![]() |
sosyal fobi bitti evet iyileştim.hayata,oğluma ve yardmlarını esirgemeyen herkese tesekkur ederm.2012 den sonra hayatmdda cok sey değişti.hiç bitmeyecek sanıyordum ama hayatta çaba gösterdkten snra değişmeyecek sey yokmş.darısı sız sf.lilerin basına.herkesi cok sevıyorum. s456 |
Cevap: sosyal fobi bitti nasıl oldu neler uyguladınız :) |
Cevap: sosyal fobi bitti birtanecik oglum geldi dunyaya ve o bnm iyileşmemin baslangıcı oldu.bu siteninde fayddası olmadı değil tabi.bır kere arkadasımı burada tanıdım.snra ayna karsısına geçip konusmam gerektıgını buradan ögrendm.belki telkinlerde işe yaramstr.burası bana cesaret ve umut verdi.kısaca bu sıteyı kuranlardan Allah razı olsn burayı gormeeden once iyileşmek hayaldi.eski gunlerımı hatırlamak dahi istemıyorum.s.f.lilerı cok ama cok ıyı anlıyorum.herzmn yardıma hazırm.istedıgınızı sorabilirsnz oglumdan fırsat bulukca cvp yazarm.haatta sunu soyleyabılırımki sosyal fobili insanlar benım ıcın cok degerli bende ayrı bır yerınız var.çünkü sız aslında bensiniz.hepinizin iyileşmesini istiyorum.iyileştim ama hiç mi kkızarmıyorum kızarıyorum tabıkı gelıp gecıyor bazı bazı kısa süreli ama artk rahatsz olmuyrm çok şükür... |
Cevap: sosyal fobi bitti iyileşmene sevindim arkadaşım. :) |
Cevap: sosyal fobi bitti KIPKIRMIZI OLUYORUM BEN DE .. :( AMA HER ZAMAN DEĞİL KIZARICAM DİYE DÜŞÜNÜRSEM KIZARIYORUM VE BELLİ KİŞİLERİ TAKINTI HALİNE GETİRİP O KİŞİLERLE KONUŞUNCA DAHA ÇOK KIZARIYORUM. NEFESİM KESİLİYO |
Cevap: sosyal fobi bitti BAZEN ÇOK DIŞADÖNÜK OLUYORUM BAZEN ÇOOK AMA ÇOK ÇEKİNGEN VE KORKAK |
Cevap: sosyal fobi bitti Ne guzel nu mutlu sizin icin tanyeri darisi biZLerin basina |
Cevap: sosyal fobi bitti sosyal fobiyi yaşanılan güzel olaylar bitirebiliyor ya da etkisini azaltıyor. insan mutluyken ,enerji dolu oluyor. bu enerji onu daha sosyal yapıyor. kimi üniversiteye gidince, kimi evlenince v.s. sosyal fobisi azalabiliyor. inş. hepimiz sosyal fobiyi atlatırız 956k |
Cevap: sosyal fobi bitti sitede bu başlığı görünce şaşırdım ve kıskandım sizi. Benimde açıkcası eski halimden eser yok evet zorlandığım ufak tefek şeyler yok değil ama kazandığım deneyimlerimle bu sorunlardan rahatça kurtulabiliyorum.. Herşey sizde bitiyor önce kendinizle yüzleşmeye cesaret edin sonra ne yapacağınızı planlayıp uygulamaya geçin. Burdan size ne yapmanız gerektiğini söylemesi kolay tabikide ama ne dediğimi anlamanız için düşünmeniz gerekiyor. Ben uzun zamandır forumda birşeyler paylaşmadım. Bunun nedeni ise foruma girip hemen çıkmam yani ışık hızıyla girip çıkmam idi. :D Bu süre içerinde kendimin belli başlı bazı cümlelerim olmuştu ve bu cümleleri zorda olduğum zamanlarda kullanabiliyordum. Bu kelimeler; bunu yapabilirsin, yapabiliceğime inanıyorum, kafaya koydum bir kere bunu yapıcam ve en önemliside takıntılarınızı ve endişelerinizi serbest bırakmaktır. Bunun için serbest bırakıyorum demeniz yeterli olucaktır. Takıntı ve endişeleriniz'den birer birer kurtulduğunuz anda o an sanki üzerinizden gereksiz bir yük kalkmış gibi hissediceksiniz.. (Bu kurduğum cümle ile 'Dil Zekası' kitabının ilk meyvesini toplamış oldum sweety :) :)) Hayatta yaşadığımız bütün zorluklar bizim önümüze çıkan bir engel değil, hayatta daha başarılı olabilmemiz için önümüze çıkan mükemmel bir fırsattır.Sevgiyle Kalın.. |
