Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Hikayeleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/)
-   -   evlenme düşüncesi psikolojimi bozdum YARDIM LÜTFEN (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-hikayeleri/613796-evlenme-dusuncesi-psikolojimi-bozdum-yardim-lutfen.html)

prestij_fb 01-07-2010 09:55 AM

evlenme düşüncesi psikolojimi bozdum YARDIM LÜTFEN

Herkeze merhaba öncelikle bir çok kişinin sıkıntılarına yardımcı olduğunuz için yazmak istedim bende benimki sıkıntımı onuda bilmiyorum aslında şöyle anlatıyım:

nişanlımla üniversitede tanıştık çok zor günlerimiz geçti herkez gibi,, 1 sene boyunca birbirimizin yüzünü görmeden telefonla yürüttük ilişkimizi ( askere gittihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yükseklisans yaptı bu aşamaları hep ayrı geçirdik) o Antakyada ben İstanbulda yaşıyodum 5 yıllık ilişkimiz var ve .. benim için istanbula geldi burda çalışmaya başladı 10 ay önce nişanlandık.. her şey istediğim gibi oldu çok şükür şimdi temmuzda düğünümüz olucak ama ben şimdiden sıkıntıya düştüm benim ailem avcılarda evlenince bir süre pendikte oturucam ailemden ayrılmaya dayanamıyorumhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif evliliği kaldırabilicem mi bilmiyorum yaptığım tek şey ağlamak oldu bu sıralar nişanlımıda üzüyorum onunla mutlu olucağıma inanıyorum ama kendime engel olamıyorum hayal kuramıyorum hep kötü şeyler geliyo aklıma napıcam? Evlilikten korkuyorum ama nişanlımı seviyorum
yardımlarınızı bekliyorum
şimdiden teşekkürler

bigokyanus 01-07-2010 10:10 AM

Cevap: evlenme düşüncesi psikolojimi bozdum YARDIM LÜTFEN

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755290)
Herkeze merhaba öncelikle bir çok kişinin sıkıntılarına yardımcı olduğunuz için yazmak istedim bende benimki sıkıntımı onuda bilmiyorum aslında şöyle anlatıyım:

nişanlımla üniversitede tanıştık çok zor günlerimiz geçti herkez gibi,, 1 sene boyunca birbirimizin yüzünü görmeden telefonla yürüttük ilişkimizi ( askere gittihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yükseklisans yaptı bu aşamaları hep ayrı geçirdik) o Antakyada ben İstanbulda yaşıyodum 5 yıllık ilişkimiz var ve .. benim için istanbula geldi burda çalışmaya başladı 10 ay önce nişanlandık.. her şey istediğim gibi oldu çok şükür şimdi temmuzda düğünümüz olucak ama ben şimdiden sıkıntıya düştüm benim ailem avcılarda evlenince bir süre pendikte oturucam ailemden ayrılmaya dayanamıyorumhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif evliliği kaldırabilicem mi bilmiyorum yaptığım tek şey ağlamak oldu bu sıralar nişanlımıda üzüyorum onunla mutlu olucağıma inanıyorum ama kendime engel olamıyorum hayal kuramıyorum hep kötü şeyler geliyo aklıma napıcam? Evlilikten korkuyorum ama nişanlımı seviyorum
şimdiden teşekkürler

Düşüncelerin ve sıkıntıların gayet normal sanki özgürlüğüne veda edecekmişsin gibi geliyor insana bana öyle olmuştu ve 1 ay içinde evlenmeseydim ben evlenemezdim bile...

Bu düşüncelerin evlendikten sonra 1-2 hafta daha devam edebilir ama sonrasında ne iyi etmişimde evlenmişim diyeceksin. Hatta çok daha önceden evlenseydim diyeceksin...

Olumlu yanlarını düşünmeye çalış , ailenle aynı şehirdesin bu yeterli illa ki dip dibe olmanız gerekmiyor ki... Evlendikten sonra annenlere gittiğinde bile bir an evvel evine dönmek isteyeceksin...

Kendine ait bir düzenin olacak , karışanın , acabaların olmayacak. Her şeyi kendi isteğine ve zevkine göre yapacaksın. Yanında sevdiğin biri olacak, beraber vakit geçirmekten çok büyük keyif alacaksın. Ve asıl o zaman tanıyacaksın, sevgin içinde kocaman güvenleri barındıracak... Emin ol eşinle geçireceğin vakitleri ailene tercih edeceksin.

