![]() |
Bosan'ın günlüğü Telkinleri ilk defa yaklaşık 2.5 yıl önce 1 ay kadar bir süre dinlemiştim. Daha sonra sosyo-fobi tedavisine başlamış ve etkilememesi için bırakmıştım dinlemeyi. Şu son bir haftalık süreçte tekrar dinlemeye başladım. Ve ilk etkileri bu sabah hissettim. Hiç normal bir uyku düzenim yoktur. Üniversite nedeniyle sadece kalkış saatim belli. 5 saatten fazla uyuyacak vakit bile pek nadirdir. Dersler bu yıl iyice yoğunlaştı. Dün sadece 5 saat uyudum. Normalde olsa ne yataktan kalkmak isterim ne de fakülteye gitmek. Resmen yorgunluktan bitmiş vaziyette olurdum. Bugün ise sabah kalktığımda belki yıllardır hissetmediğim kadar dinç ve mutlu uyandım. Her gün bugün ne bekliyor beni diye oflaya oflaya gittiğim fakülteye bile şevkle gittim. Şimdilik etkiler bu kadar ama daha 5 gün oluyor dinlemeye tekrar başlayalı. Devam edecek... |
Cevap: Bosan'ın günlüğü Günlüğününz hayırlı olsun, güzel haberlerle dolsun. Sevgiler. |
Cevap: Bosan'ın günlüğü Bugün dinlemeye başlayalı 10 gün oluyor. Etkiler henüz yeni. Tam olarak kalıcı etkiler oluşmadı. Anlık olarak değişiyor. Örneğin kendimi bir gün çok enerjik çok güvenli hissederken diğer gün isteksiz olabiliyorum. Listeme sosyallik artırıcı ve kendine güveni ekleyeceğim. Ancak halen kendimi gerçek anlamda iyi hissetmiyorum. Sosyal fobiden kurtulsam da halen karşı cinsle duygusal yakınlık kuramıyorum. Bu beni moral olarak çökerten asıl nokta. Bir şekilde bunu aşmadan tam olarak düzelme sağlamam mümkün değil. |
Cevap: Bosan'ın günlüğü İnsanları ya olduğu gibi kabul etmek onları sevebilmenin tek yoluymuş bunu anladım. Ancak bu bile yetmiyor. Bakış açımızı bile tamamen değiştirmek zorunda kalabiliyoruz. Birçok şeyi umursamadan devam edebilmeliyiz. Yoksa en sonunda ya insanlardan nefret ederiz ya da bu işin sonu gelir idea3 Sanırım telkinlerden en çok bu konuda fayda göreceğim. Gerçekten durumumun vahim olduğunu düşünüyorum bazen. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:21 PM. |