Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Makaleleri ve Yazıları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-makaleleri-ve-yazilari/)
-   -   İÇ SES (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-makaleleri-ve-yazilari/2227-ic-ses.html)

keops 03-10-2007 11:09 AM

İÇ SES

İçsel sesine daha fazla güvendikçe, bu ses daha açık ve daha yüksek olacaktır. Ve bu sese daha fazla güvendikçe ve ona gore hareket ettikçe, bir sure sonra, herhangi birşey hakkında düşünmeye bile gerek olmadığını göreceksin
Tanrı, işaretler vermeyi ve ne yapışlması gerektiğini soylemeyi surduruyor fakat bunu fısıldayarak yapıyor – Doğru olan bu. O bağırmaz. Ve biz çok fazla gürültü içinde olduğumuz için bu fısıltıları duyamıyoruz. Tanrının sesi olan iç sesinizi dinleyin… Ve yalnızca dinlemekle kalmayın, ona gore davranın. Adanmişlıkla, onunla birlikte hareket edin.
İç sesinize gore davranmaya başladığınızda, bazen bu çok fazla riskli olacaktır, fakat bu riski alın – çünkü nerede risk varsa orada yaşam vardır, nerede risk varsa orada gelişme vardır. Tehlikeli biçimde yaşa. Eğer bu ses 'şunu yap' diyorsa onu yapın ve sonuçlar hakkında canınızı fazla sıkmayın. Başka hiçbir şeyin bir önemi yok.
Ve bazen zihniniz bunun çok fazla olduğunu söyleyecektir – bunun hakkında düşünün. Eğer düşünürseniz, iç sesiniz kaybolacaktır. Düşünürken kaybolur. Düşünmeyin. Davranın. Ve herbir hareketinzin sizi bu sese daha çok yaklaştırdığınızı göreceksiniz. Ve bu sese gore birkaç kere hareket ettiğinizde ve sesin sizi daima doğru yere götürdüğünü gördüğünüzde, içinizde herhangi bir şüphe kalmayacaktır. Ve düşünmek artık ortadan kalkacaktır. Düşünmek iç sesin yerine geçen birşeydir. Tanrının nasıl dinleneceğini unuttuğumuz için düşünmek zorunda kaldık.
Farkındalık içindeki gerçek bir kişinin düşünmeye ihtiyacı yoktur. Tanrı ona her ne zaman, her neye ihtiyaç duyuyorsa vermeye devam ediyordur.
Osho

yildizlar 03-10-2007 02:34 PM

Ynt: İÇ SES

"Tanrının nasıl dinleneceğini unuttuğumuz için düşünmek zorunda kaldık.
Farkındalık içindeki gerçek bir kişinin düşünmeye ihtiyacı yoktur. Tanrı ona her ne zaman, her neye ihtiyaç duyuyorsa vermeye devam ediyordur.
Osho"

Daha önce Oslo hakkında bir bilgim olmadığı için bu cümleye takıldım kaldım. Üyelerin Makaleleri ve Yazılar başlığı altında olunca Keopsun cümleleri diye düşündüm önce.
Nasıl yani? Düşünmek bizi diğer canlılardan ayıran en önemli özellik değil miydi? İnsanoğlu dünyayı yeniden şekillendirmemiş miydi düşünerek? Sonra Oslo kimdir nedir diye biraz araştırdım internetten. Anladım ki öyle 1-2 satır okunarak sindirilecek bir şahsiyet değilmiş. Koca bir umman. Sanırım farklı boyutlardayız Oslo'yla. şaşkın

İçindeki sesi her zaman duy, dinle, anla ve bu doğrultuda adımlarını at. Düşünmeye ihtiyaç yok derken kastettiği şey sanırım benim anladığımdan farklı b456 Vurguya dikkat etmek lazım sanırsam...

asisler 03-10-2007 06:28 PM

Ynt: İÇ SES

Osho yu az çok tanırım :)

Kendisi Özgürlük, Coşku, Sezgi, Farkındalıalık, Yaratıcılık, Cesaret, Yakınlık, Olgunluk Ve Zeka gibi içe dönüşü işleyen kitapların yazarıdır.

Kitaplarında sürekli insanın kendi eliyle kendi sınırlarını daralttığını aslında yapabileceklerimizin yaptıklarımızdan çok daha fazla olduğu görüşünü savunur ve bunu yapabilmenin yollarını gösterir kitaplarında okurlarına. Ne var ki O aramızdan ayrılalı 17 yıl olmasına rağmen ismi unutulmamıştır savunduklarından ötürü.

Keopsun bildirdiği ve Yıldızların iyi anlayamadığı cümlede ise benim kendi kişisel görüşüme göre söylemek istediği YARADAN bizleri öylesine Dünya ya atıvermiş değildir. Ve sürekli irtibat halindedir bizlerle. Ne var ki insanoğlu içinden gelen o sese sürekli acaba, nasıl, neden,niçin gibi sorularla yaklaşarak sürekli kendi kendini tırpanlamaktadır. Zaten The Secret ta bahsedilende az çok bu değilmidir. içinden gelen sese güven ve hemen harekete geç gibi. Hasılında bizler Dünya ya olan güvenimizi kaybetmiş gibi sansak ta kendimizi. Aslında kaybedilen kendi hislerimize olan güvenimizdir.

Osho 20. Yüzyılın en tanınmış mistiklerinden birisidir. 70 li yılların başlarından itibaren meditasyon ve ruhsal tranformasyon deneyimleri yaşamak isteyen batılı gençlerin ilgisini çekmiştir. 1990 daki ölümünün ardından geçen yıllarda, öğretilerinin etkileri genişlemeye devam ederek, tüm ülkelerdeki gerçeği arayan insanlara ulaşmaktadır.

Yanisinde insan düşünür, düşünür, düşünür.......

Sonrasında içinden bi ses ona cevabı verir . Bu kezde o ses üzerinde düşünür acaba gerçekten işe yararmı vb gibilerinden. oysaki o ses doğru olanı söylemektedir ona.....

Selamlar Saygılar.....

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:13 AM.