![]() |
var mı annesiyle ilişkisi kötü olan? arkadaşlar bu konuyu nereye açacağımı bilemedim ama yardımlarınıza ihtiyacım varr. Annemle aram çok kötü. her konuda kendime olan güvenimi kıryor.bir anne gibi davranmyıoor .sürekli birşelere bağırıyor. arkadaşlarımla bir şey yaptığımda surat yapıyor.ben Alttan almasam okadaar kötü kavgalar çıkacakki. gerçi tartışma olduğunda kendimi savunmama izin vermiyor..çok sıkldmm nolur benimle aynı sıkıntıları olanlar varsa konuşalım yardım edinn.. |
Cevap: var mı annesiyle ilişkisi kötü olan? bende anlaşamıyorum hatta küsüm konuşmuyorum yakında evden ayrılıcam ve bir daha da dönmek istemiyorum. bence annene sevdiğini söyle gönlünü al yumuşat onu sonra neden böyle davrandığını sor tekrar onu sevdiğini söyle ve bu davranışın ona yakışmadığını söyle. Önce tatlı dille konuştuktan hemen sonra eleştirir misin soru mu sorarsın sana kalmış birşey. |
Cevap: var mı annesiyle ilişkisi kötü olan? Ben de eskiden anlaşamıyordum ve sürekli onun değişmesini istiyordum. Sonra onu olduğu gibi kabul etmeye çalıştım. Onun sözlerine karşı ne kadar zor olsa da sakin kalıp susmaya çalıştım. Ve sonra kendimde şunu sorguladım. Onun böyle davranması bana ne öğretmeye çalışıyor. Onun bana yaşattığı durumlardan neler öğrenmem gerek. O an ve o gün ki şartlara göre öğrenmem gereken dersleri aldım. Daha düğün hazırlıkları zamanında bile bir sürü kararlarıma etki etmeye çalıştı oysa ki bu benim vereceğim kararlardı. İzin vermedim. Her şey birden olmuyor sabırla, adım adım gerçekleşiyor bir çok şey. Farkındalıktan bahsediyoruz. Olayların hayatımıza etkisini anlamak da en önemli farkındalık konularından birsidir. Bugün annem bana kötü davrandığı her an için pişman bunu yanına gittiğim zamanlarda anlıyorum. Ama ben onu her şey için affettim. Var olma sebebim o benim. O beni ben yapan en önemli kişilerden biri bugün. Doğruları da vardı yanlışları da olsun. Kimse mükemmel değil. Bunun farkındayım. O zaman mükemmel olmasını beklemiyorum, değişmesini de beklemeden kabul ettiğim zaman onu o değişmeye başladı. Şehir dışına çalışmaya giderken, evlenip evden tamamen ayrılırken bana olan sevgisini tam olarak gösterdi hissettirdi. Hala da hissediyorum. Uzaklaşmak bir yerde çözüm gibi geliyor. Uzak olunca da başka sorunlar oluyor mesela özlüyorsunuz. :) Sevgi dolu olun. Şikayetkar olmayın ve bazen size yapılan olumsuzlukları bile sadece izleyin ve sonra sorgulayın neden bunu yaşadım diye. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiler. |
Cevap: var mı annesiyle ilişkisi kötü olan? Alıntı:
|
|
|
|
Cevap: var mı annesiyle ilişkisi kötü olan? Aslında suyuna gitmek değil dediğim tepkisiz kalmak ve uygun zaman ve ortamda tepkileri ortaya koymak. |
|
|
|
Cevap: var mı annesiyle ilişkisi kötü olan? Sesini yükseltmemeli zaten insan. Ne zaman sesler yükselse sonu hiç hoş olmuyor. Hem kendini hem de onu kırmadan çözmelisin aranızdaki sorunları. Ondan parçalar görülüyor, görülmüştür, görülecektir. Bunun da farkında olursan aynı hataları yapmazsın. Ama hata olduğunun farkına varmadan onun davranışları seni ele geçirirse ki bu da görülen bir şey o zaman tarih bir sonraki kuşakta tekrar edecek kendini yine benzer olaylar yaşanacaktır. |