Şimdiden mutluluklar dilerim... y789

prestij_fb 01-07-2010 10:29 AM

biliyorum ki alışıcam nişanlımla vakit geçirmekten çok büyük keyif alıyorum zaten ama olumlu yönlerini düşünemiyorum hele sabahları ilk uyandığımda aklıma hep kötü şeyler geliyo ağlayarak uyanıyorum hep son 1 aya kadar gün sayıyodum gelse hemen diye şimdi geldi ama sıkıntıya düştüm çok acı bişeymiş yaa ben zaten ufak bişeye normaldede ağlarım buna dayanamıyorum en güzel günlerimi ağlayarak geçiriyorum

bigokyanus 01-07-2010 10:58 AM

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755295)
biliyorum ki alışıcam nişanlımla vakit geçirmekten çok büyük keyif alıyorum zaten ama olumlu yönlerini düşünemiyorum hele sabahları ilk uyandığımda aklıma hep kötü şeyler geliyo ağlayarak uyanıyorum hep son 1 aya kadar gün sayıyodum gelse hemen diye şimdi geldi ama sıkıntıya düştüm çok acı bişeymiş yaa ben zaten ufak bişeye normaldede ağlarım buna dayanamıyorum en güzel günlerimi ağlayarak geçiriyorum

İsteğin nedir? Evlenmemek ve hep ailenle yaşamak mı? Ailenden uzaklaşmayacaksın ki, sanki başka bir ülkeye mi gidiyorsun?

prestij_fb 01-07-2010 11:13 AM

istediğim evlenip avcılarda oturmak ben alışana kadar annemin yanımda olmasını isterdim yaşı kaç olursa olsun insanın anne sonuçta işte aslında ben avrupa yakasında çalışıyorum benim işimi oraya aldırma imkanım yok ama nişanlım benim işim nedeniyle bölgesini buraya aldırabilirdi ama istemedi çevresine alıştı diye ben şimdi hem evimden ayrılıyorum hem işimden birden bunlar ağır geliyo iş bulmakta kolay değil napıcam ben sabahları eşim işteyken ev işimi?

bigokyanus 01-07-2010 11:16 AM

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755314)
istediğim evlenip avcılarda oturmak ben alışana kadar annemin yanımda olmasını isterdim yaşı kaç olursa olsun insanın anne sonuçta işte aslında ben avrupa yakasında çalışıyorum benim işimi oraya aldırma imkanım yok ama nişanlım benim işim nedeniyle bölgesini buraya aldırabilirdi ama istemedi çevresine alıştı diye ben şimdi hem evimden ayrılıyorum hem işimden birden bunlar ağır geliyo iş bulmakta kolay değil napıcam ben sabahları eşim işteyken ev işimi?

Onu evlendikten sonra düşünsen , şimdiden neden kendini gelecek için yoruyorsun... Bugünü yaşasan ve kazanç hanene yazsan daha iyi olmaz mı? Gelecek için kendini yorman bugünü ve dakikalarını kaybetmen demek... Her anın sana verilen bir hediye , lütfen değerlendir...y789

prestij_fb 01-07-2010 11:35 AM

şuan kendimi öyle bi çıkmazda hissediyorumki sanırım nişanlımla herşeyi iyice konuşmam gerek sonuç olarak ben o evde mutsuz olursam o zaman bari bşyler yapsın isterim benim için mutlu olmak için evleniyoruz sonuçta

sonunu düşünmek istemiyorum yaşayarak görmek istiyorum ama insan kendine söz geçiremiyo yoksa kim kendini sıkıntıya sokmak isterki?

bigokyanus 01-07-2010 11:41 AM

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755320)
şuan kendimi öyle bi çıkmazda hissediyorumki sanırım nişanlımla herşeyi iyice konuşmam gerek sonuç olarak ben o evde mutsuz olursam o zaman bari bşyler yapsın isterim benim için mutlu olmak için evleniyoruz sonuçta

sonunu düşünmek istemiyorum yaşayarak görmek istiyorum ama insan kendine söz geçiremiyo yoksa kim kendini sıkıntıya sokmak isterki?

