Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Uykusuzluk (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uykusuzluk/)
-   -   Uyku öncesi solunum egzersizi rahat bir uykunun anahtarıdır (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uykusuzluk/614617-uyku-oncesi-solunum-egzersizi-rahat-bir-uykunun-anahtaridir.html)

Alexandra 13-08-2010 10:35 AM

Uyku öncesi solunum egzersizi rahat bir uykunun anahtarıdır
 
Uyumak için yatağa girdiğimiz zaman stresli bir günün sonrasında stres nedenleri aklımıza gelir ve derin ve dinlendirici bir uykuya dalmamızı geciktirir veya engeller.

Yatakta iken; Gözlerimizi kapatıp derin bir nefes alalım
Derin olarak soluk alıp verirken dikkatinizi vücudunuzun bir bölümüne örneğin ayak başparmağınıza verin ve aldığınız temiz havanın ayak başparmağınıza kadar vücudunuzun her yerine kadar gittiğini düşünün.
Bu solunum egzersizleri rahat dinlendirici bir müzik eşliğinde de yapılabilir. Gevşeme ve meditasyon egzersizleri ile de birleştirilebilir.

Meditasyonun stres düzeylerini azalttığı ve buna bağlı hastalıkların gelişimini önlediği uzun bir zamandır bilinmektedir. Bu konunun uzmanlarından daha ayrıntılı destek alınabilir. Bu egzersizler gevşeme ve solunum egzersizleri ile birleştirilebilir.


GEVŞEME EGZERSİZLERİ:

Uyumak için yatağa girdiğimiz zaman stresli bir günün sonrasında stres nedenleri aklımıza gelir ve derin ve dinlendirici bir uykuya dalmamızı geciktirir veya engeller. Bu egzersizler yatakta yatarken yapılabilir ve gevşeme ve solunum egzersizleri ile de birleştirilebilir.

Gözlerimiz kapatıp derin bir nefes alalım.


Derin nefes almaya devam ederken dikkatimizi ayak başparmağımıza verelim. Parmağımızın ısındığını ve gevşediğini hayal edelim. Kaslarımızı gevşetelim.

Gevşeme ve sıcaklık dalgasının yukarı doğru ayak bileğimize

Omuzlarımıza, ellerimize ve parmaklarımıza masaj yapan parmaklar olduğunu ve masaj yapıldıkça gevşediğimizi hissedelim. Bu masaj tamamen gevşeyinceye kadar devam etsin.


Bundan sonra doğru nefes alıp vermeye başladığınızda, farkında olmadan uyku moduna geçeceğinizi düşünüyorum.

Fakat öncelikle stresin sebebini belirlemek ve bu konuda kendinizi rahatlatmaya çalışmanız da şart. Günün sıkıntısının evinizin kapısından girmesine müsaade etmeyin.

İş yerinde yaşananlar iş yerinin kapısından çıkarken içeride kalsın. Artık günü tamamlayıp yeni bir mekana doğru haketlendiğiniz için, sizi sıkan konular hakkında artık yapabileceğiniz bir şey de kalmamış demektir. Yarın

geldiğinizde sağlıklı ve dinlenmiş bir beyin ve bedenle daha kolay çözüme ulaşırsınız. Kendinizi ikna etmeyi öğrenin. Siz zorladıkça zamanla ikna etmeye gerek bile duymayacaksınız.


Sevgiyle kalın
actionsmileactionsmile

tolgaasya 13-08-2010 11:22 AM

Cevap: Uyku öncesi solunum egzersizi rahat bir uykunun anahtarıdır
 
Çalışma hayatına ilk başladığım da müdürüm bana bir tavsiye de bulunmuştu. Sizinle paylaşmak istiyorum:

"İş yerindeki tüm sıkıntılarını, moral bozukluklarını ve olumsuzlukları bir ceket gibi düşün. Eve girerken kapının önünde bu ceketi çıkart ve mutlu yuvana öyle adım at."

Sanırım her şey rahatlamak ile ilgili. İnsanlar kendini rahatlatıp gevşetebiliryorsa, bir çok engeli de aşmış oluyor. Paylaşımınız için teşekkürler.

Alexandra 16-08-2010 11:12 AM

Cevap: Uyku öncesi solunum egzersizi rahat bir uykunun anahtarıdır
 
Paylaşımın için çok teşekkür ediyorum. Benim gibi pek çok insana da ışık olacağına inanıyorum, Tolga. Ben de benzer bir anlayışı farklı cümlelerle benimsemişim. Benim çalıştığım ofiste yurtdışından atamalar yapıldığı için ve gelenler yeni ülkelere tayin isteyebildikleri için ben de "Sel gider kum kalır", diyerek rahatlatırım kendimi.
Fakat senin önerin çok daha geniş kitlelerin kullanabileceği bir ipucu omuş.

scouter 22-08-2010 06:38 PM

Cevap: Uyku öncesi solunum egzersizi rahat bir uykunun anahtarıdır
 
Gün içerisinde iş yerimizde yaşadıklarımızı eve girdiğimizde kapının önünde bırakabilme yeteneğimizi geliştirdiğimiz sürece evde de gereksiz yere işten kalan gerginliklerimiz yüzünden birbirimizi kırmak ve daha da gerilmekten vazgeçebiliriz sanıyorum...
PAylaşımlarınız için gerçekten çok teşekkürler...

Alexandra 22-08-2010 07:36 PM

Cevap: Uyku öncesi solunum egzersizi rahat bir uykunun anahtarıdır
 
Sana da teşekkürler Scouter.

scouter 11-09-2010 12:51 AM

Cevap: Uyku öncesi solunum egzersizi rahat bir uykunun anahtarıdır
 
Ne demek... Ben teşekkür ederim...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:17 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.