Cevap: var mı annesiyle ilişkisi kötü olan? Tartıştığımız bir gün karşı koltuğa geçtiğimde onun yüzüne baktım bir müddet ama içimde sanki başka biri suçlu olsan bile kalk özür dile diye sürekli baskı yapıyordu sanki inanın elimde olmadan birden kalkıp ayağının dibini öpmek istedim karşı koyamıyprdum bu halime kalktim ve gidip elini öptüm ve sustum 3 gün kadar sonra ona hiç bir şekilde itiraz dahi edemiyorum ne oldu ben de anlayamadım |
|
Sanırım annem çok mükemmelliyetçi ben ise ona göre azcık dengeliyim. Bir şeyi yapamasam bile çok az kaygıyla sıyrılabiliyorum işin içinden |
Cevap: var mı annesiyle ilişkisi kötü olan? Varolan Annenin Yokluğu - Verilmeyen Sevginin Telafisi YazarJasmin Lee Cori ÇevirmenErhan Akay YayıneviOkuyan Us Yayınları Okuyan Us Psikiyatri/Psikoloji serisinden; ihtiyacı olandan daha az annelik go?rmu?s? yetişkinler ve ebeveynler ic?in bir ilham kaynag?ı olacak VAROLAN ANNENİN YOKLUĞU - Verilmeyen Sevginin Telafisi yayımlanmıştır. "Anne oradayken bile her şeyi eksik olan, bir şekilde ayakta kalmış o annesiz çocuğa... Bu kitap senin için." "Jasmin Lee Cori, kötü annelik görmüş olmanın etkilerini ve bunlarla nasıl baş edileceğini şefkatle ve parıltılı bir açıklıkla anlatıyor. Onun bakış açısı çocuklarını sevgi dolu bir ortamda yetiştirmek isteyen yeni anneler, kalplerinde uzun süredir varlığını hissettikleri derin boşluğu doldurmak isteyen yetişkin oğul ve kızlar ve anneden kaynaklanan yaraları anlamak ve iyileştirmekle ilgilenen klinik psikologlar için paha biçilmez değerde olacaktır." Dr. EVELYN BASSOFF, Psikoperapist, Anneler ve Kızlar: Sevmek ve Gitmesine İzin Vermek (Mothers and Daugthers: Loving and Letting Go) kitabının yazarı. "Jasmin Lee Cori, okuyucuyu şefkatli ve sakin bir sesle kötü annelik görmüş olan yetişkinlerin yüz yüze kaldığı tehlikeli alanlara doğru götürüyor. Bir psikoterapist olarak kendi deneyim ve çalışmalarına dayanarak okuyucuya sancılı bir çocukluğun zorluklarıyla başa çıkmanın ve mutlu bir yetişkinlik yaşamanın keyfine varmanın yollarını gösteriyor." KATHYREN BLACK, psikoterapist, Haritasız Annelik: İçinizdeki İyi Annenin Keşfi (Mothering Without a Map: The Search for the Good Mother Within) kitabının yazarı. "Kolaylıkla ulaşılabilir ve son derece yararlı, anne/baba olacaklar, profesyoneller ve ihmalkâr anne/babalardan mustarip yetişkinler için okunması zorunlu bir kitap." KATE CROWLEY, Bebek Ruh Sağlığı Uzmanı, Southern Califonia Üniversitesi, Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi. okumanızı öneririm. Gerçekten faydası oluyor. Ve imkanınız varsa bu konuda tüm arkadaşlarıma terapi görmelerini tavsiye ediyorum |
|
|
Cevap: var mı annesiyle ilişkisi kötü olan? arkadaşım bence annemdir ona bişey diyemiyorum diye düşünme. sonuçta annende olsa kimsenin sana bu duyguları yaşamaya hakkı yok. zaten insanların kusurluluk ve suçluluk duyguları ailelerin bu tür davranışlarından kaynaklanıyor. benim tavsiyem annenle mümkün olduğunca aynı ortamda bulunma . aynı ortamlarda olduğunuz zamanda annenle konuşmaya çalışma. ve sakın acaba ne yaparsam annemi memnun ederim diye düşünme. bu düşünce seni daha çok yıpratır. seni eleştirdiği zaman bundan duyduğun rahatsızlığı belirt ama asla bir tartışmaya girme. tartışmalarınızı ve iletişimini iyice gözden geçir. bunu yanında tabiki en iyi çözümü yine sen bulabilirsin. şimdiden başarılar :) |
|
peki sence annen sana ne için böyle davranıyor? |
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:21 PM. |