![]() |
Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum Evet arkadaşlar sizler gibi yardımsever muhteşem insanlar olduğu için bu siteye üye oldum ve şimdi size bir sorunumdan bana yardımcı olmanızı istiyorum. Arkadaşlar benim sorunum oldukça garip,dünyada eşi benzeri var mıdır doğrusu onu bile bilmiyorum.Evet arkadaşlar benim sorunum sanki içimde iki kişi var.Ne demek oluyor şimdi bu?Şimdi örneğin uyumaya çalışıyorum yatağa giriyorum tam uyumak istiyorum uyuyacağım içimden bir ses geliyor atıyorum o günkü yaşadıklarım veya da bir şarkı sus diyorum kendime o hala devam ediyor sanki içimde birisi de daha var beni hep engelliyor.Ya da diyelim aklımda bir düşünce var ya da bir şeye konsantre olmaya çalışıyorum aklıma ikinci ben geliyor ve başka şeyler mırıldanıyor.14 yaşındayım sizler gibi muhteşem insanlardan yardım bekliyorum.Bu nasıl bir şey anlamıyorum. terli345 |
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum he he bu kadar büyütmüşsün.eee normal herkesin içinde sesler gelir.Sen yine daha iisin 1 kişi varmış .Bak bunun asıl nedeni nedir biliyorsun.Kendinle çatışman. Aslında içinde olan başka biri değil, düşüncelerin var .düşünceyide bir başka biri var gibi kurgulamışsın.Çatışma nedenini biliyormusun? eğer hayırsa onu bulmalısın Yardım istersen söyle ederim. |
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum ay inanmıyorum ya bu sıralar ne düşünürsem böyle karşıma çıkıyor :) ben de de aynı şey var.şu anda değil ama akşam yatağa girdiğimde daha doğrusu yorgun argın girdiğimde kafamdan konuşmalar geçiyor sanki bu bazen ben oluyor,bazen o gün buluştuğum arkadaşların sesi sanki.ve böyle saçma sapan alakasız bir konuşma sesleri oluyor.ama bunlar uyku sersemiyken oluyor.bazen diyorum kendine gel burda sade benim beynim var o da benim zaten kimse yok diyorum sonra da aman uyku sersemi herkezin aklından geçer heralde hem birşeyler düşünmeden uyuyamam diyorum boşveriyorum :) |
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum yazacaklarım sadece benim fikrim yanlış olma ihtimalinide gözönüne alarak okursan sevinirim, benim hafiften sosyal fobim varmış pek farkında değildim ama öyleymiş, neyse bunu öğrendiğimden beri neden böyle bir sorunum var diye hep düşünürüm kendimce yaptığım çözümlemelerden biride küçüklüğümden beri çok düşünen kendi iç konuşmaları çok fazla olan çok fazla kendini sorgulayan hesaplaşan yargılayan biri oldmuşumdur, son zamanlarda bu gereğinden fazla olan iç konuşmalarımın dış ortamla ilişkilerimi zayıflattığını düşünmeye başladım, o yüzden bende bu özelliğimi değiştirmeye çalışıyorum. hatta tarihte bir çok filozof, çok düşündükleri çok iç konuşmaları oldukları için şu anda onları okuyoruz ama tabi bununda onlar için bir bedeli olduğu kesinki oda şudur tarihte araştırdığım kadarıyola filozoflar genelde yalnız yaşayan çok geniş sosyal çevreleri olamayan insanlar, hatta içlerinde r ettikleri söylenenlerden tutta hayatlarının belli aşamlarında psikolojik sorunlar yaşayanlara kadar anlatılır. tüm bunların sonucunda bence iç konuşmaların sana fazla hakim olmasın bunu yapmak zor ama daha çok iç dünyanla değilde dış dünyanla irtibat halinde olmaya bak, dediğim gibi sadece benim fikrim bunlar. kendine iyi bak genç arkadaş:) |
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum Alıntı:
Doğrudur.Geçen yaz kendimi eve kapatmıştım.Hep odamda oturyodum tek başıma başlarda iidi fakat sonra sıktı hem kendimle ilgilenir oldum.Sosyal fobiydim artık. insan tek dura dura ne olur kendisiyle konuşmaya başlar.iç konuşmam arttı.Bu yaz da tam tersi oldu.Nerede sosyal ortam orada ben hehe hayliyle de geçti... |
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum ama arkadaşlar benimki farklı kendimle resmen kavga ediyorum ve her zaman oluyor yani konsantre olmakta güçlük çekiyorum.Engelleyemiyorum.Lütfen yardım edin |
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum Alıntı:
|
