![]() |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Güzel dileklerinin hepimiz için en iyi şekilde gerçekleşmesini istiyorum sevgili acemisirine.Kendine güven konusunda da haklısın günden güne düşündüğümden daha fazla arttığını farkediyorum.Olumlu düşünen, hayatında ki güzellikleri farkedip takdir eden ve mutluluğu daima hakeden güzel arkadaşım acemisirine dilerim ki hergünün bir önceki gününden daha fazla mutlu, sevgi dolu, başarılı, ve huzurlu geçer.Hepimizin mutluluğunun ve başarılarının ebedî olmasını diliyorum. |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Sitede ki depresyon dünde kaldı telkinini listeme ekledim diğer depresyon telkinini de listeden çıkardım.Depresyon telkinini önermiyorlar ama ben yine de deneyeceğim.Anladığım kadarıyla depresyon telkininin içinde geçen depresyon kelimeleri nedeniyle önerilmiyor.Depresyonun nasıl olduğunu iyi biliyorum ama ne olduğunu tam olarak bilmiyordum.Amerikalı bir konuşmacının konuşmalarını çeviren çevirmen altyazıda depression kelimesini moralsizlik olarak dilimize çevirmişti.İngilizcem zayıf olmasına rağmen algıda seçicilik olsa gerek o kadar laf arasında depression kelimesini çok rahat anladım.Sitede ki depresyon telkininin içeriğini bir kez daha okuyunca kafamda parçalar birleşti.Depresyon benim anladığım kadarıyla moralsizlik, motivasyonsuzluk ve umutsuzluk durumlarının yoğunlaşmış hali.Nasıl ki aşk; sevginin, madde; enerjinin yoğun haliyse sanırım depresyonda bazı olumsuz duyguların en yoğun şekli.Yine de depresyon telkini neden önerilmiyor açıklanmasını isterdim.Sadece depresyon kelimesi geçtiği içinse telkinde depresyonun tanımlaması yapılıyor ve yeniden anlamlandırılıyor. |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Alıntı:
Depresyon telkininin dinlenmesinde herhangibir sakinca yok, sadece dinleme sikligi olarak fazla dinlenilmesi onerilmiyor, ara ara listene ekleyip cikarman daha dogru olacaktir. Sebebi ise, senin de vurguladigin gibi icerisinde `depresyon`` kelimesinin gecmesi ve bu kelimeyi bilincaltinin emir olarak algilayip olumsuz kaydetmesi... Kisacasi, sucluluk telkini gibi depresyon telkininin de uzun sure dinlenilmesi onerilmiyor... Kal saglicakla, Guzel gelisimlerini takip ediyorum...:zpzp: |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Teşekkür ediyorum sevgili azraist_24 Gülümseyen yüzünü gördükçe mutlu oluyorum.Forumun gülen yüzüsün.Dilerim ki hayat boyu o güzel gülümsemen devam eder.44a |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Telkinleri 3 defa çalmak üzere listeye ekledim.Her telkin 3 defa tekrar ediyor sonra diğer telkine geçiyor.Belki daha etkili olur belki de etkisiz.Deneyerek öğrenmiş olurum. |
|
|
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm ooo süper, gece gündüz fark etmiyecekse, cok sahane, bu kadar vaktin oluyorsa, yada dinleme imkanin diyelim sahane bisi.. Bu ara fazla sikmaz isem acaba hangi telkinleri dinliyeceksin sevgili maxhealth arkadasim bu ara?? |
Sen de etkilerini umarim en kisa surede gorur ve bizlerle paylasirisin, Kal saglicakla...blissy |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Gecen konustuklarimizdan hic denemeler yaptin mi sevgili maxhealth arkadasim??? Hani her telkine bi eylem??? |
|
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Bunlar cok güzel haberler sevgili maxhealth arkadasim.. Inan varya bende bi heyecan basladi.. Eminim ki sen bu sinavi iyi bir sekilde vereceksin.. ve her telkin icin belirledigin eylemlerde yavas yavas yerlerini en iyi sekilde alacaklardir.. Pozitif düsünce insani ferahlatiyor dimi.. Isini daha rahat yapabilme imkani sagliyor.. Kimileri deli gibi baksada asil kendimizi ferah hissetmemiz diger tekliflere yada diger islere daha olumlu ve daha objektiv bakis acisi sagliyor.. Ahh cook sevinCliyim senin adina sevgili maxhealth arkadasim.. Daima iyi ve güzel haberlerini okumak icin hergünün sahane gecmesi dilekleri ile.. |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Bugün listeme sosyal fobi telkinini de ekledim.Sosyal fobim olduğu için dinlemiyorum.Sosyal fobi telkininin içeriğini çok beğendim için dinliyorum.Dinlediğim telkinlerin en önemli tarafı içeriğinin bana hitap etmesi.Ego güveni de listemden beş gün oldu çıkaralı.Ego güvene ihtiyaç duymuyorum.Bugün huzurlu ve sakinim.Endişelerim kaybomuş desem yeridir.Geleceğe doğru istediğim şekilde gelişmelere yaşıyorum ve bu da beni çok mutlu yapıyor.Hepimizin mutluluğunun ve başarılarının artmasını ve huzuru da beraberinde hayatımıza getirmesini diliyorum. |