Nişanlınla beraber bi dans kursuna yazılsan nasıl olur? Düğündeki ilk dansınızı bi tangoyla başlatsanız mesela ... En önemlisi de ona kaygılarından bahsetmen...

Yeni başlangıçlar her zaman çok heyecan vericidir. Yeni iş, yeni ev , yeni düzen her şey yeni ne güzel ... Tebdili mekanda her zaman ferahlık vardır unutma lütfen ;)

prestij_fb 01-07-2010 11:58 AM

2 hafta öncesine kadar çok heyecanlıydım ama şimdi ne heyecan kaldı ne hayal

bigokyanus 01-07-2010 12:03 PM

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755328)

Düğün ne zaman? Bi aile terapistine gitseniz ama önce nişanlınla kaygılarını konuşsan çok daha iyi olur. Belki o da kaygılanıyor ve sana belli etmiyordur. belki de evlenmekten vazgeçmek üzeredir ve senin haberin yoktur. Konuşmadan bilemezsin... En doğru çözüm konuşarak anlaşmak , kendi kendine kurulmayı bırakırsan daha huzurlu olursun...

maviinci 01-07-2010 12:28 PM

Ne zaman ne olacağını, gelecekte olabilecek hiçbir şeyi hiç kimse bilemez. O yüzden kaygılanmak gereksiz birşey ama biliyorum, insan kendisine söz geçiremiyor. Ve kaçınılmaz bi gerçek de, bu düşüncelere, kaygılara ne kadar önem verirsen onlar balon gibi şişiyorlar. Ama yolu bulup onları bertaraf ettikten sonra herşey daha güzel oluyor. Telkinleri dinlemeye bşladınız mı, bu arada sevincli

prestij_fb 01-07-2010 12:38 PM

18 temmuz da antakyada olucak düğün nişanlımdan yana en ufak bi kaygım yok ne istesem yapıyo sagolsun zaten düğünüde o istedi hemen ben bidahaki yaza kalsın demiştim onuda anlıyorum ailesi yok yanında yanlız yasıyo hersey onun üstünde zaten sorunumda o kimsem yok pendikte ben doğduğumdan beri avcılardayım ailem akrabam herkez orda pendikte ne benım kımsem var ne nısanlımın ne yapıcam orda düşünceden sıkıntıdan ölücem nerdeyse yaasad456

prestij_fb 01-07-2010 12:43 PM

Alıntı:

maviinci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755338)
Ne zaman ne olacağını, gelecekte olabilecek hiçbir şeyi hiç kimse bilemez. O yüzden kaygılanmak gereksiz birşey ama biliyorum, insan kendisine söz geçiremiyor. Ve kaçınılmaz bi gerçek de, bu düşüncelere, kaygılara ne kadar önem verirsen onlar balon gibi şişiyorlar. Ama yolu bulup onları bertaraf ettikten sonra herşey daha güzel oluyor. Telkinleri dinlemeye bşladınız mı, bu arada sevincli

annemin telkini ordan ev aldırmam burdan alırsınız gelirsin buraya işler yoluna girene kadar bi kaç ay kalın pendikte diyo sıkma canını biz burdayız diyo
evli olanlarda sıkma canını evlenince nasılsa ikna edersin gelir buraya diyo eşin seni dinler diyolar

Allahım nolur yolunda gitsin herşey

tuuba_2883 01-07-2010 01:09 PM

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755341)
18 temmuz da antakyada olucak düğün nişanlımdan yana en ufak bi kaygım yok ne istesem yapıyo sagolsun zaten düğünüde o istedi hemen ben bidahaki yaza kalsın demiştim onuda anlıyorum ailesi yok yanında yanlız yasıyo hersey onun üstünde zaten sorunumda o kimsem yok pendikte ben doğduğumdan beri avcılardayım ailem akrabam herkez orda pendikte ne benım kımsem var ne nısanlımın ne yapıcam orda düşünceden sıkıntıdan ölücem nerdeyse yaasad456

bence boşuna üzmüşsün kendini.sonuçta zaten evlenince kendi düzenin olucak ev işleri misafirler zaten bi de çalışıyorsun bunları düşünmeye fırsatın bile olmaz.istediğin zaman gidersin aynı şehir nasıl olsa.bence nişanlına da bu konuda baskı yapma eğer o işyerinde mutluysa senin için daha önemli olan o olucak.sonuçta artık onunla aynı evde yaşıcaksın.o işyerini değiştirip mutsuz olursa sana da yansıtır ister istemez.

