![]() |
arkadaşa bağımlı olmak Bugün arkadaşıma bağımlı olduğumu farkettim.Nasıl mı?Belki size saçma gelebilir.Arkadaşım okula gelemeyeceğini arayıp söyledi.Bende hemen kötü hissettim onsuz nasıl okulda eğlenebilirim diye.Yalnız kalırsam insanların yanıma gelmeyeceğini ben yanaşırsam eğer beni dışlayacaklarını düşündüm.Evet saçma gelebilir ama aynen bunları kurdum kafamda.Sonuç ne oldu diye sorarsanız okula gitmedim.Evet resmen korkaklık yaptım ve kötü hissediyorum.En azından sizlerle paylaştım duygularımı rahatladım.Ama bu hissettiklerim kendime güvenmediğim içinmi yoksa sosyal fobidenmi kaynaklanıyor çözebilmiş değilim.Kendimi beğeniyorum.Ailemle konuşurkenki tavrımıda beğeniyorum.Ama bunları insanlara gösteremiyorum.Sorunlarımı çözdüğümü düşünmüştüm ama yanılmışım. tuh788tuh788 |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak Durumun o kadar da kötü değil. Kendine evcil bir hayvan al. :) |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak Banada durumum çok kötü gelmiyor abarttığımı düşünüyorum ama bu kötü hissetmeme engel değil.İnsanların arasında kendimi kasmaktan doğal olamamaktan bıktım.Evcil hayvana annem izin vermiyor :S |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak Merhaba, arkadaşınıza bağımlı değil de bağlı olsanız bence daha iyi:) sanırım bunu pek sağlayamıyorsunuz. Ben kişisel tecrübelerimden yola çıkarak sadece sana şu tavsıyeyi verebilirim. Kimseye çok bağlanma, eline, koluna, kaşına, gözüne... Emın ol bi gün hepsi gidiyor. Ama sev, bağlı ol bunlar güzel. Bağımlılık acı veriyor çunku biliyorum. Sevgiler |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak Teşekkür ederim.Bende bağımlı olmaktan kurtulmak istiyorum.Ama ondan ayrı takılırsam doğal olamıyorum kendime güvenim gidiyor.İnsanlara karşı daha az doğal daha fazla yapmacık davranıyorum. |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak Rica ederim. Buradaki telkinlerden faydalanabilirsin. Senin doğal olup olmaman arkadaşlarının varlığı ile mi alakalı? Bu ilginç geldi. Ama sana bu konuda da daha bilinçlı ve bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar. Forumda güzel şeyler var, okumalısın bence. Sevgiler |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak Alıntı:
|
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak bi dahaki sefere korkularının üstüne git ve arkadaşın olmadan okula git.Unutma hayatın boyunca ona bağlı kalamassın ve hayatının her anında o arkadaşın yanında olmayacak. |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak Bende öyle düşünüyorum.Teşekkürler :) |
Benim düşünceme göre ise her yaşın ayrı problemleri olduğudur. Her yaşın, her zamanın ayrı ayrı sıkıntıları oluyor. Bir kaç yıl sonra belki de bu yazdıkların sana çok sıradan gelecek. Telkinleri dinledikçe kendinde bir değişim gerçekleştirebilirsin. Ayrıca, kitap okuyarak, film izleyerek, müzik dinleyerek ruhsal dünyanı zenginleştir. Bende lise yıllarında çok ezik bir tiptim. O yüzden burada yazan arkadaşlarımın duygularını çok iyi anlıyorum. Benim sorunum buna yakın bir şeydi, hiç birini sevmediğim bir grubun içerisindeydim. Onlardan ayrılamıyordum çünkü boşta kalıyordum ama onların yaptıklarını tasvip etmiyordum. Dolayısı ile onlara uymadığımdan dışlanıyordum. Şu an bunları düşündükçe kendime hayret ediyorum. Neden o kadar eziyete katlanmışım, neden o insanlardan ayrılmamışım şaşırıyorum. |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak dediğim gibi kendini adeta bir ev gibi düşün. Senin evin, sana ait olan, içinde yaşadığın, uyuduğun, her şeyi birlikte yaptığın kişi kendinsin. Evinizi kendi konforunuza göre düzenleyin. Ona bakın, itina gösterin, rahat edin, huzurlu