuyuz.? Evet, bu pek çoğumuzun takıldığı noktalardan biridir sanıyorum. Zira, yaratmak Allaha mahsustur ve bu kelimeyi insanlar için kullanmak pekte hoş karşılanmamaktadır. Benim olumlama kitabım vardı mesela her okuyuşumda yaratmak kelimesini devamlı oluşturmak kelimesiyle değiştirirdim.y789 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:00 AM. |