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum benimle aynı dertten muzdarip olanları görmek sevindirici:D bi programda seyretmitim. bir medyum bayan anlatıyor . bir arkaşının evine gidiyor.Bu arkadının kız kardeşi medyuma sorular soruyor sıkıntılarım var diye uyuyamıyorum. Senin içinde 2.3 tane daha ruh var biri ispanyol biri ingiliz.sonrasında bir incil çıkarıyo medyum bu kişiye ve incili ezbere okuyor,bilmediği halde bende diyorumki benim içimdede böyle ruhlar olabilir :Dhehehe |
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum o ses ego.. Ayrıntıya giremeyeceğim çünkü fazlasını ben de bilmiyorum ama bundan kurtulmanın bir sürü yolu var, biri de nefes takip etmek. Her gün gözlerinizi kapatım 15 dakika nefesinize odaklanın. Bir süre sonra bunu 20 dakikaya, 30 dakikaya çıkarın. Zaman geçtikçe geçmişe ve geleceğe yönelik yargılarla boğuşmak yerine o an a odaklandığınızı farkedeceksiniz. Bir de diyaframa nefes almaya çalışın. Ben de aynı duurmdayım, hatta daha ileri seviyedeyim :D Hepimize geçmiş olsun... |
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum O ses zihnin sesi :) Genelde endişeli ve mükemmelliyetçi kişilerde daha çok oluyor. Endişe duyulan konular birikiyor birikiyor ve çözümlenemediği için zihinde sürekli cevap arayışı oluyor. Kesin bilgi etmek ya da rahatlamak için bir cevap arıyor zihin.Yani güvende olma durumunu soruşturuyor.Güvendemiyim, endişe ettiğim konu benim istediğim gibi mi olacak vs.vs. Daha önce ifade edilmemiş veya çözüme ulaşmamış düşünce ya da duygular da sonrasında farklı sesler gibi gelebilir.Çünkü zihin çözümlenmemiş konuyu tekrar tekrar gündeme getirir.Bunları bir kez çözümleyip kaçmamak en mantıklısı.Kaçtıkça tekrar gelecekler nasılsa.Onları dinleyip cevapları verdiğinizde kaybolurlar.Aksi halde düşünme tarzı bu şekilde alışkanlık kazanırsa o da tedavi gerektiren bir hastalık olur çıkar karşımıza. Yani aslında düşünen de, o sesler de bizim düşüncelerimiz.superxy |
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum Bu konuyla alakalı belli bir süre bende bir sorun yaşadım.Ve bursa da beni yönlendirebilicek bir hipnoterapit yaşam koçuyla karşılaştım.hem konuşup hemde terapi uyguladık şuan her zamnkınden daha da mutlu ve sorunsuzum.bilgilendirmek için yazıyorum :) |
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum neler konuştunuz nasıl bi terapi uyguladınız biraz anlatabilir misin:) |
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum tamami ile psikolojik, ona benzer bir vakaa bendede vardı, daha sonrasında kendime zaman ayırıp kafamdaki soruları ve sorunları halledince ortadan kalktı. Tek sıkıntı herşeyi kafaya takıp , takıntı hale getirmek , gece yastığa başını koyduğunda kendi kendine sorular sorup ikinci bir kişi varmış hissine kapılma... |
Cevap: Çoğu Kişiyi İlgilendiren Sorunum Size cok basit bir cozum onerecegim. Insanin icsel konusmalari ile basinin dertte olmasi kendi benligi ile uyum icinde olmamasindan kaynaklaniyor. Uzun zamandir ayni sorunla mucadele ettim, ic sesim cogunlukla sorunlara odakliydi ve hep uzulur korkardim. Size hala uygulamakta oldugum , sevgili kisisel gelisimci Nil Gun' den ogrendigim su olumlamayi tavsiye edecegim, hergun sayisiz kere akliniza geldikce , ic sesiniz sizi rahatsiz etmeye basladigi an, her an uygulayin. Sonuc cok sasirtici oluyor. ic sesiniz veya sesleriniz kisa zamanda iyiye odaklaniyor ve inanilmaz guzel duygular sevincler cozumler akiyor resmen. Ben uyumak icinde bu olumlamayi kullaniyorum cok ise yariyor. Deeriiiiin bir nefesle baslayin her sabah, nefes aaal ve soyle " Ben" ve nefes verirken soyle " iyimserim" ..bu kadar basit. " Ben iyimserim" .. Oyle basit bir cumle ki insana etkisiz gibi gelmesi kacinilmaz ama sakin aldanmayin ve soylemeye devam edin , bir iki gun icinde ( ama kararlilikla devam ederseniz ) etkisini saskin ve sevincle gorebilirsiniz. Sevgi ve isikla kalin neseli56 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:34 AM. |