prestij_fb 01-07-2010 01:24 PM

Alıntı:

tuuba_2883 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755350)
bence boşuna üzmüşsün kendini.sonuçta zaten evlenince kendi düzenin olucak ev işleri misafirler zaten bi de çalışıyorsun bunları düşünmeye fırsatın bile olmaz.istediğin zaman gidersin aynı şehir nasıl olsa.bence nişanlına da bu konuda baskı yapma eğer o işyerinde mutluysa senin için daha önemli olan o olucak.sonuçta artık onunla aynı evde yaşıcaksın.o işyerini değiştirip mutsuz olursa sana da yansıtır ister istemez.

ben işten ayrılıyorum yarın nasıl pendikten karşıya gelirim hergün oda sıkıntı benim için işte hem evimden hem işimden ayrılmak hem işini değiştirmiycek bölgesini değiştircek daha yeni insanlar tanıycak kabul eder inşallah yoksa bu sıkıntıyla yaşayamam ben yaa

tuuba_2883 01-07-2010 01:37 PM

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755356)
ben işten ayrılıyorum yarın nasıl pendikten karşıya gelirim hergün oda sıkıntı benim için işte hem evimden hem işimden ayrılmak hem işini değiştirmiycek bölgesini değiştircek daha yeni insanlar tanıycak kabul eder inşallah yoksa bu sıkıntıyla yaşayamam ben yaa

anlıyorum ama gittiği yerdeki kişilere uyum sağlayamazsa kötü olur o mutsuz olursa sende olursun o yüzden risk almaya değmez bence.sen evden daha önce ayrılmamışsın galiba.bu kadar düşünme bence şimdi ilk bir kaç ay içinde alışırsın.

RenaC 01-07-2010 03:16 PM

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755328)

Merhaba arkadaşım sağolsunlar bir kaç arkadaşım senin için yardımcı olmaya çalışmışlar tavsiyeleri de güzel bence.

Şimdi kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama bugüne kadar ailenle yaşadın en iyi en kötü hallerini onlarla paylaştın ve hayatında en çok onları benimsedin.Bir dünya oldu ailen senin içinde.
Şimdi onlardan kopmak nede zor gelecek sana.Ama bak şu açıdan düşün.Sen artık büyüdün ve sende birgün anne baba olacaksın en önemlisi artık gerçekten kendi ayakların üzerinde durabilecek ve koşabileceksin.Yarın birgün seninde bir evladın olacak ona eşin ile sen bir dünya kuracaksın mutlu olması için elinden geleni yapacaksın.Şimdi düşün o güzel ailende ayrılıyorum diye üzülp,ağlamak,nişanlını üzmek etrafa negatif enerji yaymak mı seni daha iyi yerlere götürür ve aileni mutlu eder.Yoksa mutlu bir şekilde ikinci yuıvana gitmek ailene güzel mürvetini gösteren kendi ayakları üzerinde durabilen bir evlat vermek mi hem onları hem seni mutlu eder.

Ailen seninledir senden ayrı değildirki zaten.İçindeki sıkıntının tek nedeni bağımlılık,alışkanlık.Oysa sen evliyken de ailenle bir sürü şey yapabilir hatta daha değişik şeyler keşfedebilirsin.Mesela hiç düşündün mü uzun bir süre görmediğin ailenin evine annene babana eşinle hediye alarak gittiğini,onları bir hafta sonu alıp pikniğe götürdüğünü,onları evine davet edip annenle babanı eşini çekiştirdiğini ve daha neler neler.

Şimdi Nişanlından özür dile ona onu ne kadar sevdiğini söyle ve nişanlına neden böyle yaptığını anlat ve affetmesini iste ona hayatında olduğu için teşekkür et.

Kendini sev ve ailen zaten senin ailen.Onlarla kalbin bir yüreğin bir.Ayrı kalacağın düşüncesini de çıkar aklından.Eşinde onlar gibi senin mutluluğunu düşünen bir insan haksızlık etme...