Her günümüzün geçmişte ki başarılarımızı ve huzurumuzu unutturacak kadar güzel geçmesi dileğim ile acemisirine'cim.Olumluyu yönelen herkese sevgiler ve saygılarımla. |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Kendime olan güvenimin arttığını farkediyorum.Normalde karşıdan karşıy geçerken bile hep bir tedirginlik içinde sağıma soluma baka baka geçerim.Bugünlerde hiçte öyle değilim çok sakin ve kendimden emin olarak sakin sakin geçiyorum.Trafik kurallarına uyuyorum tabi ki.Daha rahat olduğumu söylemek istiyorum.Her konuda daha rahat davranabiliyorum.Bir işim çıktığında yapabilirmiyim diye düşünmüyorum.Doğruca yapmaya çaılşıyorum ve olumsuz düşünceler gelmeden elime aldığım işleri çok kolay yapabildiğimi farkettim.İnsan yapabildiklerinin ve yapabileceklerinin fazlalığını gördükçe daha fazla şey yapmak istiyor bu da bir sıkıntı oluşturmuyor değil hani.Herşeyi de yapamayız ki zamanımız yetmez.Umarım olumlu gelişmelerimiz istediğimiz yönde olmaya devam eder.Hayatı seviyorum.İnsanları seviyorum ve değer veriyorum:) |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Bugünlerde depresif duygular gün içinde geliyor ve bütün enerjimi alıp götürüyor yaşama sevincimi de sonra yine herşey düzeliyor.Geçeceğini biliyorum bunun dalgalanma denilen durum olduğuna inanıyorum.Her ay bir öncekine göre çok daha iyi olacağını da biliyorum.Sadece sabırla telkinleri dinliyorum.Bu gün ertelemeyi bırak telkinini de dinlemeye başladım.İşlerini tek seferde bitirmeyi düşündüğü için erteleyenlere çok kısa sürede fayda sağlayacağını düşünüyorum.Hayatımızın hep iyi yönde değişmesini diliyorum. |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Telkin listesine birkaç günlüğüne ara veriyorum.Kaç gün sürer bilmiyorum ama 1 haftaya tamamlamayı düşünüyorum.Tabi başarabilirsem.Bu süre zarfında bir kaç telkini dinleyerek etkilerini fark etmeye çalışacağım.Hadi hayırlısı.sevgi ve saygılarımla. |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Dİnlediğim telkinlere pek ara veremedim.Telkinlistemi tekrar düzenledim.Tüm telkinleri neredeyse listeme almıştım ama tam öğrenme ve fotografik hafıza telkinleri dışında ki eğitim telkinlerini ve çıkardım.Kişisel gelişim için öncelikle kişisel sorunlar halledilmeli ki etkilerini anlayabilelim.Eğitimle ilgili telkinleri zihnimi gerçekten de istediğim kadar iyi çalıştırabilmemi sağlıyorlar ama suçluluk duyguları ve depresyon telkinlerini arka arkaya dinleyipte ferahladıktan sonra etkilerini ancak anlayabildim.O nedenle şimdilik dinlediğim liste sadece kişiliğimi güçlendirecek şekilde oldu.Eğitim cdleri çok kaliteli.Çok güzel etkileri oluyor.İyi ki varız. |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm En kısa sürede İngilizce öğrenmek istiyorum.En azından okuduklarımı anlayacak kadar kendimi geliştirsem iyi olur.Teknolojiden ve ekonomiden sonra kişisel gelişimin dilininde ingilizce olduğunu öğrendim.Kişisel gelişim de Türkçe kaynaklar oldukça kısıtlı ve hazırda olanlarda zaten ya İngilizceden çeviri yapılmış ya da öğrenilip yorumlarda katılarak bizlere sunulmuş.Kişisel gelişim için de İngilizce öğrenmek gerekli diye düşünüyorum.Hem nedemişler 'bir dil bir insan'.Umarım kısa zamanda ilerlemeyi başarırım.İngilizce öğrenirsem başka dilleri de öğrenmek daha kolay gelir.Bu konuda kendime güvenim de artar. |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Şİmdiye kadar herhangi bir sıkıntım olduğunda sanki hayatımda hep rahatsız edici durumlara maruz kalmış gibi olurdum.Neden bu gibi durumlar beni bulur diye sorup buna inanırdım.Bacağımda hafif bir ağrı oldu ben de daha yaşım kaç ki böyle ağrılarım var.Yaşlanınca ne halde olurum kimbilir derdim.