Cevap: sosyal fobi bitti mehtap arkadasım sorununu dile getirebiliyor olman cok güzel bu iyileşebileceinin göstergesi bence.arkadas endişeleri serbest bırakmaktan bahsetmiş.bu tabirini cok sevdım.evet endişe ve korkuları serbest bırakın giitsin onları zorla alıkoyan bizleriz.aranızda belkide benden daha zor durumda olan yoktur.cok cektim 24 yasındayım ve nereden baksanız 12 yılımı hiç hatırlamıyorum.12 yıl boyunca hıc mutlu olmadım.tek hatırladıgım şey sıkıntılarım biryere gıdememem,arkadaslarımın olmaması,dalga gecenler,zeki ve yetenekli olmama ragmen kendimi gösterememem.gecen hafta ılk kez bır yarısmaya katıldm kazansamda kazanmasamda bu bnm ıcın kocaman bır deneyımdı.kendımı daha guclu,daha sosyal hıssetmememı sagladı.deneyin |
Cevap: sosyal fobi bitti Alıntı:
aynen yaaa. son zamanlarda kendimi tanıyamaz oldum. tam bu sorunu aşıyorum, artık iyiyim derken, bazı ortamlarda öylesine geriliyorum ki yine hayal kırıklığı yaşıyorum. senin de dediğin gibi, benim psikolojim karşımdaki kişilere ve ortamlara göre değişiyor malesef. |
Cevap: sosyal fobi bitti benim o sıkıldığım çekindiğim ortama gireceğimi düşünmek bile bazen yüzüme ateş basmasına neden oluyor. gerçi çözümü buldum : KIZARDIĞIM ANDA HERKESE DİYECEĞİM ŞU OLACAK: "YÜZÜM KIZARARAK AKLINIZI KARIŞTIRDIĞIMI VE MERAKLANDIĞINIZI BİLİYORUM, YÜZÜM KIZARIYOR NEFESİM KESİLİYOR ÇÜNKÜ BEN SOSYAL FOBİĞİM VE BU DURUMA GELMEMDE SİZİN BİR SUÇUNUZ YOK, UTANGAÇLIĞIM BENİM KADERİM DEĞİL BU ŞEKİLDE KONUŞARAK RAHATLAMAYA VE BU CÜMLEM BİTTİĞİNDE NORMALE DÖNMEYE NİYET EDİYORUM" teşekkürler :) |
|
Cevap: sosyal fobi bitti DAHA YAPMADIM :)) İLK FIRSATTA YAPICAMcilgin897 |
bu kararı verebilmek bile benim için çok büyük bir adım. ben asla yapamam mesela (şimdilik)rt67 |
Cevap: sosyal fobi bitti BEN KARARI VERDİM TELKİNLER SAĞOLSUN :) |
Cevap: sosyal fobi bitti ACİL ZAMANDA DARISI SENİN BAŞINA.. BU ARADA MAİLİNİ KONTROL ET GÖNDERDİM TELKİNİ |
aminnn. çok teşekkür ederim. başkalarından yardım almak, çok zorlandığım bir konu. ama senden isteyebildim, kendi adıma önemli bir adım. sayende, teşekkür ederim arkadaşım.. |
Cevap: sosyal fobi bitti rica ederim her zaman buradayım, artık mai adresimi de biliyorsun buradan ulaşamazsan oradan da yazabilirsin mucuk mucuk |
Komiksin :)) eğer o telkini kullanırsan o an ki duygularını bastırıcağına inanıyorum. Benimde kalabalık ortama girmekte epey zorlanıyordum işim gereği gir çık gir çık alıştım. Bu sayede insanların hakkımda ne düşündüğünü önemsememeye ve ordaki insanlar hakkında fazla düşünmemeye başladım. Hatta umursamadım bile kızın teki laf attı o bile beni etkilemedi eski ben onu takıntı haline getirip etkilenirdi. Şimdiki halimle kolaylıkla o durumdan kurtulabildim. Telkinlerden bir beklentim yok dinlemiyorumda zaten. Bana göre telkinlerden birşey beklemek ilk seçenek değil en son seçenek olmalı. Hani bizde hep kolay'a kaçma vardır ya telkinlerde o mantık armut piş ağzıma düş.. ''Hayatta yaşadığımız bütün zorluklar bizim önümüze çıkan bir engel değil hayatta daha güçlü ve başarılı olabilmemiz için önümüze çıkan mükemmel bir fırsattır'' Mesaj biraz uzun olduğu için sıkılmayın diye birde şarkı koydum :) :) Nick Corline Feat. Nuthin Under A Million - Touch The Stars Nick Corline Feat. Nuthin Under A Million - Touch The Stars (Official Video) - YouTubeAlıntı:
''Serpilelif'' böyle bir karamsarlığa düşmeyin ve ağzınızdan çıkan her kelime sizi etkiliyor. Daha olumlu daha yapıcı cümleler kurmaya özen göstermenizi tavsiye ederim. Bunun için Dil Zekası kitabı size yol göstericektir. Ayrıca bende sizin gibi zamanında kimseden yardım alamazdım bunun sebebi ise ailem'e benim sorunlarım var desem. Senin ne derdin varmış sanki ev geçindiriyorsun diyip dalga geçiyorlardı. Bu yüzdende kimseden yardım almazdım. İşte bu yüzden bende düşündüm beni anlamayan birinden yardım almaktansa profesyonel bir destek almalıyım diye düşündüm ve en yakın zamana psikoloğa gitmeye karar verdim iyikide vermişim. Doktor'lar hakkında birçok şeyler söylenir. Sizinle pek ilgilenmediğinizi ilaç verip postaladığını, ilaçların sizi sersemlettiği vs vs. bütün bu sözler değişimi baltalayan sözlerdi ve özelliklede annem bu ilaçlar seni sersemletiyor içme diye baskı kuruyodu ben ısrarla ilaç içmeyipte napıcam. Sen doktordan daha mı iyi biliyorsun diye karşı çıkıyodum. Ben ilaçları içmeye devam ettim. Öyle işte.. Sana tavsiyem hazır insanlardan yardım almaya başlamışken seni anlayan insanlardan yani doğru insanlardan yardım al derim. Profesyonel destek'te şart tabi.. Psikoloğa gitmekte zorlanıyorsan eğer duygularını bir kenara bırakmanı sağlayacak güzel bir söz keşfettim. ''Kafaya koydum bir kere bunu yapıcam'' didim ve yaptım :) Darısı senin başına :)) Bu arada kuyruk sıralarında yaşadığım heyecan ve korkularıda kendimle iç iletişim kurarak bu heyecan ve korkulardan kurtuldum diyebilirim. İlk zamanlarda hastaneye özelliklede dişçi'ye giderken bile korkardım. Bir kere karar verdiğim zaman o kararı yerine getirmek üzerime farzmış gibi koşulsuz şartsız yerine getiriyorum. Hastaneye giderken attığım her adım korku ve endişelerdi ve yoldaykende bu endişe ve korkuları bastırıp kendimi rahatlatmayı başarmıştım. Bende senin yaşadığın zorlukları yaşadım ve zorlandığın konularda seve seve yardımcı olmaya çalışırım.. |
Cevap: sosyal fobi bitti bykus yasadıklarından kurtulma yöntemini akıcı ve güzel anlatıyorsun.sadece mehtap arkadasıma komıksın demeseydın ıyıydı.o onun fikri ve güzel bir adım.ben s.f. iken birisi benım düşüncemi komik bulduklarında kıpkırmızı olurdum.pot kırdıgımı düşünür hiç konusmazdım.hele birisi nasılsın diyecegini hissettigim anda kızarır nasılsın dediğinde de yerin dibine girer cıkardım.şimdilerde kendim soruyorum nasılsınız diye.mehtap benım eski halim gibi güzel bir çaba içinde tebrik ediyorum ve böyle giderse bir seneeye kadar birşeyi kalmaz die düşünüyorum. mehtap kardeşim bana cok iyi gelen bir yöntem var.aynanın karsısına geçip,gözlerine bakarak kendımı sevıyorum cok basarılıyım insanları seviyorum kızarabilirim ve en fazla bunu herkes görür sonra gecer.bu bir iki defa daha olacak ve gececek.gibi sözler söyle.ayna karsısında gözlerinin içine bakarak konusmak zordur,kızarırsın utanırsın ama yüzleşmek için güzel bir adımdırr. aynaya bakmasanda son cümleyi kafana yerleştir.bu bir kaç defa daha olacak ve gcecek de her yasadııgnda.ben iki seans psikologa gittim devlet hastanesınde.kadın yaslı ve ınsanların dertlerını dınlemekten sanıyorumkı azcık deli gibiydi.bana derdini anlattıgını farkettım bir ara :D ama bir lafı vardıki sen sosyal fobik degilsin.s.f.li olsan evlenemezdın,okuyamazdın,odandan dısarı cıkmazdın fln dedı.e peki neydim ?mükemmelliyetçisin sadece dedi.herşey mükemmel olsun istiyorsun bir kez hata yapınca kızarmışsın ve kronikleşmiş ama gecer dedi.bir kac kez daha olur gecer.hakıkaten oyle oldu.bir kac kez snra gecti.ondan s.f.li olmadıgımı duydugumda uzerımden tonlarca yük kalkmıstı.iyileşmem o süreden snra kolaylastı. belki sizde s.f. li değilsinizdir. dusun2 |