Kal sağlıcakla....

prestij_fb 01-07-2010 03:36 PM

Alıntı:

RenaC Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755399)
Merhaba arkadaşım sağolsunlar bir kaç arkadaşım senin için yardımcı olmaya çalışmışlar tavsiyeleri de güzel bence.

Şimdi kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama bugüne kadar ailenle yaşadın en iyi en kötü hallerini onlarla paylaştın ve hayatında en çok onları benimsedin.Bir dünya oldu ailen senin içinde.
Şimdi onlardan kopmak nede zor gelecek sana.Ama bak şu açıdan düşün.Sen artık büyüdün ve sende birgün anne baba olacaksın en önemlisi artık gerçekten kendi ayakların üzerinde durabilecek ve koşabileceksin.Yarın birgün seninde bir evladın olacak ona eşin ile sen bir dünya kuracaksın mutlu olması için elinden geleni yapacaksın.Şimdi düşün o güzel ailende ayrılıyorum diye üzülp,ağlamak,nişanlını üzmek etrafa negatif enerji yaymak mı seni daha iyi yerlere götürür ve aileni mutlu eder.Yoksa mutlu bir şekilde ikinci yuıvana gitmek ailene güzel mürvetini gösteren kendi ayakları üzerinde durabilen bir evlat vermek mi hem onları hem seni mutlu eder.

Ailen seninledir senden ayrı değildirki zaten.İçindeki sıkıntının tek nedeni bağımlılık,alışkanlık.Oysa sen evliyken de ailenle bir sürü şey yapabilir hatta daha değişik şeyler keşfedebilirsin.Mesela hiç düşündün mü uzun bir süre görmediğin ailenin evine annene babana eşinle hediye alarak gittiğini,onları bir hafta sonu alıp pikniğe götürdüğünü,onları evine davet edip annenle babanı eşini çekiştirdiğini ve daha neler neler.

Şimdi Nişanlından özür dile ona onu ne kadar sevdiğini söyle ve nişanlına neden böyle yaptığını anlat ve affetmesini iste ona hayatında olduğu için teşekkür et.

Kendini sev ve ailen zaten senin ailen.Onlarla kalbin bir yüreğin bir.Ayrı kalacağın düşüncesini de çıkar aklından.Eşinde onlar gibi senin mutluluğunu düşünen bir insan haksızlık etme...

Kal sağlıcakla....

(24 yaşındayım)bü süreci aşmak , düşünmemek için kendimi rahatlatıcak bişey bulmam gerekiyo. İnanın hepinizin yorumları çok haklı bende söylediğiniz gibi olucam biliyorum ama söz geçiremiyorum gerçekten tarif edilemez bişy

bigokyanus 01-07-2010 03:40 PM

Farzet ki ben senin durumda ve en yakın arkadaşınım... Aynı şeyleri , incir çekirdeğini doldurmaz bir meseleyi büyüttüm gözümde ve pireyi deve yapıyor , hep kendime, hem aileme , hem de çok sevdiğim beni çok seven sevgilime müstakbel eşime dünyayı zindan ediyorum.

Ne tavsiye ederdin? Ne yapmalıyım ?

prestij_fb 01-07-2010 04:36 PM

şuan ben bunları yaşadığım için kendime de bi cvp bulabilmiş değilim, ama bundan 1 sene sonra inş çok mutlu olurum o zaman bu konuda herkeze yardımcı olurum işte ben normal zamandada başkalarının , eşimin, dostumun sıkıntısına ortak olan biriyim o ama işte insanın başına gelmesin terzi kendi söküğünü cidden dikemiyo :'(

bigokyanus 01-07-2010 04:42 PM

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755420)
şuan ben bunları yaşadığım için kendime de bi cvp bulabilmiş değilim, ama bundan 1 sene sonra inş çok mutlu olurum o zaman bu konuda herkeze yardımcı olurum işte ben normal zamandada başkalarının , eşimin, dostumun sıkıntısına ortak olan biriyim o ama işte insanın başına gelmesin terzi kendi söküğünü cidden dikemiyo :'(

Kendin olarak düşünme şu an , ben senin en yakın arkadaşınım farzet ve aynı durumdayım. Bana nasıl bir öneride bulunursun?