Şimdi yeni farkediyorum ki ağrıyabilen bacaklarım var.Ya bacaklarım hiç ağrıyamasaydı.Şükürler olsun ki bacaklarım var ve şükürler olsun ki onları hissedebilyorum.Yine şimdiye kadar hep sahip olmak isteyipte henüz elde edemediğim şeyleri düşünür ve mutsuz olurdum ama şimdi sahip olamadılarıma üzülmektense sahip olduklarımın farkında ve müteşekkir oluyorum.Ne mutlu sahip olduklarıyla mutlu olabilenlere.Sevgim ve saygım bütün pozitif düşünenlere. |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm İngilizce sitelerde ki araştırmalarım devam ediyor.Her konuda değilde sadece şu aralar bana lazım olan bazı konuları inceliyorum.Benim yaptığıma inceleme denirse.Kelime bilgim az olduğu için okuduklarımın yarısını anladığım yarısından çıkarımlar yaparak anlamaya ve sözlükten bulmaya çalışıyorum.Kelime bilgimi de en iyi kelimeleri kullanarak öğrenirsem arttırabilirim.Merakla öğrenilen bilgiler çok daha kolay kalıcı belleğe kaydediliyor.Merak duygusu öğrenmenin bel kemiği diyebilirim.M.S.'nin kitaplarında dediği gibi 'bilgi'nin 5'te 4'ü 'ilgi'.Neyse bakalım istediğim konuları bulup onlar üzerinde çalışmalar yapmayaı düşünüyorum.Kişisel gelişim uğraşsız olmuyor.Uğraşmak içinde Dünya ya bakmaktan başka çare yok.''bazıları o kadar karamsar ki; karanlık bir odada kişisel gelişim sağlamaya çalışırlar.''Belki odalarımız karanlık ama internet düşüncelerimizi aydınlatmak için önemli bir araç oldu.Bu forumdan çok şey öğreniyorum.Yorum paylaştıkça daha da fazla öğrenmeye başladım.Herşeyden önemlisi dolaylı da olsa insanlarla etkileşime geçmeye başladım.Bu aralar dinlediğim telkinlerden olsa gerek zihnim açılmış gibi hissediyorum.Zekayla ilgili bildiğim en iyi şey Howard Gardner'ın çoklu zeka kuramı.Değişime devam.Olumlu değişimlerimizin devamlı olmasını diliyorum.İyi ki varız. |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Bu son hafta nasıl geçti anlamadım.Zaman hızlı akmaya başladı ya da bir şeylere fazlaca kendimi kaptırdım.İlgimi çeken herhenagi bir konuda düşüncelere dalıp gidiyorum.Konsantrasyonum derinleşiyor.Dünyayı unutuyorum desem daha doğru olur.Umutsuzluğa kapıldığım anlar oluyor sonra daha dikkatli düşününce aklım başıma geliyor.İngilizce öğrenmeye çalışıyorum henüz ciddi bir gelişme olmadı.Ama inanıyorum ki istediklerimi elde edebileceğim.art56art56 |
Cevap: Planlı Değişim Günlüğüm Bu günlerde yapmaya çalıştığım işleri zorunlu nedenlerle ertelemek zorunda kaldım.Aldığım kitapları okumaya bile fırsatım olmadı.Şimdi çalışmalarıma devam ediyorum.İyi sonuçlar alacağıma inanıyorum.Kendimi daha iyi tanımaya çalışıyorum ve kendimi daha iyi anlayıp tanıdıkça başkalarını da daha kolay tanımaya başladığımı farkettim.İnsanları tanımanın bir çok yolu var ve bu yollardan herhangi biri bize %100 doğru ve kesin sonuçlar vermez ama insanları tanımak için birçok yöntemi birlikte deneyip elde ettiğimiz bilgileri değerlendirirsek daha sağlam sonuçlara ulaşırız.El yazısı da insanların karakterleri hakkında çokça bilgi barındırıyor ve bu bilgileri anlayabilmek bize çok şey katacaktır.Uzun zamandır bu konu aklımdaydı ama pek birşey öğrenememiştim.Kişisel gelişim kitaplarına bakınırken el yazısı ve insan karakteri hakkında bilgi veren güzel bir kitap buldum.Uzun zamandır bu kitabı arayıpta yeni bulmuş gibi rahatladım.Henüz okuyamadım ama kısa sürede okuyup günlüklerim de yazdığım yazıları değerlendirmek istiyorum.İngilizce öğrenmek içinde ingilizce konuşulan tv dizilerinden beğendiklerimi ingilizce altyazıyla izliyorum.Nedense bu yöntemin işe yarayacağına inanıyorum.Bu şekilde hem konuşulanları hemde yazılanları anlama isteğim artıyor ve öğrenmek daha eğlenceli oluyor.Telkin listemi de bir türlü nasıl yapacağıma karar veremedim.Değiştirip duruyorum.Değişimlerimiz kalıcı ve hep iyi yönde olsun. |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:52 PM. |