Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yaratıcılık (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yaraticilik/)
-   -   Detaylı Nasıl Hayal kurabilirim? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yaraticilik/615380-detayli-nasil-hayal-kurabilirim.html)

kicus 13-09-2010 12:17 AM

Detaylı Nasıl Hayal kurabilirim?
 
Merhaba arkadaşlar ben detaylı yaşıyormuş gibi nasıl hayal kurabilirim.

Parlayan 13-09-2010 12:32 AM

Cevap: Detaylı Nasıl Hayal kurabilirim?
 
Bende detaylı hayal kuramayan biriyim.Hayal mühendisliği kitabını tavsiye ederim.İçerisinde bu konuda çok faydalı alıştırmalar var.Yeni yeni hayal kuruyorum bende hissederek..

YESHAPPY 13-09-2010 12:42 AM

Cevap: Detaylı Nasıl Hayal kurabilirim?
 
bende çok kolay imgeleyemem, bunun için doğadan yararlanıyorum. Gözlerimi 4 açıyorum dışarda :) bulut, ağaç, kuş, gül ne varsa iyice bakıyorum ki resim beynime kazınsın :) tavsiye ederim :)

Parlayan 13-09-2010 12:42 AM

Cevap: Detaylı Nasıl Hayal kurabilirim?
 
Bir alıştırması şöyle belki faydalı olur..
-----------------------
Madem kendi gerçekliğinizi yaratırken kullanacağınız en önemli araç hayal gücünüz o halde bunu mümkün olduğunca geliştirmenizde büyük yarar var. Herkesin hayal gücü vardır,tıpkı herkesin kasları olduğu gibi ve tıpkı kaslarımız gibi hayal gücümüz de egzersiz yaptıkça gelişir.


Alıştırma:
Tam karşınızda boş bir alanda yerde yada masanın üzerinde olabilir,yaklaşık bir metre boyunda kalınca bir ip imgesi oluşturun;ipin ortasında basit bir düğüm atılmış olsun.Bu ipi gerçekten karşınızda duruyormuş gibi üç boyutlu haliyle hayal edin.Şimdi hayalinizde elinizi ipe doğru uzatıp dokunduğnuzu canlandırın;ağırlığını dokusunu tam anlamıyla hissedin.Şimdi hayalinizde,ellerinizle ipteki düğümü çözün.Yaptığınız işlemi net birşekilde görüp hissetiğinizden emin olun.Şayet bunu kolayca yapabildiyseniz zaten oldukça gelişmiş bir taklitli imgelemeniz var demektir;bu durumda daha karmışık bir düğüm mesela gemici düğümünü çözmeye girişebilirsiniz.Şayet bu alıştırmayı yaparken zorlandıysanız sakın paniğe kapılmayın.Tam da bi nedenle yapıyorsunuz bu egzersizi.Sadece kolayca üstesinden gelebilene dek pratik yapın.Düğümü net bir şekilde görmekte fazlasıyla zorlanıyorsanız elinize gerçek bir ip alıp buna düğüm atın;neye benzediğini iyice gördükten sonra tekrar "taklit" ipine dönün.

YESHAPPY 13-09-2010 12:45 AM

Cevap: Detaylı Nasıl Hayal kurabilirim?
 
İmgelemem tamamdır, sevdim bunu :) teşekkürler ;)

Perfinya 26-10-2010 04:36 PM

Cevap: Detaylı Nasıl Hayal kurabilirim?
 
Teşekkürler Sümbülii. İmgelemeyi çok rahat yaptım.
Fakat evrene dileğimi gönderirken bu kadar net imgeleme yapamıyorum.Kesik kesik oluyor, odaklanamıyorum ve yapamıyınca da yapasım gelmiyor. Daha rahat zamanda yaparım diyorum ve unutuyorum sonra.

dusun2

Neptün 26-10-2010 07:10 PM

Cevap: Detaylı Nasıl Hayal kurabilirim?
 
Benim başka bir şey için uyguladığım bir yöntem var. Ama hayal kurmada ve imgelemede de işe yarar diye yazıyorum.

Önce kendime bir obje belirliyorum. Bu bir masa da olabilir, bir kalem ve bir hayvan da. Hatta bir insanın suratı bile.
Ardından gözlerimi kapatıp önce bir boşluk hayal ediyorum, beyaz renk tercihim.
Daha sonra belirlediğim objeyi gözümün önüne getirip hayal edebildiğim kadar çok detayını hayal ediyorum.

Örnek verecek olursam:

Objem: Sevdiğim bir arkadaşım.
Gözlerimi kapatıp arkadaşımın yüzünü beyaz boşluğa oturtuyorum. Sonra gözlerini, kirpiklerini, kaşlarını, burnunu, cilt tonunu, yapısını, varsa benlerini, yara izlerini, sonra dudaklarını, kulaklarını, çenesini, dişlerini vs tek tek gözümün önüne getiriyorum. Ve yapabildiğim kadar çok detay getirmeye çalışıyorum gözümün önüne.

Bunu 5 dk boyunca yapıyorum.

Perfinya 27-10-2010 08:36 PM

Cevap: Detaylı Nasıl Hayal kurabilirim?
 
Alıntı:

Sümbülii Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 768034)
Bende detaylı hayal kuramayan biriyim.Hayal mühendisliği kitabını tavsiye ederim.İçerisinde bu konuda çok faydalı alıştırmalar var.Yeni yeni hayal kuruyorum bende hissederek..

Hayal mühendisliği kitabını merak ediyorum. Bugün yolumun üzerindeki 3-4 kitapçıya sordum. Yokmuş. Nasıl bir kitap? Ne tür konu başlıkları var? Biraz bilgi alabilir miyim kitap hakkında.12389

altın saçlı kız 27-10-2010 09:12 PM

Cevap: Detaylı Nasıl Hayal kurabilirim?
 
y789Hayal kurarken 5 duyuyuda işin içine katmak gerekiyor.Sesler duyacaksın,koklayacaksın,renkler vede şekiller net göreceksin , dokunduğunu hissedeceksin,hatta tadını alacaksın diye okumuştum.Bazen bunu yapmaya çalışıyorum.Olmadığındad rüyamda olmuş gibi yaşıyorum.Sağ olsun rüya meleklerim bana yardımcı oluyorlar..

zamanı_geldi 27-10-2010 10:45 PM

Cevap: Detaylı Nasıl Hayal kurabilirim?
 
yaa benim hayal kurma yeteneğim zaten zayıfdı..evlendikten sonra vede özellikle çocukdan sonra kopdu gitti hiç hayal kurmuyorum..ve bu beni üzüyor..olmayacak duaya amin demem ondanmı acaba????

yani hayal kurmak aynı zamanda ümit etmektir..ve onu gerçekleştirmek için çaba göstermektir..bunlar bende yok denecek kadar azaldı..

bişey olmasını istersem elimden birşey gelirse onun olması için çabalarım ama hiç hayal etmem...

neden hayal edilir?ne hayal edilir?
güzelce bi tarif lütfeeeeen:(agl34


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:32 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.