Cevap: sosyal fobi bitti evet zaten Abdullah beye kızardığımı anlatmıştım bana bunu için büyüme telkini ve mükemmelliyetçilik telkini gönderdi. demekki ben de sosyal fobik değilim. teşekkürler arkadaşım actionsmile |
Cevap: sosyal fobi bitti [QUOTE=ßyKuS;841860] Komiksin :)) eğer o telkini kullanırsan o an ki duygularını bastırıcağına inanıyorum. Benimde kalabalık ortama girmekte epey zorlanıyordum işim gereği gir çık gir çık alıştım. Bu sayede insanların hakkımda ne düşündüğünü önemsememeye ve ordaki insanlar hakkında fazla düşünmemeye başladım. Hatta umursamadım bile kızın teki laf attı o bile beni etkilemedi eski ben onu takıntı haline getirip etkilenirdi. Şimdiki halimle kolaylıkla o durumdan kurtulabildim. Telkinlerden bir beklentim yok dinlemiyorumda zaten. Bana göre telkinlerden birşey beklemek ilk seçenek değil en son seçenek olmalı. Hani bizde hep kolay'a kaçma vardır ya telkinlerde o mantık armut piş ağzıma düş.. ''Hayatta yaşadığımız bütün zorluklar bizim önümüze çıkan bir engel değil hayatta daha güçlü ve başarılı olabilmemiz için önümüze çıkan mükemmel bir fırsattır'' Mesaj biraz uzun olduğu için sıkılmayın diye birde şarkı koydum :) :) O TELKİN BASTIRMAK DEĞİL TAM TERSİNE YÜZLEŞMEYE YARIYOR. AYNEN AŞIK OLDUĞUN KİŞİYE SANA AŞIĞIM DİYEBİLMEK GİBİ İŞTE O ZAMAN BASTIRMAZ TAM TERSİNE YÜZLEŞİRSİN VE SANA VERDİĞİ AĞIRLIKTAN KURTULURSUN. AYRICA TELKİNLERİN O MUHTEŞEM ETKİLERİNİ TATTIM YARARLARINI ÇOK GÖRDÜM MUCİZELERİNİ YAŞADIM BEN ONLARA BELBAĞLAMIYORUM ZATEN ALLAHTAN BANA UZANAN BİR YARDIM ELİ OLARAK GÖRÜYORUM ÇÜNKÜ BURAYI ÇOK BÜYÜK SIKINTILARDAN SONRA SABAH NAMAZLARIMDAKİ YALVARIŞ VE YAKARIŞLARIMDAN SONRA BULDUM VE ŞUAN ŞÜKÜR DOLU GÜNLER GEÇİRİYORUM BİNLERCE ŞÜKÜRLER OLSUN |
mrb ByKuS, öncelikle teşekkür ederim. malesef kendimi çok eleştiren bir insanım. bu nedenle çok fazla olumsuz cümleler kurabiliyorum. bi de bu ortam yani sizler, az da olsa duygularımı ifade edebildiğim nadir ortamlardan birisi. o nedenle kendimi en acımasızca eleştirebiliyorum. evet haklısın olumsuz cümle kurmamalıyım. günlük yaşantımda daha dikkatli olmaya çalışıyorum. ayrıca çok çarpık düşüncelerim var kendimle ilgili, okuduğum kitaplar sayesinde o düşüncelerin yerine daha akılcı olanları koymaya çalışıyorum. psikoloğa gittim 3-4 seans. psikoloğun verdiği ödevler çok zor geldi. belki başka bir psikoloğa gitsem daha iyi olurdu bilmiyorum. yaklaşımını çok beğenmedim çünkü. yıllarca ilaç da kullandım. ilacı bırakınca eskisindenden beter oldum. iç iletişim kurmayı hiç beceremiyorum. nasıl yapıldığını da bilmiyorum. kitap okuyorum, bu siteyi ve diğer kişisel gelişimle ilgili yöntemleri araştırıyorum ama uygulama konusunda çok istikrarlı değilim. en çok telkinleri dinlerken istikrarlı oluyorum. çok düzenli bir şekilde dinliyorum. telkinlerle beraber başka çalışmalar da yaparsam çok daha iyi olacak aslında. |