prestij_fb 01-07-2010 05:10 PM

ne biliyim yanlız kalmıyosun sevdiğin var yanında derdim üstelikte ailene sistediğin an sürekli gidebiliceksin derdim

ama bunlar beni şuan rahatlatmıyo işte ben evlenmek istemiyomuyum yoksa o kadar karışığımki ne hissetiğimi bilmiyorum gerçekten

bigokyanus 01-07-2010 05:25 PM

Cevapları kendinin vermesi gereken soruların var ki gayet normal ... Ben evleneli 2 yıl bitti , 1 yaşında dünya tatlısı bir oğlum var. Ve eşimin de benim de dediğimiz keşke üniversite biter bitmez tanışıp evlenseydik , kayıp olarak gördüğümüz 8 yılımız var.

Hele de ikimizin de ortak düşüncesi bu dünyadaki yaptığımız en muhteşem şey çocuk yapmaktı... Hiçbir şeye değişmeyiz...

En güzeli nişanlınla paylaş kaygılarını ... Yardımcı olacaktır ve rahatlarsın...

prestij_fb 01-07-2010 05:32 PM

sizin aileniz nerde ankaradamı

bigokyanus 01-07-2010 05:35 PM

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755439)
sizin aileniz nerde ankaradamı

Ankara'da ama birbirimizden uzakta oturuyoruz. 2-3 haftada 1 görüşüyoruz, hatta annemlere gittiğimde bir an evvel evime ve düzenime gelmek istiyorum. Yaz bunu bir kenara demişti dersin ;)

mu@z 01-07-2010 06:19 PM

Allah yardımcın olsun.bu süreçleri çok iyi biliyorum.ne yardan ne serden durumu.evlimiyim? hayır!ama kızkardeşimi evlendirdik ailecek çok zor atlattık bu süreci.özelliklede annem ve ben.annem çok kötü oldu ben işi bıraktım benimle teselli buldu.ben gidince nolcak bilmiyorum...kendine fazla yüklenme,rahat olmaya çalış biliyorum zor ama kendini sıkarsan herşey daha zorlaşıyor...

bluegirlx 01-07-2010 06:27 PM

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755290)

şimdiden teşekkürler

ben evlenmenin ailenden ayrılmak olmadığını daha büyük bir aile olacağınızı düşünsen çok güzel olurr..artık oda senin ailenin bir parçası değil mi..şimdi ya korkulardan uzaklaşıp bu telaşın keyfini çıkar yada çabuk geçmesi için dua et..ama emin ol eğer onuda ailenin bir parçası olarak da görürsen sağlam bir evliliğin olur..girlhaha

prestij_fb 02-07-2010 12:09 PM

gittikçe kendimde herşey dahada çıkmaza giriyo ne yaparsam yapıyım atlatamıycam gibi geliyo hergün ağlamaya devam annemle teyzem nişanlımı çağırdılar bugün nolucak bilmiyorum ama benim durumumdan bahsetsinler istedim gerçi biliyo ama bana bi açık kapı bıraksın istiyorum yoksa evlensemde ne eşimi mutlu ederim nede kendim mutlu olurum biliyorum

bigokyanus 02-07-2010 12:24 PM

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755640)
gittikçe kendimde herşey dahada çıkmaza giriyo ne yaparsam yapıyım atlatamıycam gibi geliyo hergün ağlamaya devam annemle teyzem nişanlımı çağırdılar bugün nolucak bilmiyorum ama benim durumumdan bahsetsinler istedim gerçi biliyo ama bana bi açık kapı bıraksın istiyorum yoksa evlensemde ne eşimi mutlu ederim nede kendim mutlu olurum biliyorum

Neden annenle teyzen çağırdı? Akşam yemeğine çıkıp dışarda başbaşa aşmaya çalışsanız daha iyi olmaz mı? Aklında olsun evliliğine de , yeni oluşacak ailene de ne annenleri ne arkadaşlarını karıştırma... Problemin de kiminleyse sadece onunla çözmeye çalış , çok fazla bahsettikçe iyice dallanır budaklanır ve sen işin içinden çıkamazsın.

prestij_fb 02-07-2010 12:33 PM

Alıntı:

bigokyanus Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755648)
Neden annenle teyzen çağırdı? Akşam yemeğine çıkıp dışarda başbaşa aşmaya çalışsanız daha iyi olmaz mı? Aklında olsun evliliğine de , yeni oluşacak ailene de ne annenleri ne arkadaşlarını karıştırma... Problemin de kiminleyse sadece onunla çözmeye çalış , çok fazla bahsettikçe iyice dallanır budaklanır ve sen işin içinden çıkamazsın.