olun, besleyin vel hasılı evin sensin. Sen mutlu olursan, çevrene ışık saçarsın. Ben şimdi öyleyim. Kendime bakıyorum, seviyorum, koruyorum, saygı duyuyorum. Ve etrafımda hep beni seven, beni önemseyen insanlar var. Aramadığımda özleyen, yanımda olmaktan mutluluk duyan insanlar. Çünkü neden, herkes konforlu bir hayatı sever. Öyleyse, kendi hayatına konfor katmalısın. Bütün bu tedirginliğinin kaybolduğunu göreceksin. Sevgimle kal |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak Yorumun için teşekkürler :) Telkinleri dinliyorum(kendine güven ve ego-güven güçlendirici).Bunun yanında dediklerinide yapmaya çalışacağım.Ben arkadaşımı seviyorum.Ancak ona fazla bağımlı olduğumu düşünüyorum.Birde arkadaşım çok sevilen biridir.Benimde insanlar tarafından sevilmem için ona benzemem gerektiğini düşünüyordum.Evet bu çok yanlış bir düşünce.Bunu farkettim.Artık her insanın farklı karaktere sahip olduğunu ve ona benzemeden kendi davranışlarımla insanlara kendimi sevdirebileceğimi düşünüyorum. |
|
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak Tavsiyelerine uyacağım ve kendimi geliştirmeye çalışacağım :)En önemli olanı yani dua etmeyide unutmayacağım.Teşekkürler :) |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak ben de aynı bir sıkıntı var bende arkadaş bağımlısıyım hiç bir işimi tek yapmak istemem gezmeden tutun su faturasını ödemeye kadar hep yanımda bir arkadaşım olsun isterim :( |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak Ah be arkadaş. Ben artık bağımlı değilim. Kimseyi kıskanmıyorum, sahiplenmiyorum. Çünkü artık tek başımayım. Belki de kurtulmanın yolu budur. Gerçi bende ters tepki yaptı. Sen alıştıra alıştıra kop. Başkalarıyla yakınlık kur. |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak Yorumları okuyunca çok şaşırdım.Galiba ben tuhafım çünkü arkadaş bağımlılığım hiç olmadı.Yalnız takılmayı severim en iyi dostumla bile arada mesafe bırakırım ona göre ayar yapmam.İstediği herkesle görüşebilir kıskanmam çünkü o plan yapsa ben uymam.Çok mühim bir durum varsa ölüm hastalık vs giderim .Komşuluk bile benim ayarlıdır,vıcık vıcık değildir.Görüyoruz sürekli beraber vakit geçiriyorlar birbirlerini duygu olarak sömürüyorlar bitiriyorlar sonra küslük ve kavgalar .. Bence herkes kendisi vakit geçirmeli hatta bunu öğrenmeli, kocası dahi olsa ensesinde bitmemeli herkesin özgür zaman dilimi olmalı .Arkadaş bağımlılığında çoğunlukla yanlışlar görülmez gözler kapatılır sonra bıkkınlık tahammül edememe ile karşılınca çok sarsıcı olur.Özellikle ergenlerde arkadaş aileden kıymetli duruma gelir arkadaş için anne baba ile kavga ederler huzur bozarlar. Aslında güncel yaşamda Arkadaş bağımlılığı çok zor,okul iş yeme içme kitap okuma ev işleri aile ziyareti vs olunca zaten bağımlı olma durum ortadan kalkıyor.. |
Cevap: arkadaşa bağımlı olmak Şanaa tam olmak istediğim kişisin desem. Gerçekten senin gibi olmak isterdim. Kimselerin düşüncelerini umursamamak. Hiyerarşik düzende yer edinmek için uğraşmamak ya da ilgi görmek için delirmemek. Benim asıl sorunum aile içindeki gibi rahat olamamak hiçbir yerde. Çok doğru söylemişsiniz kocası olsa bile ensesinde bitmemek lafıyla. Ben ise çok safça düşünüyorum. Mesela bugün arkadaşlarla geziyoruz.Benim daha yakın olduğum kişi bizden önde yürümeye başladı. Bende yalnız kalır üzülür diye peşinden gittim. Sonra bir dur dedim kendime. Niye ben peşinden gidiyorum? O kadar üzülecekse gelsin yanımıza. Bir de bende yalnız kalma korkusu var. Oysa hayatta her zaman tek başınasın. Ah bir aşabilsem bunları. Ama tavsiyene uyup yalnız başıma bazı şeyler yapmaya çalışıcam. |
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:51 AM. |