Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Hikayeleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/)
-   -   Saplantım var yardım edin (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/622014-saplantim-var-yardim-edin.html)

unice 01-10-2012 12:42 AM

Cevap: Saplantım var yardım edin

bir de şunu ekliyeyim ses falan duyunca mideme kıramlar giriyor ve midem bulanıyor :(

ßyKuS 01-10-2012 12:26 PM

çok rahatsız edici bi durum o anki gerginliğinin yüzüne yansıdığını var karşıdaki kişiyi rahatsız ettiğinin farkında mısın. Azından çıkmasa da beden dili ile o kişiye sorduğu soruya pişman edersin.

benim de söyle bir sorunum va. Geçenlerde kardeşim için okul kıyafetleri almaya gittiğizde bizimle ilgilenen bayan'a kredi kartına indirim yapıyor musunuz dedim (artık nasıl dediysem :) kız başını kaldırdı önce bana sonra da kardeşime bakıp. ''Tamam yaparız. Rahat olun'' dedi ben buna şaşırmışdım. Gerginliğim o kadar belli oluyor mu? diye.. siz ne kadar gizlemeye çalışsanız da beden diliniz sizi ele veriyor.

Kızlarla konuşmada zorluk çekiyorum diyelim konuşmayla ilgili bir çok olumsuz inançlara sahipim ve eminim seninde konuşmak ile ilgili bir takım olumsuz inançlara sahipsin. Sende de vardır. Söylemek isteyipte içine attıkların, hissetklerini dışa vuramama vs.
Bu durumu değiştirmediğin sürece daha çok acı çekiceksin. midene kıramplar girmesi en ufak örneği.. aman mazoşistliğe bağlama olayı.

unice 01-10-2012 10:25 PM

valla dogru tespitler yapmıssın iletisim problemim var atlattım bi ara kız arkadasım da oldu ama sonradan ondan ayrıldıktan sonra tekrar basladı bu durum bende mesela yeni bir kız var karsısına cıkıp iki kelam laf edemem o derece icime kapandım kotu cok kotu

maviinci 01-10-2012 11:06 PM

doktora git

bumbada 05-10-2012 12:48 AM

aynen ilaç artı olarakta saplantıya karşı hiçbir şey yapma . umursamamaya çalış biliyorum çok zor ama susacaksın o ses kafanda ne kadar yankılanırsa yankılansı pes etmedikçe sen o pes edip gidecek . olumlamayla falan olacak iş değil ayrıca .

maviinci 05-10-2012 07:02 PM

aslında olur olumlamayla vs ile, zaten bu problemlerimizin temelinde kendimize güvenemememiz yatıyor. Bugün için kendimden örnek vereyim;

okulda hiç rahat değildim, konuşamıyordum bugün.. kendimi çok kasıyordum vs. 2 arkadaşım var, bunlar sürekli şakalaşırlar birbirleriyle espri yapar gülerler.. Bu kendini ifade edebilme yetisinin dışa vurmuş hali, mesela ben pek komik espri yapamam.. Saçma sapan şeyler çıkar ortaya konuşurken :D Ama derste hocaya soru sormaktan geri durmazdım, bunu sora sora aştım heyecanımı.. Bugün o gülen eğlenen arkadaşım yanımda oturuyordu, geldi, dedi ki:

aklıma bir soru geldi ama soramıyorum, sen sorarsın sen benim için sorabilir misin??

bunu söyledi, bundan sonra biraz daha rahatladım açıkçası ve ben kendim olduğumun farkına vardım.. herkesin yeteneği var arkadaşlar, herkesin ilgisini çeken bir alan var. Siz ne istiyorsunuz, fazla zaman geçmeden artık ne istediğinizi keşfedip ona yoğunlaşmayı deneyin. Nasıl ki ağaç bi tohumdan tek bir kökten çıkıyor bir sürü dallara ayrılıyor; Sizin kökünüz de o sevdiğiniz, hoşunuza giden, ilginizi çeken şey olsun. Gövdenizi bu şeyin üzerinde var edin, besleyin, büyütün. Küçücük tohumdan ne kadar büyük bir ağaç oluşuyor, değil mi.. O halde kendi öz benliğimizi sulamak, yeteneklerimizin istediklerimizin farkına varmak beslemek büyütmek bizim elimizde.. Aslında bu kadar basit.. Bunu yaptığımız takdirde ben artık sokakta daha rahat yürüyebileceğimize, arkadaşlarımızla daha rahat iletişim kurabileceğimize, tanımadıklarımıza karşı daha rahat - olması gereken gibi olabileceğimize inanıyorum.

ßyKuS 06-10-2012 12:04 AM

maviinci tam olarak ne istiyorsun sen ? değiştirmek istediğin şey nedir ?

maviinci 06-10-2012 07:53 AM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 831517)
maviinci tam olarak ne istiyorsun sen ? değiştirmek istediğin şey nedir ?

Hakkıyla Hakk'a kul olabilmek..

ßyKuS 06-10-2012 02:42 PM

o zaman olucaksın :)

maviinci 06-10-2012 02:53 PM

İnşallah.. Çabalıyorum ben de, elimden geldiğince.. Emeklemeden yürünmüyor, yürünmeden koşulmuyor :))

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:59 AM.