evet sadece telkinlere güvenmemk gerek ama telkinler yolumuzu kolaylaştırıyor. cesaretimizi artırıyor. telkinler bizim düşüncelerimizi değiştiriyor, bizim de davranışlarımızı değiştirmemiz gerekiyor. |
Cevap: sosyal fobi bitti Mükemmel olmak var bence bizim bu sıkıntımızın heyecanımızn altında, bi hata yapıcaz da birisi bizi beğenmiycek veya eleştiricek diye çünkü 4 - 4 lük olmak gibi bir dürtümüz var..s-f olsaydık birçok şeyi başaramazdık, evden dahi çıkamazdık.. ikimiz de meslek sahibiyiz ve evliyiz. bu s-f ihtimalini ortadan kaldırıyor. |
Cevap: sosyal fobi bitti sosyal fobinin nedeni zaten mükemmelliyetçilik. alaya alınma, sözünün dinlenmemesi, sana cevap verilmemesi korkuları var . bunlar aşıldı mı sorun çözülür. çalışan biriysen ya da evliysen sosyal ortamlara daha fazla giriyorsun, bu da sosyalliği biraz artırıyor ama içindeki kabuğu kıramıyor. |
Cevap: sosyal fobi bitti teşekkür ederim tanyeri :) sözsel iletişimde o kadar da akıcı sayılmam.. Yazarak kendimi daha iyi ifade edebiliyorum. Önce sf'li olduğunuzu söylüyorsunuz, mesajınızın sonunda da sf'li olmadığınızı (açıklama yapmanıza gerek yok lütfenn) ve ikinizde aynı sorunu yaşasanızda hissettikleriniz aynı olucak diye birşey yok. Komiksiniz derken okuduğum şey komiğime gitti ondan dolayı söyledim :)) Hem bunda alınıcak kırılacak birşey yok birisi bana komiksiniz dese bu benim hoşuma giderdi :)) aaahhh evet evet haklısın Mehtap telkinler'i o anki korkuların için bastırmak mantıklı olmazdı dediğin gibi yüzleşmek doğru kelime... Serpilelif burda bizimle duygularını paylaştığın için seni kimse yargılamaz yada eleştirmez. Eleştirilme korkun olduğu apaçık ortada. Birde şu açıdan düşün. Eğer kişisel gelişim konusunda kendini geliştirmek istiyorsan şöyle düşünmek senin yararına olucaktır. Kişisel gelişimim için bana yöneltilen eleştiriler eksikliklerimi fark etmemde karşıma çıkan mükemmel bir fırsat.. Tabii öncesinde bana yöneltilen eleştirilerde doğruluk payı olup olmadığını düşünmek en doğrusu.. Bende senin gibiydim kendimi çok fazla kötülerdim. Ama zaman içinde kendimi kötülememeye başladım. Neredeyse şimdi hiç kötülemiyorum. En azından şöyle söylemek daha doğru olucaktır. Kendimi kötülememek için çaba sarf ediyorum. Fark ettin mi bilmiyorum ama forumda mesajlarınızda dahi forumdaki bir arkadaşınızdan bahsettiğinizde o mesajı gördüğünde ayrı bir seviniyo dimi Serpilelif :) blissy doğrusu psikoloğun sana ne tür ödevler verdiğini merak ediyorum eğer anlatmak istersen özelden konuşabiliriz.. iç iletişim zor yada karışık değil basit bir yöntemi var ama şimdi burdan yazsam epey zamanımı alıcaktır.. Bir ara anlatırım sana o konuyu... Kızlar sf olsun 4-4 olsun kendinizi başkalarına beğendirmek olsun hata yapma korkunuz olsun hepsi abes.. 4-4'lük olmanıza gerek yok kendiniz olun. Bana göre 4-4 lük olmak insanın başkası için 4-4lük olmaya çalışması değil. Kendisi için kendisi olmaktır 4-4'lük. Sizler kendinizi beğenmedikten sonra başkalarına kendinizi nasıl beğendiriceksiniz çok merak ediyorum.. Ayrıca aşık olmadığınız sürece kendinizi kimseye beğendirmeye çalışmayın kendiniz olunn.. Sevin, sevilin. Aklınızda bulunsun herkes hata yapıyor. Hatasız kul olmaz.. |
Cevap: sosyal fobi bitti ne mutlu sıze .cok pozıtıf bır sıte cok begendım.herkesın cumlelerı olumlu ve ıyılesmeye kararlı yazlar.harıka:) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:53 PM. |