Ablacım beni rahatlatan tek kişi annem ama nişanlımın söyledikleri içimi rahatlatmıyo annem aramızda başka bi sorun var ondan ağlıyorum zannediyo yok başka bişey oysaki konuşsunlar ters bşy söylemez annem asla zaten bende başbaşa konuşmak istiyodum gelmesi iyi olucak yüzyüze konuşmadık daha hiç sadece telefonda anlattım sıkıntılarımı ama yüzyüze konuşmam daha yararlı olucak inanki çok kötüyüm yaa bu evden ayrılma falanda değil idrak edemiyorum henüz

doris 02-07-2010 01:00 PM

sadece ilk mesajını okudum umarım yanlş bi yorum yapmam.. ancak banakalırsa gecen yıllar sadece hayal kurarak geçmiş simdi ise gerçeğinin hayalinden daha ii olmadığını görüyorsun bence.. seneler senin nişanlına olana sevgini ve hayallerini yıpratmış..
belkide seviyosun evet eminsin ama heyacanını kaybetmişsin.. ve bunu kendine itiraf edemediğinden ailemeden ayrılmaktan korkuyorum gibi düşüncelere sığınıyosun..
yoksa şimdi evlilik hazırlıklarınada kelebekler uçuşman gerekirdi.. kısaca hevesin ve heyacanın kaçmış diyebiliriz..
ancak 5 yıllık emek var ortada.. kesilip atılacak bişy değil..
bence bi evlilik terapistine gidin nişanlınla birlikte derim...
hersey gönlünce olsun hoşçakal...

aprilrose 02-07-2010 01:05 PM

Alıntı:

prestij_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755640)

Sevgili arkadaşım, madem öyle bu kadar zorlama kendini... Demek olmayacağını içsel olarak hissediyorsun.
Herşeyin bir zamanı var. Demek senin için bu evlilik kararı şu an için doğru bir karar değil. Tekrar düşünmeni öneririm.

eo_roxie 01-08-2010 05:14 PM

karşımda 5 senedir tanıdğım bir adam ve beraber pek çok şeyi aştık diyorsun. Benim kendi ilişkimi yürütürken zorlandığım, bizi kopma noktasına getiren pek çok aşamayı siz emeğinizle ve sevginizle yenmiş, bu noktaya kadar gelmişsiniz, neden küçük şeyleri kendine bu kadar dert ediyorsun? şu anda başta kendim olmak üzere senin yerine olmayı isteyecek pek çok insan tanıyorum, olaya büyük bir çerçeveden bakmayı denesen?

bence ailenin senin daha yakınında olmaları ileride evliliğini olumlu olmaktan çok olumsuz etkiler. Sonuçta onlar ebeveynler, her koşulda seni destekleyecek ve mutsuz olduğunda da bağırlarına basacaklar,yazdıklarından anladığım kadarıyla sen de bundan oldukça eminsin. Fakat sanırım daha fark edemediğin şey ilişki içerisindeki ufak kırgınlıkların, mutsuzlukların hem nişanlının hem de senin ailene çok yansıtılmaması gerektiği. Çünkü onlar senin gözünde bir damla yaş görmeye dayanamaz, suratının en ufak asılmasına tahammül edemez ve bazen senin iyiliğine olduğunu düşünerek hayatına fazlaca müdahale edebilir, seni evliliğin ve eşin konusunda yanlış yollara sürükleyebilir, eşini de kırabilirler. Bunların hepsi benim başıma geldi üstelik ortada ne nişan ne de söz varken, erkek arkadaşımla aramızda onarılması zor yaralar açtı.

Bunca şeyin üstesinden beraberce gelmişsiniz, nişanlından eminsen bence olayları biraz akışına bırak. Emin ol, evliliğinde gerçekten mutsuz olursan ve gerçekten o evde eşinle yaşayamaz duruma gelirsen ailen seni fizanda olsan bulur, sana destek olur.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:09 AM.